Dijous 21 de novembre de 2019 a les 20.00 hores
Teatre:
MA PART
Amb Ernesto Pastor i Miguel A. Sweeney
Aportació: 6€
Armin creix amb el desig ocult de provar la carn humana. A internet trobarà un misteriós anunci que el podria satisfer: “T’oferisc l’oportunitat de menjar-me viu”.
“Hubo un tiempo en el que los fascistas daban golpes de estado para violar los derechos humanos y hacerlos retroceder, hoy llegan al poder con los votos de la gente…” Així començava ahir la 2 Noticias.
Com hem arribat hui en dia a fer ús de la nostra llibertat per a triar als nostres executors? Com hem arribat a defensar amb orgull la posició de víctimes? Com podem explicar l’auge d’este fenomen mundial? Diuen que un rei no és tal si no té a qui regnar. Reflexionem sobre esta qüestió a través d’uns fets reals que van succeir en 2001, una història que serveix com a metàfora de la situació actual en la qual les xarxes socials i les noves tecnologies tenen molt a vore: La història del caníbal de Rothemburg.
Presentem aquest història deconstruida tal com va fer en la cuina Ferran Adrià amb la truita de creïlles. O com va fer Armin Meiwes amb la seua víctima. O com feia el mateix Jaques el destripador. La deconstrucció com a analogia de l’estat de l’home contemporani, lluny del seu propi centre.
Dimecres 27 de novembre de 2019 a les 19.30 hores
Presentació del llibre Miquel Grau 53/1977
de Llum Quiñonero
Amb la participació de l’antropòloga Josepa Cucó, el coordinador del projecte Manuel de Juan i l’autora.
La periodista Llum Quiñonero, que presencià l’atemptat ultradretà contra Miquel Grau i tingué un paper clau en tots els esdeveniments que va desencadenar, traça un retrat exhaustiu de l’època que uneix els records personals amb la investigació. El projecte va nàixer a Alacant, amb el suport i impuls de micromecenes. Ha vist la llum a l’octubre proppassat, quan s’han complit 41 anys de l’atemptat i es publica tant en castellà com en valencià.
El llibre es completa amb les col·laboracions de la professora de secundària Dèlia Amorós, el representant de l’associació Tio Cuc Aquil·les Rubio, els periodistes Mariano Sánchez Soler i Pere Miquel Campos i l’arquitecte Carles Dolç; una crònica gràfica i extractes de l’expedient judicial, que es fa públic per primera vegada, contextualitzats per Manuel de Juan Navarro, que ha coordinat el projecte.
Organitzen: Ca Revolta i Pruna Llibres