11/05/2016 19.00h
JORNADES PER PALESTINA
Mirades des de la Mediterrània
Taula redona DE LA NAKBA PALESTINA AL BDS
Amb Jaldia Abubakra (Gaza), Maysa Hajjaj (Jerusalem) i Lian Khoury (Natzaret)
Organitza: Grup Feminista de suport a Palestina
13/05/2016 19.00h
Presentació del llibre MÁLAGA: BASE NAVAL ACCIDENTAL
De Luis Miguel Cerdera Jiménez
La base naval de Málaga en la Guerra Civil Española mereix un estudi unitari i independent. L’acollida en les seues aigües de la majoria dels vaixells de guerra republicans és prova de la seua importància estratègica en els primers mesos de la contesa espanyola. Aquesta es la història del Cap de la base Baudilio Sanmartín García i dels homes que hi van conviure des del 18 de juliol del 1936 fins que, abandonada a la seua sort, va caure en poder de la Marina sublevada el 8 de febrer de 1937
Amb l’autor, presentat per Eduardo Remigio Verdía Mondéjar (nét del Cap de la Flota submarina republicana)
http://www.acicom.org/
Des d’ACICOM, amb la col·laboració de Ca Revolta, L’Observatori Ciutadà contra la Corrupció, Hub Cívico i la Unió de Periodistes hem organitzat una CONVERSA OBERTA amb Pablo Rey Mazón (del qual podeu obtindre més informació sota aquestes línies). Volem conèixer de primera mà el treball que desenvolupa Pablo, amb sistemes avançats de visualització de dades, en concret sobre les Portades de la premsa escrita, com a una estratègia d’empoderament de la ciutadania i que ens pot aportar transparència i dades per a la lluita contra la corrupció.
INSCRIPCIÓ GRATUïTA en: https://goo.gl/mALjQm per facilitar organització i interacció.
Color corrupció portdes i Baròmetro CISA la vegada aquesta Conversa Oberta preten facilitar la creació d’interaccions entre les persones i organitzacions assistents, amb l’objectiu de compartir coneixement i possibles accions col·laboratives. Cal mencionar el treball que es ve desenvolupant des de Hub Cívico amb algunes experiències i eines com la de Civic Bot que us vam presentar en febrer
La Unió de Periodistes és un dels col·lectius professionals més compromesos amb la informació i la lluita contra la corrupció. Com a mostra els recents Premis Llibertat d’Expressió 2016
Reconeixem la trajectòria de Ca Revolta com una de les organitzacions ciutadanes més actives en la denúncia col·lectiva de la corrupció, com exemples de la seua actuació dinamitzadora podem destacar Jo no t’espere i Ja en tenim Prou. Per altra banda, tant ACICOM com Ca Revolta, formem part de l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció, creat inicialment per 7 organitzacions ciutadanes i que està desenvolupant un treball coordinat per previndre i llluitar contra la corrupció, especialment al País Valencià.
Jornades Europees
JOVES, CIUTADANIA, TRANSPARÈNCIA I LLUITA CONTRA LA CORRUPCIÓ
València, 20, 21 i 22 de maig de 2016
–> Dissabte 21 a partir de les 10.00 hores a Ca Revolta
10,00h. INICIATIVES INSTITUCIONALS D’ÀMBIT LOCAL
Presenta i modera: Rosa Pérez Garijo. Diputada d’EUPV a la Diputació de València
ESTRATÈGIA PER A ENFORTIR LA CULTURA DE TRANSPARÈNCIA I OBERTURA DE LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA
Roberto Jaramillo. Diputat delegat de Transparència i Govern Obert de la Diputació de València
OFICINA PER A LA TRANSPARÈNCIA I LES BONES PRÀCTIQUES. AJUNTAMENT DE BARCELONA
Joan Llinares
XARXA D´ENTITATS LOCALS PER LA TRANSPARÈNCIA I LA PARTICIPACIÓ
Carlos González. Alcalde d´Elx.
11,00-11,30h: Debat
11,30-12,00h: Pausa – Cafè
12,00h: MÒDUL II: TALLER INTERNACIONAL “INTERCANVI D’EXPERIÈNCIES I BONES PRÀCTIQUES D’ORGANITZACIONS DE LA SOCIETAT CIVIL”
Presenta i modera: Consuelo Vidal Hernándis
12,00-14,30h: Presentació de Bones Pràctiques
TIC en la lluita per la transparència. José Ignacio Pastor
HUBCívico: CivicBOT/ OpenManifestoProject /Open-CityCouncil
Iniciatives de fiscalització de l’actuació dels partits polítics
Presenta i modera: Jesús González Jiménez
Programes Educatius en Instituts / Plataforma 112 de control al govern. GONG (CROÀCIA)
Plataformes OpenCoesione i Monithon. Valentina Scioneri. RISCC (ITÀLIA)
Observatori Ciutadà contra la corrupció. Toni Gisbert
14,30h-16,30h: Pausa – Dinar
16,30-18,00h: Treball en grups
18,00h-18,30h: Pausa- Cafè
18,30h-19,30h: Exposició en plenari del treball dels grups
19,30h: Avaluació
20,00h: “Coloclown” per la Mar Salá, Cia. de Teatre
Una instal·lació de Cristina Peiró
Sala EsferAzul, de divendres 27 a dilluns 30 de maig de 2016
Des de temps immemorials s’ha reflexionat sobre l’home i la seua relació amb l’espai, aquell lloc on habita la seua intimitat i s’amaguen les seues pors. En moltes ocasions és descrit com un refugi, però emprant aquest terme estem dividint la nostra realitat en un dins i un fora, un “NO-DINS”. És llavors quan la pròpia ment crea les barreres que per moments ens fan rebutjar la incertesa, d’una manera primitiva, creant així espais de confort i negant una part dispersa i desconeguda.
