No a la V-21

«Perquè era verda i encara pot ser verda». Marc Granell

Fotografia: Lucas Guerra /La directa

Farà just deu dies, Moisès Pérez relatava en el setmanari El Temps l’origen de la casa que encara hui coneixem com el Forn de Barraca. En l’actualitat és un habitatge però, en efecte, fou un forn fundat per Vicent Barraca l’any 1906.

Aquest matí ha començat la demolició perquè just al costat dels camps d’aquesta parcel·la està prevista l’ampliació de la carretera V-21. Una infraestructura innecessària que arrasarà més de 80.000 metres quadrats de sòl rural, el 85% dels quals és horta protegida. I no és l’única amenaça que pateix Alboraia: el PGE, ara en fase d’al·legacions, en destruirà altres 264.000.

El Ministeri de Foment actual donà el vistiplau a aquest projecte i va adjudicar les obres el passat mes de març, tot ignorant les alternatives exposades per part d’altres institucions i entitats civils. Si diumenge 15 es convocava una Abraçada a l’horta, des de fa dos dies moltes persones valentes han fet torns, dia i nit, per a impedir, amb la resistència pacífica, que els operaris i la maquinària accediren als terrenys.

La càrrega simbòlica que comportarà la desaparició d’aquesta casa, que llueix un mural preciós de Diego Mir amb el lema «L’horta és vida» ha provocat que més i més gent siga conscient de l’aberració que suposen aquestes obres. Les solucions als inconvenients que puguen existir en l’accés nord a la ciutat de València no passen per l’increment de carrils i encara menys si aquests sentencien un ecosistema únic, una joia com la nostra horta. Al contrari, el que calen són mesures per a dissuadir el trànsit contaminant i la potenciació de mitjans de transport públics i sans.

Tanmateix, una vegada més hem comprovat que els polítics s’agenollen davant dels interessos dels grans empresaris, amb un cinisme vergonyós, perquè actuen així mentre se’ls ompli la boca de consignes en favor de la transició ecològica i fins i tot creen un nou ministeri amb eixe nom.

Fem una crida a la resistència. La casa continua en peu i encara fa falta que hi vaja gent a protegir-la. Des de Ca Revolta manifestem el nostre suport ferm a totes les persones i entitats que des de fa dècades planten cara a tanta irracionalitat i defensen un planeta més verd, un planeta en harmonia, un futur millor per a les pròximes generacions. Endavant!

#ForndeBarraca #HortaÉsVida #SOSAlboraia #SOSHorta #V21No

617 Comments

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà.