maig
24
Dv
Veus de postguerra – 24/05/2019 19h00
maig 24 @ 19:00

Divendres 24 de maig de 2019 a les 19.00 hores

Presentació del llibre VEUS DE POSTGUERRA. ALZIRA 1939-1959

Presentació a càrrec de Marc Ferri (coordinador del projecte), Sara Fita (professora, Gea-Clio) i alumnesparticipants.

Una experiència pedagògica d’investigació sobre el nostre passat recent.

Premsa: Panorama (Levante-EMV): Memòria als ulls de joves estudiants

El llibre és el resultat d’un treball realitzat per un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’IES Rei En Jaume d’Alzira, coordinats per Marc Ferri, professor de Geografia i Història. És un estudi de l’època de la postguerra a Alzira des del punt del vista de la vida diària de la gent normal i treballadora: els familiars dels alumnes. L’obra s’estructura en un pròleg i diversos capítols distribuïts segons àrees temàtiques de la vida quotidiana: la vida domèstica, l’oci, el treball, la dona, l’escola, les festes i les migracions (els que vénen i els que se’n van haver d’anar).

Un llibre senzill, però sobretot honest i correcte, fruit del bon treball en equip d’uns alumnes de 14 a 15 anys coordinats pel seu professor d’Història. Una manera diferent i motivadora de treballar amb la Història, i d’ensenyar i d’aprendre amb als alumnes.

juny
14
Dv
Col·lectiu El Dado – 14/06/2019
juny 14 – jul. 2 tot el dia

Del 14 de juny al 2 de juliol de 2019

Exposició de pintures del Col·lectiu EL DADO

La cloenda de l’exposició tindrà lloc el dissabte 29 de juny a les 19.30 hores, amb la visita dels artistes del col·lectiu i una picadeta.

Horari de visites: dilluns a divendres de 18.00 a 21.00 hores, dissabtes de 19.00 a 22.00 hores

set.
17
Dt
La revolta de les urnes
set. 17 @ 19:30 – oct. 11 @ 21:00

Del 17 de setembre a l’11 d’octubre de 2019

Inauguració: dimarts 17 de setembre de 2019 a les 19.30 hores

La revolta de les urnes. 2009-2019

La revolta de les urnes, de la fotògrafa Dolors Gibert i el periodista Carles B. Gorbs, és un documental fotogràfic i escrit, en forma d’exposició, que ha iniciat un recorregut cap a diverses ciutats europees com Perpinyà (a la Sala-Palau Maylli, com exposició alternativa a Visa pour l’Image), Brussel·les (Parlament Flamenc), Liège (Galerie d’Art ClairObscur)…), així com també a la Universitat Catalana d’Estiu a Prada del Conflent, la Chapelle des Armées a Amélie les Bains / Els Banys d’Arles i Palaldà, sala d’exposicions de la Societat l’Amistat (El Casino) de Cadaqués, el Museu d’Arqueologia d’Empúries i com exposició col·lectiva en l’iniciativa “Visca per la Llibertat” en diverses i nombroses localitats de la Catalunya Nord.

Durant aquestes exposicions s’han organitzat debats i conferències per tal de donar a conèixer més fidelment el perquè del conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol. Aquesta iniciativa compta amb el suport i col·laboració de les principals entitats socials i culturals de Catalunya, així com també de diversos col·lectius, associacions, sindicats i institucions, tant catalanes com europees.

Durant aquests anys 2019 i 2020 té prevista exposar a diverses poblacions europees com Brussel·les, Lovaina, Munich, Oslo, Berlin, Luxemburg, etc., així com també a Azpeitia, Altsasu, Donostia, Bilbo, València (Ca Revolta)… i, possiblement, Nova Zelanda, Puerto Rico, Mèxic…

Aquest reportatge és el seguiment del procés sobiranista de Catalunya, des del seu inici l’any 2009 (el 13 de setembre, a Arenys de Munt) fins a l’actualitat. Aquest seguiment de tot el Procés abasta les milionàries manifestacions realitzades, els judicis a polítics, les vagues generals, les campanyes electorals, les eleccions i referèndums, les conferències, les vagues de fam, l’esclat popular de treballadors, pagesia, estudiants, bombers, jubilats, etc., els cartells, pancartes, pintades, els llaços grocs com a símbol de “llibertat”, les urnes… i, evidentment, l’1 d’Octubre.

El reportatge complet consta de més de 80.000 fotografies, documentades i arxivades cronològicament, de les quals s’han triat un bon grapat en cada exposició (amb els seus corresponents peus de foto), a més de material audiovisual divers (uns 30 vídeos del 20S, 1r d’octubre, entrevistes, vídeos inèdits de “l’operació urnes”, etc.), plafons informatius, catàlegs, així com també diferents elements iconogràfics que ja s’han incorporat com a reivindicació de la llibertat i del dret d’autodeterminació de Catalunya, como ara urnes d’Arenys de Munt i de l’1 d’Octubre, llaços grocs, cartells, etc.

