#Nuit Debout. Sais-tu ce qui se passe là?
Què passa a França? Els grans periòdics i les televisions del bipartit, tan profusos per a unes coses, es declaren en apagada informativa en el cas de la #Nuit Debout. De veritat no és notícia un moviment semblant al nostre 15M que ha regirat tota la política ?
Si la flama ha calat també a França, els colossos de les finances i els seus periòdics entraran de nou en pànic.
Qualsevol persona mínimament informada coneix l’enorme capacitat de projecció i contagi que tenen els moviments socials francesos en la resta del continent. Hi ha precedents.
Esperem que ara no siga diferent. La joventut del món sencer està indignada amb la manca de perspectives que ha heretat dels seus polítics i empresaris; i #Nuit Debout diu que no callarà. És hora de passar a l’acció! diuen els grafits.
Ca Revolta posa ací un gra-crit per tractar d’ensordir l’apagada informativa que hi ha sobre la #Nuit Debout.
Exposem algunes fotografies i grafismes (agafades de distints webs generades a partir de #Nuit Debout) que il·lustren el descontent. La reforma laboral de la Loi Travai que ha incitat els manifestants ja la coneixem ací, i també els seus resultats. A França no la volen.
Tant de bo s’estenga l’exemple en la resta d’Europa! I que comence per ací, una vegada més, per tancar d’aquesta manera el cercle el traçat del qual ja havíem iniciat fa cinc anys.
L’ELEMENT HUMÀ… AMB BICI
Fotografies de Jordi Vicent
“La Fotografia sols és un llenguatge, ni més ni menys. Podem transmetre sensacions i podem transmetre informació. Jo porte, gairebé, tota la vida fent fotoperiodismes, es a dir fotografia realista i els darrers anys tinc la necessitat d’expressar-me amb formes abstractes, amb formes, més aviat, geomètriques. Cal dir que la meua formació va ser tècnica.
Aquestes imatges son part d’una sèrie sobre bicicletes a la ciutat. Seran exposades del 6 de maig a l’1 de juny a Ca Revolta. Aquestes fotos es vendran al PREU SIMBÒLIC DE 50€ amb marc d’alumini i el resultat de la venda serà íntegrament donat a Ca Revolta.” (Jordi Vicent)
Jordi Vicent, fotoperiodista:
1978 – 1982 Free lance
1982 – 1984 Free lance. Notícias al Dia
1984 – 1986 Free lance. El Temps
1986 – 2013 El País
Des de divendres 6 de maig fins a dimecres 1 de juny de 2016
A la Cafeteria
Horari: dilluns a divendres de 18.00 a 00.30, dissabte de 19.00 a 00.30
Jornades Europees
JOVES, CIUTADANIA, TRANSPARÈNCIA I LLUITA CONTRA LA CORRUPCIÓ
València, 20, 21 i 22 de maig de 2016
–> Dissabte 21 a partir de les 10.00 hores a Ca Revolta
10,00h. INICIATIVES INSTITUCIONALS D’ÀMBIT LOCAL
Presenta i modera: Rosa Pérez Garijo. Diputada d’EUPV a la Diputació de València
ESTRATÈGIA PER A ENFORTIR LA CULTURA DE TRANSPARÈNCIA I OBERTURA DE LA DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA
Roberto Jaramillo. Diputat delegat de Transparència i Govern Obert de la Diputació de València
OFICINA PER A LA TRANSPARÈNCIA I LES BONES PRÀCTIQUES. AJUNTAMENT DE BARCELONA
Joan Llinares
XARXA D´ENTITATS LOCALS PER LA TRANSPARÈNCIA I LA PARTICIPACIÓ
Carlos González. Alcalde d´Elx.
