Des d’Escoltem Velluters vos convidem al berenar al carrer que celebràrem el pròxim Divendres 10 de juny, a les 18h, a la Plaça d’Escoles Pies i el carrer Balmes. Hi haurà jocs populars per als més menuts i menudes, pancartes per a pintar entre tots i totes i molt més. Porteu el vostre berenar per compartir i gaudim d’una vesprada pel futur del barri.
Escoltem Velluters som una xarxa de veïns/veïnes i entitats del barri compromesa amb la rehabilitació de les zones més degradades i estigmatitzades de Velluters, especialment l’entorn del Xino. Considerem que la millora del barri passa en bona mesura per atendre les problemàtiques i necessitats dels col·lectius més afectats per les desigualtats socials, treballant en aliances que fomenten la seua implicació i eviten el desplaçament. Alhora, reivindiquem la creació de xarxes de confiança i espais de convivència per a tots i totes els que vivim i freqüentem el barri.
Dissabte 8 d’octubre de 2016 a les 20.00 hores
— LA MOCAORÀ
Festa final de la mocaorà 2016 de les Falles Populars i Combatives.
A partir de les 12 punxaran les Kinki Kill.
Divendres 4 de novembre de 2016 a les 20.00 hores
Presentació del llibre LOW-COST (ed. Llibres de la Drassana) de Miquel Torres
Hi intervindran: Vicent Baydal (editor), Àlvar Peris (professor de Comunicació Audiovisual de la UV) i Miquel Torres (autor)
Més informació: www.miqueltorres.net
Divendres 11 de novembre de 2016 a les 19.30 hores
Presentació del llibre GRANS INTÈRPRETS VALENCIANS DE L’ESPECTACLE (ed. Denes) de Rafel Sena
Amb la participació de Joanvi Cubedo (actor/narrador, director Aula de Teatre de la S.C. El Micalet), Francesc Ferrer (editor) i Rafel Sena (autor)
2 DISSABTE 19.00 – PRESENTACIONS
L’OKUPACIÓ COM A FERRAMENTA PER A LA TRANSFORMACIÓ DELS BARRIS
Experiències d’arreu de l’estat.
Presentació de l’Assemblea Okupa de Ciutat Vella
Es comptarà amb experiències d’okupació arreu de l’estat com La Casa Invisible de Màlaga o el Casal Popular de Castelló, i es farà una petita posada en comú amb okupacions del cap i casal
Posteriorment, batalla musical amb Djs per l’autogestió
Dissabte 17 de desembre de 2016 a les 19.00 – LLIBRES
VIDAS DEL ARCO IRIS
De Jordi Petit
Presentació del llibre i col·loqui.
Incisiva i amena anàlisi de l’evolució de la comunitat LGTB a Espanya des dels temps del franquisme. El seu autor, militant del moviment d’alliberament sexual des dels seus orígens ens revela nombroses anècdotes d’aquest ambient que, des de l’ostracisme i la repressió, avança per un camí que portarà a aquest col·lectiu a l’acceptació, a la integració i la normalitat social.
Divendres 3 de febrer de 2017 a les 19.00 hores
Presentació del llibre Des del Sud fins al Nord, una llàgrima parla, de Josepa Montagut i Mariner
Poemes per tractar el món patriarcal en què vivim, des del sud fins al nord; i ho fa mostrant tota la brutalitat vers la dona que es practica en l’hemisferi sud. Mentre, el nord no és menys patriarcal, sinó que té maneres sibil·lines d’actuar contra la dona.
Moltes llàgrimes parlen per les dones al món, i aquest poemari vol ser un revulsiu, un espill que ens mostre els problemes del món patriarcal i la seua superació mitjançant l’amor a les persones i al món, tant a l’hemisferi sud com al nord.
Hi intervindran:
Josep Vicent Sanxis i Lerma, filòsof i prologuista del llibre
Josepa Montagur i Mariner, autora del llibre
Divendres 10 de febrer de 2017 a les 18.30 hores
Presentació del llibre La cárcel del feminismo
de Sirin Adlbi
(Editorial Akal, col·lecció Inter Pares)
Amb Sirin Adlbi Sibai (Doctora en Estudis Internacionals Mediterranis i activista siriana-espanyola opositora al règim dels Assad), presentada per Laura Navarro (sociòloga, autora del llibre “Contra el Islam. La visión deformada del mundo árabe en Occidente” i membre de la Plataforma Ciutadana contra la Islamofòbia)
Més enllà del feminisme islàmic: una visió decolonial
És compatible l’Islam amb el feminisme? Es pot ser feminista i musulmana? Què són els feminismes islàmics? Des d’una perspectiva islàmica decolonial, la pensadora i activista hispanosiriana Sirin Adlbi abordarà aquestes qüestions per a anar més enllà d’aquests “nous” feminismes i plantejar un pensament ètic i polític feminista més complex (i, per a moltes també, més alliberador). Una oportunitat per a avançar en el debat intel·lectual i polític entre feministes, on sovint sense saber-ho l’etnocentrisme campa al seu aire. Perquè res millor que descobrir claus amb què combatre els nostres estereotips, per a construir juntes camins comuns en la lluita contra el patriarcat i els diferents sistemes de dominació imbricats en ell.
Divendres 10 de març de 2017 a les 19.00 hores
Presentació del llibre SOLILOQUIOS
La seua autora, Carmen Andreu, va nàixer a València i es va llicenciar en Dret, Criminologia i Ciències Polítiques a la Universitat de València. És Fiscal i ha consolidat la seua trajectòria durant anys d’exercici professional.
Des de la seua pertinença al món de la justícia, i potser per això, va sentir la necessitat de parlar en veu alta, mitjançant l’escriptura, aconseguint un petit espai en el món de les lletres, que es va plasmar en la publicació dels seus relats.
Això l’ha impulsada a recopilar alguns d’ells i altres inèdits, en un llibre que posa fi a aquesta tardana però necessària conversa amb si mateixa i amb qui vulgui compartir-la.
El llibre s’estructura en quatre etapes, en què es van deixant caure preguntes, algunes respostes i algunes denúncies, amb un llenguatge tan directe que pretén la seua lectura d’una sola passada.
A la contraportada es fa un petit homenatge als més dèbils, mitjançant una ressenya d’un relat que no està inclòs en el llibre: “Cuando caminaba perdido en una fría noche de invierno, llorando, con hambre y sin entender nuestro idioma, envolví su manita con la mía y él se dejó conducir. Era un niño roto por el dolor y la soledad, pero sus ojos mantenían intacta la inocencia y sus labios fueron capaces de intentar una sonrisa.”
La presentació serà a càrrec d’Ángeles Sanmiguel, escriptora veterana, que ha publicat el seu 5è llibre i es dedica al món de les lletres des de diferents plataformes, entre altres, la premsa escrita.
També participarà en la mateixa Eva Oz, fotògrafa responsable de la coberta del llibre.
María José Algás i Paloma Goicoechea conclouran l’acte amb la lectura d’algun relat.
S’hi servirà un vi.
Divendres 24 de març de 2017 a les 20.00
POESIA PER LA REVOLTA
Presentació de TAVERNÀRIES
Poemari de Manel Marí (Bromera), guardonat amb el Premi València Alfons el Magnànim de Poesia 2016.
“Beveu, beveu, lectors, abans d’escrutar l’ànim
amb què el vi inventaria verins i altres pregàries,
no deixeu que l’estat ben mirat de la raça
us estalviï el pols accelerat del dubte…”
Amb la participació de l’autor, acompanyat per Eduard Ramírez.