nov.
21
Dj
Trobada de CEAR – 21/11/2019 18h30
nov. 21 @ 18:30

Dijous 21 de novembre de 2019 a les 18.30 hores

Trobada de CEAR:
TRÀFIC D’ESSERS HUMANS I MITJANS DE COMUNICACIÓ

Les notícies sobre operacions policials contra el tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual (tracta) són habituals en els mitjans. No obstant això, per a explicar un fenomen tan complex i violent, no és suficient comptar fets aïllats (generalment associats a desarticulació de xarxes). Aquest tema requereix una anàlisi de context i la visibilització de les seues conseqüències. Després d’una anàlisi duta a terme per CEAR Euskadi sobre la representació de les dones víctimes de tràfic amb finalitats d’explotació sexual en els mitjans de comunicació escrits, les principals conclusions extretes van ser que els mitjans solen abordar el fenomen des d’un enfocament merament policial; en cap cas es presenta a les dones estrangeres víctimes de tràfic com a dones refugiades; rares vegades es compta com a font autoritzada amb la visió de les organitzacions que treballen amb dones que estan en aquesta situació; cap de les informacions fa una anàlisi de gènere i en cap cas apareixen declaracions de les víctimes.

Dijous 21 de novembre a les 18:30 en Ca Revolta, des de CEAR PV organitzem, en col·laboració amb la Unió de Periodistes, una trobada amb Naiara Gutiérrez, de CEAR Euskadi, que vindrà a presentar la campanya #SeTrataDeRefugiadas i el Decàleg per a informar sobre el tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual des del dret d’asil.

Amb aquest decàleg no es pretén parlar de bon i mal periodisme, ni fer únicament una crítica de les maneres de comunicar sobre la tracta amb finalitats d’explotació sexual en els mitjans. Les 10 recomanacions pretenen ser una guia per a les i els periodistes que informen sobre aquesta violació dels drets humans. Factors com la precarietat en els mitjans, la falta d’especialització i la rapidesa amb la qual s’informa en l’actualitat, no donen suport a una cobertura d’aquesta mena d’assumptes amb tot el coneixement i rigor que la qüestió requereix. Sent conscients d’aquesta realitat, es pretén amb aquestes 10 recomanacions contribuir a la creació de nous enfocaments, noves narratives, noves veus expertes i nous imaginaris sobre la tracta en el marc del dret d’asil, oferint per a això eines i recursos.

nov.
26
Dt
Tertúlia d’arquitectes i urbanistes – 26/11/2019 20h30
nov. 26 @ 20:30

Dimarts 26 de novembre de 2019 a les 20.30 hores

Tertúlia
Arquitectura i urbanisme per a l’emergència climàtica

Amb la intervenció de Carles Dolç Soriano, arquitecte i urbanista

Organitza: Col·lectiu Tertúlia d’arquitectes i urbanistes de Ca Revolta

nov.
27
Dc
Miquel Grau 53/1977 – 27/11/2019 19h30
nov. 27 @ 19:30

Dimecres 27 de novembre de 2019 a les 19.30 hores

Presentació del llibre Miquel Grau 53/1977
de Llum Quiñonero

Amb la participació de l’antropòloga Josepa Cucó, el coordinador del projecte Manuel de Juan i l’autora.

La periodista Llum Quiñonero, que presencià l’atemptat ultradretà contra Miquel Grau i tingué un paper clau en tots els esdeveniments que va desencadenar, traça un retrat exhaustiu de l’època que uneix els records personals amb la investigació. El projecte va nàixer a Alacant, amb el suport i impuls de micromecenes. Ha vist la llum a l’octubre proppassat, quan s’han complit 41 anys de l’atemptat i es publica tant en castellà com en valencià.

El llibre es completa amb les col·laboracions de la professora de secundària Dèlia Amorós, el representant de l’associació Tio Cuc Aquil·les Rubio, els periodistes Mariano Sánchez Soler i Pere Miquel Campos i l’arquitecte Carles Dolç; una crònica gràfica i extractes de l’expedient judicial, que es fa públic per primera vegada, contextualitzats per Manuel de Juan Navarro, que ha coordinat el projecte.

Organitzen: Ca Revolta i Pruna Llibres

nov.
28
Dj
Javier Velasco – 28/11/2019 19h00
nov. 28 @ 19:00

Dijous 28 de novembre de 2019 a les 19.00 hores

Xerrada col·loqui
La disponibilitat de la pròpia vida, un dret encara per conquerir

Amb Javier Velasco Laiseca (president federal de l’associació Dret a Morir Dignament DMD)

Presenta i modera Isabel Pérez Ruiz, (DMD, Ca Revolta)

nov.
29
Dv
Antonio Turiel – 29/11/2019 19h30
nov. 29 @ 19:30

Divendres 29 de novembre de 2019 a les 19.30 hores

Més enllà de la crisi climàtica: energia, recursos, sostenibilitat

Amb Antonio Turiel, físic a l’Institut de Ciències del Mar del CSIC i divulgador científic

Presenta: Vicent Cucarella Tormo, economista i Síndic Major de Comptes

Ací podeu veure el vídeo amb la intervenció completa de Vicent Cucarella i Antonio Turiel

des.
3
Dt
Placa a la presó de dones – 03/12/2019 19h00
des. 3 @ 19:00

Dimarts 3 de desembre de 2019 a les 19.00 hores

Taula redona
Pel reconeixement de les dones que patiren la repressió i les lleis discriminatòries del franquisme a la presó provincial de València

Tenim el plaer de convidar-vos a l’acte informatiu que celebrarem el 3 de desembre per a donar suport a la iniciativa començada fa mesos de demanar que l’Ajuntament col·loque una placa a l’antiga presó de dones de València en homenatge a totes les que foren empresonades per oposar-se al franquisme des del primer dia i durant tota la dictadura i les que ho foren per lleis discriminatòries.