Fotografies: Dolors Gibert ©
Text, comissariat i coordinació: Carles B. Gorbs

Sala d’Exposicions de Ca Revolta
Del 17 de setembre a l’11 d’octubre de 2019
Horari de visites: dilluns a divendres de 18.00 a 21.00 h i dissabtes de 19.00 a 21.00 hores

nov.
8
Dv
Mariàngels Marqueño – 08/11/2019 19h30
nov. 8 @ 19:30

Divendres 8 de novembre de 2019 a les 19.30 hores

Presentació del llibre PARINT VERSOS. RECULL DE QUINTILLES PER A SER CANTADES

A càrrec de:
Mariàngels Marqueño Rozalén, autora
Josep Izquierdo, catedràtic de Llengua i literatura valenciana i corrector lingüístic

> MOSTRA D’ALBAES A CÀRREC DE LA COLLA GATZARA DE PATERNA:
Amparo Navarro, dolçainera
Mati Poveda, tabaletera
Encarna Fernández, cantadora
Amèlia Gimeno, cantadora


GESTACIÓ 

Tot comença en un impuls, en un instant fecund, que es fa ressò de moltes vibracions que formen la vida. En un impuls que és el fruit d’un teixit de molts i diversos fils que han nascut per a ser un.

Cada acte creatiu és un part que dóna a llum el miracle de la vida. I versar és parir paraules que venen del cantar de l’àvia, del contar de la mare, de la memòria col·lectiva feta vers.

Aquesta criatura que, humil i contundent, es presenta davant vosaltres és parida per una dona albacetenya de naixement i valenciana d’adopció, que fidel a les seues arrels, on va mamar l’insult fet fandango del iaio patern a la iaia materna i viceversa, es va retrobar un dia amb el cant d’estil valencià a l’Escola Gatzara de Paterna, portada de la mà del seus fills Irene i Andrés.

De la Serra d’Alcaraz a Paterna, dels iaios a la néta i dels fills a la mare, la paraula feta vers i cantada des dels budells sempre ha format part de la meua vida com un fil connector de la terra més enllà de les fronteres i fins i tot de les llengües.

I com que la vida té vida pròpia, les meues companyes i companys de Gatzara han sigut els impulsors necessaris per a materialitzar aquest llibre ple de moments viscuts i d’estima cap a totes les persones que l’han fet possible. Uns animant a que publicara els versos i altres per haver-los demanat o inspirat en un moment donat.

Visca la llengua viva!
Visca el cant improvisat!
Visca la figura de la versadora!

nov.
13
Dc
10 claves para pasarse a la banca ética – 13/11/2019 17h30
nov. 13 @ 17:30

Dimecres 13 de novembre de 2019 a les 17.30 hores

Presentació del llibre 10 claves para pasarse a la banca ética

La campanya Banca Armada, a càrrec de Setem CV i Novessendes Fundació, publica un llibre amb 10 claus sobre com passar de la Banca Armada a la Banca Ètica, editat per Icaria i amb continguts elaborats pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

Programació

17:30h
Inauguració de l’acte a càrrec de la Fundació Novessendes i SETEM CV
Performance: Álvaro Terrones: Don Cèntim. 10 maneres anti bel·licistes d’usar els teus diners.

18:00h
Presentació del llibre a càrrec de:
Edu Aragón, Tècnic del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, on coordina la Campanya Banca Armada

18:30h
Impacte de les armes espanyoles en conflicte armat:
Alejandro Pozo, Doctor en pau i conflictes, investigador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

19:00h
Tancament de l’acte i entrega de llibres a assistents

nov.
22
Dv
Néstor López – 22/11/2019 19h30
nov. 22 @ 19:30

Divendres 22 de novembre de 2019 a les 19.30 hores

Inauguració exposició:
AMETROPÍA VISIÓN INDEFINIDA
de NÉSTOR LÓPEZ

“Me veo como un domador de manchas desde el punto de vista de la creación, que parte de lo primitivo. Lo gestual en una mancha se concreta en una definición armónica. No hay una visión correcta o incorrecta de ver las cosas, cada uno procesa lo que ve, de una manera diferente.” (Néstor López)

Fins al 13 de desembre.

Horari:
dilluns a divendres de 18:00h a 21:00 hores
dissabte a partir de les 19:00h

nov.
27
Dc
Miquel Grau 53/1977 – 27/11/2019 19h30
nov. 27 @ 19:30

Dimecres 27 de novembre de 2019 a les 19.30 hores

Presentació del llibre Miquel Grau 53/1977
de Llum Quiñonero

Amb la participació de l’antropòloga Josepa Cucó, el coordinador del projecte Manuel de Juan i l’autora.

La periodista Llum Quiñonero, que presencià l’atemptat ultradretà contra Miquel Grau i tingué un paper clau en tots els esdeveniments que va desencadenar, traça un retrat exhaustiu de l’època que uneix els records personals amb la investigació. El projecte va nàixer a Alacant, amb el suport i impuls de micromecenes. Ha vist la llum a l’octubre proppassat, quan s’han complit 41 anys de l’atemptat i es publica tant en castellà com en valencià.

El llibre es completa amb les col·laboracions de la professora de secundària Dèlia Amorós, el representant de l’associació Tio Cuc Aquil·les Rubio, els periodistes Mariano Sánchez Soler i Pere Miquel Campos i l’arquitecte Carles Dolç; una crònica gràfica i extractes de l’expedient judicial, que es fa públic per primera vegada, contextualitzats per Manuel de Juan Navarro, que ha coordinat el projecte.

Organitzen: Ca Revolta i Pruna Llibres