maig
26
Dj
Cançons de bandolers i lladres de camí ral
maig 26 @ 19:30

20160526_Bandolers i lladres de camí ral - 26/05/2016

Dijous 26 de maig, 19.30h, a Ca Revolta Carrer Santa Teresa núm. 10
Barri de Velluters-València

CANÇONS DE BANDOLERS I LLADRES DE CAMÍ RAL

Dani Cortijo i Nil Rider, historiadors, i Wladimir Morales, responsable del projecte, presenten Cançons de bandolers i lladres de camí ral.

“Cançons de bandolers i lladres de camí ral és un musical que consta d’una gravació i un llibret extret del llibre del mateix nom que en Josep Gibert va publicar l’ any 1948. És un recull de cançons de tradició oral de diferents èpoques que recullen històries reals de personatges i esdeveniments històrics de base que van des del segle XVI fins al XIX. Són documents reals, doncs, de gran importància tant per a la història de Catalunya com per a la seua música tradicional, molts d’ells inèdits i desconeguts.

Més de 15 músics i 27 veus procedents de grups nascuts els anys 90′ a l’escena llibertària del País Valencià i Catalunya hem ficat veu, música i ànima als i a les bandoleres, així com als seus enemics. És açò un treball de recerca i investigació de la música tradicional adreçat al públic en general i a l’alumnat de secundària i batxillerat, mogut per l’esperit de motivar-lo en aprenentatges interdisciplinars.

Una proposta didàctica acompanya i completa la gravació i el llibret. És aquesta una eina que permet fixar i ampliar uns coneixements transversals que inclouen les matèries de música, història, català, castellà, llatí, i visual i plàstica de l’ESO i Batxillerat, concebuda de manera lúdica, entretinguda i amena. Estan plantejades com un aprenentatge constructiu i acumulatiu, on l’alumnat té un paper actiu a l’ensenyament, apropant-lo per una banda a esdeveniments d’altres èpoques, i aproximant-lo per altra, de manera atractiva, a la tradició musical i artística de temps passats, a més de motivar-lo en l’aprenentatge de la història i els costums d’aquest país.

La presentació consistirà en una introducció, l’explicació del llibret i el context històric i social d’on ve, la història de la gravació, i un resum de la proposta didàctica. Per finalitzar, participants en la gravació (Teresa Luz “Suca”, Conxa Bermesala, Jippy, Rafael Roig Estellés, Rafael Juan “Juanín”, Marian Llácer, Pepa Esponda, Sari Guedes, entre d’altres) faran una mostra de la representació teatral del musical.”

Wladimir Morales

maig
27
Dv
NO-DINS
maig 27 – maig 30 tot el dia

Instal·lació de Cristina Peiró 27/05/2016NO-DINS

Una instal·lació de Cristina Peiró

Sala EsferAzul, de divendres 27 a dilluns 30 de maig de 2016

Des de temps immemorials s’ha reflexionat sobre l’home i la seua relació amb l’espai, aquell lloc on habita la seua intimitat i s’amaguen les seues pors. En moltes ocasions és descrit com un refugi, però emprant aquest terme estem dividint la nostra realitat en un dins i un fora, un “NO-DINS”. És llavors quan la pròpia ment crea les barreres que per moments ens fan rebutjar la incertesa, d’una manera primitiva, creant així espais de confort i negant una part dispersa i desconeguda.

Amb aquesta instal·lació, Cristina Peiró vol proposar una reflexió sobre aquests dos conceptes, aparentment contraris, amb els quals ens toparem al llarg del nostre recorregut vital . Potser ací vegem que en l’esdevenir entre l’un i l’altre radica la clau.

L’artista ofereix a l’espectador un circuit de portes amb el qual podrà interactuar, formant part d’aquell anar i venir, recorrent la sala a les fosques i sent en tot moment conscient de l’espiral que crea, corrent cap a si mateix i alhora evadint-se.