Fem aquesta taula redona com a continuació de les gestions realitzades fins ara i de la recollida de signatures en suport a la iniciativa.

Us esperem. Salutacions cordials,
Dones promotores de la iniciativa

El rètol que no arriba – Article aparegut a la revista El Temps el 06/12/2019

des.
4
Dc
Sergio Cifuentes – 04/12/2019 19h00
des. 4 @ 19:00

Dimecres 4 de desembre de 2019 a les 19.00 hores

Xerrada-debat
Treball social comunitari i serveis socials

A càrrec de Sergio Cifuentes Sánchez
Presenta: Estela Soler Fides (sociòloga)

Amb aquesta xerrada-debat, el sociòleg i activista Sergio Cifuentes ens proposa reprendre aquells trets del Treball Social Comunitari que son o poden ser emprats avui en el marc dels serveis socials.

Situar-nos en el context cultural actual, i posar en perspectiva les polítiques socials que al nostre territori es desenvolupen, ens pot ajudar a entendre on estem i quines son les possibles tendències futures.

Més enllà de a professionals i activistes socials, aquest espai està obert a qualsevol persona amb inquietuds, que vulga contribuir a generar un diàleg al voltant d’un tema tan ampli i complex com el que es pretén abordar.

Sergio Cifuentes Sánchez (València, 1979) és autor, entre d’altres, del Pla d’Inclusió i Cohesió Social i del Pla de Participació Infantil i Juvenil de La Ribera Alta, així com dels treballs Manual de Reguetón para educadores i La investigació participativa, una eina d’innovació als serveis socials.

L’acte estarà presentat per la també sociòloga i membre de Ca Revolta Estela Soler Fides.

des.
13
Dv
Parc Central: Conseqüències i alternatives – 13/12/2019 19h00
des. 13 @ 19:00

Divendres 13 de desembre de 2019 a les 19.00 hores

Projecte urbanístico-ferroviari PARC CENTRAL. Conseqüències i alternatives

  • Contra l’edificació innecessària, la gentrificació, les infraestructures sobredimensionades i l’urbanisme especulatiu
  • Per uns barris dignes i per a qui els habiten

Amb Joan Olmos (Enginyer de Camins i urbanista, UPV), J. Ramón Ferrandis (Plataforma en Defensa del Ferrocarril, CGT), Alfredo Artigas (Cooperativa El Rogle), Mónica Ibáñez (Parc Central sense Especulació) i Emili Piera (Parc Central sense Especulació)

Contacte: parquecentralsinespeculacion@gmail.com

des.
14
Ds
València. De l’exili al refugi – 14/12/2019 11h30
des. 14 @ 11:30

Dissabte 14 de desembre de 2019 a partir de les 11.30 hores

Jornada
VALÈNCIA. DE L’EXILI AL REFUGI

11.30h Presentació del projecte La nostra ciutat, el teu refugi. CEAR PV.

11.50h Projecció del documental Encontres de l’exili i presentació de la pàgina web.

12.30h Xerrada València. De l’exili al refugi a càrrec de Jorge Ramos Tolosa, professor d’Història Contemporània de la UV i codirector d’Encontres de l’exili.

14.00h Dinar de pa i porta per a compartir.

15.30h Ruta València, capital de la República, a càrrec d’Arada.

Apunta’t a info@lanostraciutatelteurefugi.com
Places limitades
Punt de trobada per a la ruta: Plaça de Bous
Durada estimada: 2 hores

gen.
16
Dj
Ferran Esquilache – 16/01/2020 19h00
gen. 16 @ 19:00

Dijous 16 de gener de 2010 a les 19.00 hores

Els constructors de l’horta de València
Amb Ferran Esquilache Martí

Des de Per l’Horta vos convidem a “Memòria del territori“, un cicle de xerrades sobre el passat de l’horta que ens ajudarà a entendre el seu present i futur.

Comencem amb Ferran Esquilache, que ens parlarà del seu llibre “Els constructors de l’Horta de València. Origen, evolució i estructura social d’una gran horta andalusina entre els segles VIII i XIII” (col·lecció Història, Publicacions de la Universitat de València).

Ferran Esquilache Martí és doctor en història medieval i les seues línies d’investigació han estat principalment dirigides a l’estudi de la societat andalusina i de la societat feudal a través del paisatge agrari i dels espais irrigats, per exemple: arqueologia hidràulica de les grans hortes, organització social del paisatge andalusí, colonitzación feudal o història rural baixmedieval.

Organitzen: Per l’Horta i Ca Revolta