L’ELEMENT HUMÀ… AMB BICI
Fotografies de Jordi Vicent
“La Fotografia sols és un llenguatge, ni més ni menys. Podem transmetre sensacions i podem transmetre informació. Jo porte, gairebé, tota la vida fent fotoperiodismes, es a dir fotografia realista i els darrers anys tinc la necessitat d’expressar-me amb formes abstractes, amb formes, més aviat, geomètriques. Cal dir que la meua formació va ser tècnica.
Aquestes imatges son part d’una sèrie sobre bicicletes a la ciutat. Seran exposades del 6 de maig a l’1 de juny a Ca Revolta. Aquestes fotos es vendran al PREU SIMBÒLIC DE 50€ amb marc d’alumini i el resultat de la venda serà íntegrament donat a Ca Revolta.” (Jordi Vicent)
Jordi Vicent, fotoperiodista:
1978 – 1982 Free lance
1982 – 1984 Free lance. Notícias al Dia
1984 – 1986 Free lance. El Temps
1986 – 2013 El País
Des de divendres 6 de maig fins a dimecres 1 de juny de 2016
A la Cafeteria
Horari: dilluns a divendres de 18.00 a 00.30, dissabte de 19.00 a 00.30
19/05/2016 20.00h
INAUGURACIÓ FESTIVAL CIUTAT VELLA BATEGA
UN MAPA EN MOVIMENT, DESCOBRINT UN PAÍS EN CONSTRUCCIÓ (90’)
Un treball documental que centra la seua mirada en la construcció cultural, política i social dels Països Catalans. A partir d’una sèrie d’entrevistes a activistes culturals, músics, i representants de casals, ateneus, i projectes educatius i comunicatius de tot el país, podrem comprovar com això que anomenem els Països Catalans és una realitat que es construeix en el dia a dia
Realització: Ricard Salom
Producció: Aure Silvestre
Guió: Ricard Salom i Aure Silvestre
Música original: Borja Penalba
8a MOSTRA ITINERANT DE CINE I VÍDEO INDÍGENA
DESCOLONITZANT LES RESISTÈNCIES
2a Sessió: Ens maten les lleis
Tertúlia amb Roxana Mucú, del poble Maya Q’eqchi’ (Guatemala), Comunicadora Comunitària, productora i realitzadora de treballs documentals i de ficció per a la Xarxa de Realitzadors Tz’ikin i per a la televisió comunitària Tz’ikin Te Vé
Documentals elaborats pels pobles indígenes i els seus acompanyants, que aborden la repressió i criminalització que pateixen per la defensa dels seus territoris i béns naturals
VAMOS A LA GUERRA – Pueblo Mapuche, Chile (29’58”)
NO ESTAMOS SOLAS – Pueblo Lenca, Honduras y El Salvador (14’21”)
TIGRES ENJAULADOS – Pueblos Maya Q’anjob’al, Guatemala (18’00”)
Organitzen: Perifèries del Món, Entre Iguales i Coordinadora Latinoamérica de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas
Una instal·lació de Cristina Peiró
Sala EsferAzul, de divendres 27 a dilluns 30 de maig de 2016
Des de temps immemorials s’ha reflexionat sobre l’home i la seua relació amb l’espai, aquell lloc on habita la seua intimitat i s’amaguen les seues pors. En moltes ocasions és descrit com un refugi, però emprant aquest terme estem dividint la nostra realitat en un dins i un fora, un “NO-DINS”. És llavors quan la pròpia ment crea les barreres que per moments ens fan rebutjar la incertesa, d’una manera primitiva, creant així espais de confort i negant una part dispersa i desconeguda.
Amb aquesta instal·lació, Cristina Peiró vol proposar una reflexió sobre aquests dos conceptes, aparentment contraris, amb els quals ens toparem al llarg del nostre recorregut vital . Potser ací vegem que en l’esdevenir entre l’un i l’altre radica la clau.
L’artista ofereix a l’espectador un circuit de portes amb el qual podrà interactuar, formant part d’aquell anar i venir, recorrent la sala a les fosques i sent en tot moment conscient de l’espiral que crea, corrent cap a si mateix i alhora evadint-se.
Comissària: Natividad Navalón
Cristina Peiró naix a Gandia en 1994. Des de la seua infantesa mostra interès per les Arts, participant en nombroses activitats i concursos a nivell local. En 2012 decideix estudiar el Grau de Belles arts en la Universitat Politècnica de València. Ha tocat totes les disciplines però s’inclina per l’Escultura, sentit predilecció per la Instal·lació . En aquest camp se sent lliure per a crear nous ambients i jugar amb l’espai, no solament com un lloc d’intervenció i expressió, sinó percebent-ho com un tema per a la reflexió.