Comissària: Natividad Navalón

Cristina Peiró naix a Gandia en 1994. Des de la seua infantesa mostra interès per les Arts, participant en nombroses activitats i concursos a nivell local. En 2012 decideix estudiar el Grau de Belles arts en la Universitat Politècnica de València. Ha tocat totes les disciplines però s’inclina per l’Escultura, sentit predilecció per la Instal·lació . En aquest camp se sent lliure per a crear nous ambients i jugar amb l’espai, no solament com un lloc d’intervenció i expressió, sinó percebent-ho com un tema per a la reflexió.

La Budelleria
maig 27 @ 23:00

Budelleria 27/05/201627/05/2016 23.00h ÚLTIMA DE LA TEMPORADA!

LA BUDELLERIA, cervell públic
RECUPERANT EL QUE ÉS NOSTRE

Conferències magistrals, xarrades, grups de debat, dissertacions temàtiques, sessions educatives, oradors-es especialitzats, xarraires internacionals

Participants: Àlvar Carpi, Carlos Montes, Domingo Chinchilla, Eva Domingo, Javier Canales, Mariajo Gay, Pili Paneque i Voro Cerdán, entre altres

5€

juny
2
Dj
Per un nou model social valencià
juny 2 @ 19:00

formació-crProjecte de formació en matèries d’interès social

1a sessió: PER UN NOU MODEL SOCIAL VALENCIÀ

A càrrec de Paloma Diaz (treballadora social), Josep Martínez (animador sociocultural) i Pep Pacheco (treballador social), que començaran presentant el Projecte

Organitza: Col·lectiu de Treball Social de Ca Revolta

Més informació i inscripcions a carevolta.org/?p=6741

Dues flors per a un cavallet
juny 2 @ 20:00

cartell Dues flors per a un cavallet02/06 DIJOUS 20.00 – CINEMA. CLOENDA FESTIVAL CIUTAT VELLA BATEGA

DUES FLORS PER A UN CAVALLET
(veure’n la sinopsi)
(veure’n un vídeo)

De Susana Rey

Aquest llargmetratge documenta les jornades de treball d’alguns dels membres de l’Assemblea d’Aturats de Paterna que van decidir, en el context actual de crisi, generar alternatives d’autoocupació a partir de la creació d’una colla obrera que construeix des dels plantejaments de la bioarquitectura. Més enllà d’un document tècnic exhaustiu i veraç, Rey presenta el delta del Palància com un lloc on conflueixen persones, animals i coses per donar tot el sentit a un espai de vida, d’idees i de resistència

Amb presència de la realitzadora Susana Rey

juny
3
Dv
Anònims
juny 3 – jul. 9 tot el dia

Anònims de Verónica Riera 03/06/20163 DIVENDRES 20.00 – Inauguració EXPOSICIÓ

ANÒNIMS
Obres en tècnica mixta de Verónica Riera.

Les mirades de la gent anònima s’entrecreuen al carrer, algunes són reveladores, altres passen indiferents, però totes porten una història al darrere. Històries íntimes, supèrflues o simplement corrents, que detallen les emocions del moment.

Prorrogada fins a dissabte 9 de juliol.
A la Cafeteria.
Horari: dilluns a divendres de 18.00 a 00.30, dissabte de 19.00 a 00.30

Festa amable
juny 3 @ 20:00

Festa amable amb Eduard Ramírez 03/06/2016POESIA PER LA REVOLTA

Divendres 3 de juny de 2016 a les 20.00 hores

FESTA AMABLE

Presentació de Tòtem Edicions i recital festiu i col·laboratiu de ‘La ciutat és amable’, d’Eduard Ramírez

L’odissea de ser dona a l’Índia
juny 3 @ 20:00 – juny 29 @ 21:00

Odissea de ser dona a l'Índia 03/06/20163 DIVENDRES 20.00 – Inauguració EXPOSICIÓ

L’ODISSEA DE SER DONA A L’ÍNDIA
Fotografies i cartells explicatius de l’Associació Saheli.