Amb aquesta instal·lació, Cristina Peiró vol proposar una reflexió sobre aquests dos conceptes, aparentment contraris, amb els quals ens toparem al llarg del nostre recorregut vital . Potser ací vegem que en l’esdevenir entre l’un i l’altre radica la clau.
L’artista ofereix a l’espectador un circuit de portes amb el qual podrà interactuar, formant part d’aquell anar i venir, recorrent la sala a les fosques i sent en tot moment conscient de l’espiral que crea, corrent cap a si mateix i alhora evadint-se.
Comissària: Natividad Navalón
Cristina Peiró naix a Gandia en 1994. Des de la seua infantesa mostra interès per les Arts, participant en nombroses activitats i concursos a nivell local. En 2012 decideix estudiar el Grau de Belles arts en la Universitat Politècnica de València. Ha tocat totes les disciplines però s’inclina per l’Escultura, sentit predilecció per la Instal·lació . En aquest camp se sent lliure per a crear nous ambients i jugar amb l’espai, no solament com un lloc d’intervenció i expressió, sinó percebent-ho com un tema per a la reflexió.
Projecte de formació en matèries d’interès social
1a sessió: PER UN NOU MODEL SOCIAL VALENCIÀ
A càrrec de Paloma Diaz (treballadora social), Josep Martínez (animador sociocultural) i Pep Pacheco (treballador social), que començaran presentant el Projecte
Organitza: Col·lectiu de Treball Social de Ca Revolta
Més informació i inscripcions a carevolta.org/?p=6741
3 DIVENDRES 20.00 – Inauguració EXPOSICIÓ
L’ODISSEA DE SER DONA A L’ÍNDIA
Fotografies i cartells explicatius de l’Associació Saheli.
La present exposició fotogràfica s’emmarca dins d’una campanya de sensibilització per la igualtat de gènere i la prevenció de la violència masclista de l’associació Saheli. En aquest cas la mostra pretén visibilitzar les opressions i violacions de drets que pateixen moltes dones a l’Índia, com ara feminicidis, violacions, abusos, maltractaments, exclusió, etc.
Alhora, al marge d’aquesta cara amarga també es pretén transmetre la fortalesa, la tenacitat i fins i tot els somriures amb les que tantes dones s’enfronten al dia a dia d’una societat patriarcal i opressiva.
A través del llenguatge fotogràfic així com d’elements adjacents Saheli pretén que les visitants puguen posar les seues mirades sobre altres mirades que expliquen una realitat aliena. Des de la primera fotografia amb el plor desesperat d’una nena acabada de nàixer, passant pel somriure emocionant de Fàtima fins arribar a la cara solcada per una vida sencera, cadascuna de les imatges donen lloc a lectures personals i a reflexionar sobre el que hi ha més enllà de la fotografia.
Fins a dimecres 29 de juny.
A la Sala d’Exposicions.
Horari: dilluns a divendres de 18.00 a 22.00, dissabte de 19.00 a 22.00
DE LO SOÑADO A LO POSIBLE: LAS NUEVAS VOCES DE LA INTERSEXUALIDAD
De Nuria Gregori Flor
El text forma part del llibre “Cultura, salud, cine y televisión: recursos audiovisuales en las ciencias de la salud y sociales” (Publicacions URV, 2016), coordinat per Serena Brigidi. Una reflexió al voltant de l’ús, creació i elaboració de materials audiovisuals –documentals, pel·lícules, programes televisius, anuncis i sèries de televisió– en la didàctica i investigació de les ciències de la salut i ciències socials
Amb Nuria Gregori (antropòloga), presentada per Isabel Cercenado (Ca Revolta)
Ressenya de la presentació a Sagunt, a càrrec d’Isabel Cercenado
Des d’Escoltem Velluters vos convidem al berenar al carrer que celebràrem el pròxim Divendres 10 de juny, a les 18h, a la Plaça d’Escoles Pies i el carrer Balmes. Hi haurà jocs populars per als més menuts i menudes, pancartes per a pintar entre tots i totes i molt més. Porteu el vostre berenar per compartir i gaudim d’una vesprada pel futur del barri.
Escoltem Velluters som una xarxa de veïns/veïnes i entitats del barri compromesa amb la rehabilitació de les zones més degradades i estigmatitzades de Velluters, especialment l’entorn del Xino. Considerem que la millora del barri passa en bona mesura per atendre les problemàtiques i necessitats dels col·lectius més afectats per les desigualtats socials, treballant en aliances que fomenten la seua implicació i eviten el desplaçament. Alhora, reivindiquem la creació de xarxes de confiança i espais de convivència per a tots i totes els que vivim i freqüentem el barri.
Projecte de formació en matèries d’interès social
2a sessió: IMMIGRACIÓ, ASIL I REFUGI
A càrrec d’Àngels Blanco i Jaume Durà (advocats i especialistes en aquesta matèria)
Organitza: Col·lectiu de Treball Social de Ca Revolta
Més informació i inscripcions a carevolta.org/?p=6741