Cicle de documentals a Ca Revolta

El Voluntariat pel Valencià, amb la col·laboració de Ca Revolta, us ofereix una nova activitat consistent en un Cicle de documentals durant el mes de novembre.
El cicle consta d’una sèrie de documentals molt interessants i didàctics que mostren diferents visions sobre temes com llengua, país, territori, música, solidaritat, societat, ensenyament, història… Posteriorment a la projecció es farà un breu col·loqui amb alguns dels autors i protagonistes dels documentals.
Per a aquesta activitat, el Voluntariat pel Valencià ha comptat amb la col·laboració de Ca Revolta. L’entitat es troba al carrer de Santa Teresa, 10, de València. L’activitat es farà a la Sala dels Arcs de Ca Revolta. Començarà a les 19:30 de la vesprada, i durarà fins a les 21:15, si fa no fa.
Cal que confirmeu la vostra assistència a l’activitat mitjançant el correu info@voluntariatpelvalencia.org o el telèfon 96 340 70 60. Així farem una valoració del nombre d’assistents.

PROGRAMACIÓ DOCUMENTALS:
Dimecres 2 de novembre, 19.30 h
VALÈNCIA NECESSITA UNA CANÇÓ – Borja Pons i Guillem Nicolàs
Durada: 47′
València necessita una cançó és un documental que s’endinsa en el gran moment que travessa la música en valencià. Més de 30 músics, periodistes i professionals del gremi analitzen el que coincideixen a denominar com el millor moment del sector de tots els temps. Quantitat, qualitat i diversitat en són les claus. L’objectiu: la normalitat dins d’un país lluny encara de ser-ho.
Una vegada acabada la projecció es farà un xicotet col·loqui sobre el documental.

València necessita una cançó – Tràiler from Borja Pons on Vimeo.

Dijous 10 de novembre, 19.30 h
UNA LLENGUA QUE CAMINA – Vilaweb, TV3 i Escola Valenciana
Durada: 56′
Una llengua que camina mostra l’estat de salut de la llengua al País València a través de la societat civil, de persones que viuen en valencià i que són el resultat dels més de 25 anys d’ensenyament en valencià. La base del treball és el retrat de la vida diària de cinc persones d’àmbits socials diferents: Xavi Sarrià, integrant d’Obrint Pas; Diego Gómez, mestre i activista d’Escola Valenciana; Dariana Groza, nouvinguda d’origen romanés; Mar Iglesias, ciberperiodista; i Gerard Pitarch, dermatòleg.
Una vegada acabada la projecció es farà un xicotet col·loqui amb Amanda Gascó, directora del documental, Dariana Groza i Diego Gómez, dos dels participants.
Més informació

Dijous 24 de novembre, 19.30 h
MÉS ENLLÀ DEL MUR: CANÇONS CONTRA L’APARTHEID – Xarxa d’Enllaç amb Palestina i La Taca Produccions
Durada: 61′
“Obrint Pas”, Pau Alabajos, Cesk Freixas i Nabil Mansour són alguns dels protagonistes del documental ‘Més enllà del mur. Cançons contra l’apartheid’, sobre la primera brigada de músics catalans a Palestina. Durant l’expedició, l’estiu de 2009, la Xarxa d’Enllaç per Palestina va enregistrar vivències, entrevistes i actuacions, que formen aquest documental, que narra el viatge solidari dels músics catalans a Jerusalem i algunes altres ciutats de Cisjordània per veure de prop la realitat d’un territori que viu en permanent estat d’excepció militar i denunciar el mur de l’apartheid.
Una vegada acabada la projecció es farà un xicotet col·loqui amb Josep Pitarch, director, i algun dels músics que hi participen al documental.

“Més enllà del mur. Cançons contra l’aparheid” amb Obrint Pas, Pau Alabajos, Cesk Freixas i Nabil Almanzour from lugaracogedor on Vimeo.

Dimecres 30 de novembre, 19:30
VALENCIANS DE MALLORCA – INFO TV
Durada: 54′
Valencians de Mallorca tracta sobre un episodi històric: la repoblació, amb milers d’immigrants mallorquins, de molts pobles de la Marina, la Safor i el Comtat, que havien quedat buits després de l’expulsió dels moriscos, el 1609. El documental treu també a la llum tota l’herència deixada per aquells colons, encara hui ben visible en la parla, els cognoms, la toponímia i els costums d’aquelles comarques, i ben especialment de la Marina.
Una vegada acabada la projecció es farà un xicotet col·loqui amb Juli Esteve, director del documental.