La present exposició fotogràfica s’emmarca dins d’una campanya de sensibilització per la igualtat de gènere i la prevenció de la violència masclista de l’associació Saheli. En aquest cas la mostra pretén visibilitzar les opressions i violacions de drets que pateixen moltes dones a l’Índia, com ara feminicidis, violacions, abusos, maltractaments, exclusió, etc.

Alhora, al marge d’aquesta cara amarga també es pretén transmetre la fortalesa, la tenacitat i fins i tot els somriures amb les que tantes dones s’enfronten al dia a dia d’una societat patriarcal i opressiva.

A través del llenguatge fotogràfic així com d’elements adjacents Saheli pretén que les visitants puguen posar les seues mirades sobre altres mirades que expliquen una realitat aliena. Des de la primera fotografia amb el plor desesperat d’una nena acabada de nàixer, passant pel somriure emocionant de Fàtima fins arribar a la cara solcada per una vida sencera, cadascuna de les imatges donen lloc a lectures personals i a reflexionar sobre el que hi ha més enllà de la fotografia.

Fins a dimecres 29 de juny.
A la Sala d’Exposicions.
Horari: dilluns a divendres de 18.00 a 22.00, dissabte de 19.00 a 22.00

juny
5
Dg
Ruta circular per Yátova
juny 5 @ 8:30

Excursió a Yátova 05/06/2016 - El Motrotón5 DIUMENGE 08.30 – SENDERISME

RUTA CIRCULAR PER YÁTOVA (La Foia de Bunyol)

Eixida: 8.30h (a l’hotel que hi ha davant de la Pantera Rosa)

Durada: 4 hores més la parada de l’esmorzar

Longitud: 14 km

Recorregut: S’inicia des de la Cooperativa, pel PR148, fins a connectar amb el camí dels Vallejos, que recorrerem fins a la cruïlla del Revolcador (uns 5 km), durant el qual gaudirem de les vistes: a la dreta la zona de Bunyol anomenada Pardenillas i a l’esquerra el Motrotón amb la Serra Martes al fons. Eixirem del PR148 per a iniciar el descens fins a arribar a l’alt de la Cardera. Després de creuar la carretera buscarem la senda de la Rambla el Motrotón per la qual tornarem a Yátova

Al final hi ha una fira dels comerços locals on podrem recuperar líquids abans de dinar, com sempre, en un restaurant de la zona

Porteu calçat adequat a l’activitat, crema solar, gorra i aigua (no hi ha fonts al recorregut)

Per a apuntar-vos, telefoneu al 963922088 o escriviu al correu collaexcursionistacr@gmail.com

Bo d’ajut: 2/4 euros

Nota: La Colla excursionista de Ca Revolta no es responsabilitza de les accions, ni d’accidents o lesions de les persones participants a l’eixida organitzada. És recomanable comptar amb un segur propi

juny
8
Dc
De lo soñado a lo posible: las nuevas voces de la intersexualidad
juny 8 @ 19:30

De lo soñado a lo posible - 08/06/20168 DIMECRES 19.30 – LLIBRES

DE LO SOÑADO A LO POSIBLE: LAS NUEVAS VOCES DE LA INTERSEXUALIDAD
De Nuria Gregori Flor

El text forma part del llibre “Cultura, salud, cine y televisión: recursos audiovisuales en las ciencias de la salud y sociales” (Publicacions URV, 2016), coordinat per Serena Brigidi. Una reflexió al voltant de l’ús, creació i elaboració de materials audiovisuals –documentals, pel·lícules, programes televisius, anuncis i sèries de televisió– en la didàctica i investigació de les ciències de la salut i ciències socials

Amb Nuria Gregori (antropòloga), presentada per Isabel Cercenado (Ca Revolta)

Ressenya de la presentació a Sagunt, a càrrec d’Isabel Cercenado