11,00-11,30h: Debat
11,30-12,00h: Pausa – Cafè
12,00h: MÒDUL II: TALLER INTERNACIONAL “INTERCANVI D’EXPERIÈNCIES I BONES PRÀCTIQUES D’ORGANITZACIONS DE LA SOCIETAT CIVIL”
Presenta i modera: Consuelo Vidal Hernándis
12,00-14,30h: Presentació de Bones Pràctiques
TIC en la lluita per la transparència. José Ignacio Pastor
HUBCívico: CivicBOT/ OpenManifestoProject /Open-CityCouncil
Iniciatives de fiscalització de l’actuació dels partits polítics
Presenta i modera: Jesús González Jiménez
Programes Educatius en Instituts / Plataforma 112 de control al govern. GONG (CROÀCIA)
Plataformes OpenCoesione i Monithon. Valentina Scioneri. RISCC (ITÀLIA)
Observatori Ciutadà contra la corrupció. Toni Gisbert
14,30h-16,30h: Pausa – Dinar
16,30-18,00h: Treball en grups
18,00h-18,30h: Pausa- Cafè
18,30h-19,30h: Exposició en plenari del treball dels grups
19,30h: Avaluació
20,00h: “Coloclown” per la Mar Salá, Cia. de Teatre
TALLER DE CONSTEL·LACIONS ONÍRIQUES (El teatre dels somnis)
Un taller dedicat a desxifrar el missatge que ens porten els nostres somnis (treballats des de les constel·lacions familiars)
Els somnis són els grans informadors del que està passant dins de nosaltres. Són l’expressió del nostre inconscient, que s’expressa en forma d’imatges i símbols. Expressen els nostres pensaments més profunds. Si admetem que tot el que passa en els nostres somnis té a veure amb nosaltres descobrirem molt de nosaltres mateixos i de la realitat
Impartit per: Rafael Rojano Álvarez (psicoterapeuta i cofundador de l’Alqueria la Caldera)
Màxim: 7 persones
Preu: 22 euros
Xarrada informativa: divendres 20 de maig a les 19.30
8a MOSTRA ITINERANT DE CINE I VÍDEO INDÍGENA
DESCOLONITZANT LES RESISTÈNCIES
2a Sessió: Ens maten les lleis
Tertúlia amb Roxana Mucú, del poble Maya Q’eqchi’ (Guatemala), Comunicadora Comunitària, productora i realitzadora de treballs documentals i de ficció per a la Xarxa de Realitzadors Tz’ikin i per a la televisió comunitària Tz’ikin Te Vé
Documentals elaborats pels pobles indígenes i els seus acompanyants, que aborden la repressió i criminalització que pateixen per la defensa dels seus territoris i béns naturals
VAMOS A LA GUERRA – Pueblo Mapuche, Chile (29’58”)
NO ESTAMOS SOLAS – Pueblo Lenca, Honduras y El Salvador (14’21”)
TIGRES ENJAULADOS – Pueblos Maya Q’anjob’al, Guatemala (18’00”)
Organitzen: Perifèries del Món, Entre Iguales i Coordinadora Latinoamérica de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas
Dijous 26 de maig, 19.30h, a Ca Revolta Carrer Santa Teresa núm. 10
Barri de Velluters-València
CANÇONS DE BANDOLERS I LLADRES DE CAMÍ RAL
Dani Cortijo i Nil Rider, historiadors, i Wladimir Morales, responsable del projecte, presenten Cançons de bandolers i lladres de camí ral.
Més de 15 músics i 27 veus procedents de grups nascuts els anys 90′ a l’escena llibertària del País Valencià i Catalunya hem ficat veu, música i ànima als i a les bandoleres, així com als seus enemics. És açò un treball de recerca i investigació de la música tradicional adreçat al públic en general i a l’alumnat de secundària i batxillerat, mogut per l’esperit de motivar-lo en aprenentatges interdisciplinars.
Una proposta didàctica acompanya i completa la gravació i el llibret. És aquesta una eina que permet fixar i ampliar uns coneixements transversals que inclouen les matèries de música, història, català, castellà, llatí, i visual i plàstica de l’ESO i Batxillerat, concebuda de manera lúdica, entretinguda i amena. Estan plantejades com un aprenentatge constructiu i acumulatiu, on l’alumnat té un paper actiu a l’ensenyament, apropant-lo per una banda a esdeveniments d’altres èpoques, i aproximant-lo per altra, de manera atractiva, a la tradició musical i artística de temps passats, a més de motivar-lo en l’aprenentatge de la història i els costums d’aquest país.