02/06 DIJOUS 20.00 – CINEMA. CLOENDA FESTIVAL CIUTAT VELLA BATEGA
DUES FLORS PER A UN CAVALLET
(veure’n la sinopsi)
(veure’n un vídeo)
De Susana Rey
Aquest llargmetratge documenta les jornades de treball d’alguns dels membres de l’Assemblea d’Aturats de Paterna que van decidir, en el context actual de crisi, generar alternatives d’autoocupació a partir de la creació d’una colla obrera que construeix des dels plantejaments de la bioarquitectura. Més enllà d’un document tècnic exhaustiu i veraç, Rey presenta el delta del Palància com un lloc on conflueixen persones, animals i coses per donar tot el sentit a un espai de vida, d’idees i de resistència
Amb presència de la realitzadora Susana Rey
3 DIVENDRES 20.00 – Inauguració EXPOSICIÓ
L’ODISSEA DE SER DONA A L’ÍNDIA
Fotografies i cartells explicatius de l’Associació Saheli.
La present exposició fotogràfica s’emmarca dins d’una campanya de sensibilització per la igualtat de gènere i la prevenció de la violència masclista de l’associació Saheli. En aquest cas la mostra pretén visibilitzar les opressions i violacions de drets que pateixen moltes dones a l’Índia, com ara feminicidis, violacions, abusos, maltractaments, exclusió, etc.
Alhora, al marge d’aquesta cara amarga també es pretén transmetre la fortalesa, la tenacitat i fins i tot els somriures amb les que tantes dones s’enfronten al dia a dia d’una societat patriarcal i opressiva.
A través del llenguatge fotogràfic així com d’elements adjacents Saheli pretén que les visitants puguen posar les seues mirades sobre altres mirades que expliquen una realitat aliena. Des de la primera fotografia amb el plor desesperat d’una nena acabada de nàixer, passant pel somriure emocionant de Fàtima fins arribar a la cara solcada per una vida sencera, cadascuna de les imatges donen lloc a lectures personals i a reflexionar sobre el que hi ha més enllà de la fotografia.
Fins a dimecres 29 de juny.
A la Sala d’Exposicions.
Horari: dilluns a divendres de 18.00 a 22.00, dissabte de 19.00 a 22.00
9 DIJOUS 21.00 – CINEMA SOCIAL
23 30: UNA HISTORIA CAUTIVA
David Marrades (Espanya, 2015 70’)
Documental sobre els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE)
Imagina que comets una falta administrativa; per exemple, l’impagament d’una multa de trànsit. En comptes d’una sanció, et detenen i et condueixen a una mena de presó on perds tots els teus drets civils, i quedes aïllat del món exterior i incomunicat. No tens accés a serveis mèdics i socials, els teus objectes personals queden confiscats, i comparteixes habitació amb vuit desconeguts, algun d’ells amb malaltia mental sense accés a medicació i algun altre amb antecedents penals. Un llimbs legals fins fa molt poc, que afavoreix la comissió impune d’abusos contra la població reclusa
Aquesta és la situació de molts immigrants irregulars que han estat detinguts i tancats als Centres d’Internament d’Estrangers
Amb la presència del director, David Marrades
Més informació a https://2330unahistoriacautiva.com/
ONIRIS, DOS SOMNIS AL COSTAT DEL TÚRIA
Antonio Fontales (Espanya, 2001, 76’).
Estrena de la versió en valencià.
Producció: José Antonio Martí.
Fotografia: José Mª Baeza i Alberto Marco.
Guió i música original: Antonio Fontales.
Intèrprets: Cristina Plazas, Andrés Navarro, Javier de Medinacelli, Ana Verónica Antonio, Andrés Poveda, José Gloto, María Almudéver, Vicente Genovés, Sergio Villanueva, Anabel Sol, Carles Sanjaime, Juanjo Benavent, Amparo Fernández, Jaime Linares Sanchís, Mónica Romás, Gretel Stuyc, Miguel Martí.
Productora: Musamovies.
Sonorització i doblatge: Tabalet.
Gènere: Drama oníric.
Oniris és la reina dels somnis i ens presenta dues històries màgiques que succeeixen a la vora del riu Túria, Ressagat i L’aquari.
Amb Antonio Fontales (director) i Fernando Franco (crític de cine)
INCÒGNITA
Antonio Fontales (Espanya, 2006, 110’).
Estrena de la versió en valencià.
Producció: David Antonio Barberá.
Fotografia: Jesús Rodríguez Flores i Gonzalo Pinto.
Guió i música original: Antonio Fontales.
Intèrprets : Vanessa Cano, Sergio Villanueva, Marc Manero, José Gloto, Manuel Gil, Vicente Genovés, Carles Sanjaime, Andrés Poveda, Ana Lorente, Sara Gonzalez, Silvia Hernández
Productora: Musamovies.
Sonorització i doblatge: Tabalet.
Gènere: Thriller.
Festivals i premis: Finalista Mostra Valencia 2007. Nominación mejores efectos especiales Premis Tirant 2007. Seleccionada en Sección especial FCMM 2007.
Any 1995. Esmeralda és una jove valenciana recentment llicenciada en telecomunicacions, que al no trobar treball decideix ingressar en l’exèrcit.
Amb Antonio Fontales (director) i David Antonio Barberá (productor).
Dimecres 6 de juliol a les 19:30h
TAN A PROP I TAN JUNTS
Solidaritat amb el barri de La Coma, un barri que no es rendeix
Projecció de dos curtmetratges:
1r “Dones immigrants lluitadores del barri”
2n “La Mola, mola”