Presentació de la ILP estatal per la renda bàsica

DIMARTS 3 / 19 H
PRESENTACIÓ DE LA ILP ESTATAL PER LA RENDA BÀSICA
Intervindran: Pep Pacheco (Ca Revolta)
i Manolo Sáez Bayona (Baladre-Coordinació estatal de lluites contra l’atur, la pobresa i l’exclusió social)

La proposta de la renda bàsica es recull com un dels eixos i drets plantejats al document Per una Carta valenciana de Drets Socials com a procés de construcció de la ciutadania social comunitària. Reflexions i experiències col·lectives germanes en altres territoris de l’Estat estan cristal·litzant ara en una proposta d’ILP estatal per la renda bàsica de les iguals. A través d’aquesta proposta, l’experiència prèvia de lluita per la dignitat a Extremadura es projecta a l’àmbit de l’Estat i estimem que ha de vindre a enriquir els processos amb vocació transformadora que es troben en marxa al nostre país.

L’acte que plantegem pretén donar a conéixer la proposta de la ILP estatal. Però, òbviament, us proposem també reflexionar al voltant de com hem de fer per connectar lluites germanes que es desenvolupen en diversos àmbits territorials, amb la voluntat evident de reforçar i confluir en la lluita col·lectiva per la construcció de la comunitat com a espai alliberat de la violència social, l’explotació i les estructures de domini.

Us avancem un extracte de l’Exposició de Motius de la ILP:

«Renta Básica es un instrumento factible de erradicación de la pobreza, un mecanismo de reparto de la riqueza y distribución de la renta, que puede dar seguridad económica a la población frente a la incertidumbre y la arbitrariedad, permite iniciar otros modos de vida, fomenta la igualdad de género y contribuye a eliminar los estigmas sociales. Estimamos que la Renta Básica puede ser un pilar del nuevo sistema de bienestar y un instrumento útil para defenderse del deterioro de las condiciones de vida que impone el capitalismo global. Pero, para que constituya una herramienta de transformación social, es preciso superar la manipulación que ha sufrido el concepto por parte de los poderes. La Renta Básica que defendemos no es una limosna, una prestación asistencial, ni un salario de pobres.»