La presentació consistirà en una introducció, l’explicació del llibret i el context històric i social d’on ve, la història de la gravació, i un resum de la proposta didàctica. Per finalitzar, participants en la gravació (Teresa Luz “Suca”, Conxa Bermesala, Jippy, Rafael Roig Estellés, Rafael Juan “Juanín”, Marian Llácer, Pepa Esponda, Sari Guedes, entre d’altres) faran una mostra de la representació teatral del musical.”
Wladimir Morales
Una instal·lació de Cristina Peiró
Sala EsferAzul, de divendres 27 a dilluns 30 de maig de 2016
Des de temps immemorials s’ha reflexionat sobre l’home i la seua relació amb l’espai, aquell lloc on habita la seua intimitat i s’amaguen les seues pors. En moltes ocasions és descrit com un refugi, però emprant aquest terme estem dividint la nostra realitat en un dins i un fora, un “NO-DINS”. És llavors quan la pròpia ment crea les barreres que per moments ens fan rebutjar la incertesa, d’una manera primitiva, creant així espais de confort i negant una part dispersa i desconeguda.
Amb aquesta instal·lació, Cristina Peiró vol proposar una reflexió sobre aquests dos conceptes, aparentment contraris, amb els quals ens toparem al llarg del nostre recorregut vital . Potser ací vegem que en l’esdevenir entre l’un i l’altre radica la clau.
L’artista ofereix a l’espectador un circuit de portes amb el qual podrà interactuar, formant part d’aquell anar i venir, recorrent la sala a les fosques i sent en tot moment conscient de l’espiral que crea, corrent cap a si mateix i alhora evadint-se.
Comissària: Natividad Navalón
Cristina Peiró naix a Gandia en 1994. Des de la seua infantesa mostra interès per les Arts, participant en nombroses activitats i concursos a nivell local. En 2012 decideix estudiar el Grau de Belles arts en la Universitat Politècnica de València. Ha tocat totes les disciplines però s’inclina per l’Escultura, sentit predilecció per la Instal·lació . En aquest camp se sent lliure per a crear nous ambients i jugar amb l’espai, no solament com un lloc d’intervenció i expressió, sinó percebent-ho com un tema per a la reflexió.
27/05/2016 23.00h ÚLTIMA DE LA TEMPORADA!
LA BUDELLERIA, cervell públic
RECUPERANT EL QUE ÉS NOSTRE
Conferències magistrals, xarrades, grups de debat, dissertacions temàtiques, sessions educatives, oradors-es especialitzats, xarraires internacionals
Participants: Àlvar Carpi, Carlos Montes, Domingo Chinchilla, Eva Domingo, Javier Canales, Mariajo Gay, Pili Paneque i Voro Cerdán, entre altres
5€
Projecte de formació en matèries d’interès social
1a sessió: PER UN NOU MODEL SOCIAL VALENCIÀ
A càrrec de Paloma Diaz (treballadora social), Josep Martínez (animador sociocultural) i Pep Pacheco (treballador social), que començaran presentant el Projecte
Organitza: Col·lectiu de Treball Social de Ca Revolta
Més informació i inscripcions a carevolta.org/?p=6741
02/06 DIJOUS 20.00 – CINEMA. CLOENDA FESTIVAL CIUTAT VELLA BATEGA
DUES FLORS PER A UN CAVALLET
(veure’n la sinopsi)
(veure’n un vídeo)
De Susana Rey
Aquest llargmetratge documenta les jornades de treball d’alguns dels membres de l’Assemblea d’Aturats de Paterna que van decidir, en el context actual de crisi, generar alternatives d’autoocupació a partir de la creació d’una colla obrera que construeix des dels plantejaments de la bioarquitectura. Més enllà d’un document tècnic exhaustiu i veraç, Rey presenta el delta del Palància com un lloc on conflueixen persones, animals i coses per donar tot el sentit a un espai de vida, d’idees i de resistència
Amb presència de la realitzadora Susana Rey
As of Wednesday, how many more signatures did Norman Browning say were still needed?
How many signatures were certified by Registrar of Voters Elaine Lamb in March?