Dimarts 21 de març de 2017 a les 19.00 hores
Vine a celebrar l’any nou kurd a Ca Revolta
BIJI KURDISTAN, NEWROZ PIROZ BE
Homenatge a Juan Sorin, música, parlaments, imatges
Organitzen: Ca Revolta, Endavant, Coordinadora Obrera Sindical (COS)
Dimecres 22 de març de 2017 a les 19.00 hores
Permisos iguals i intransferibles contra la discriminació per maternitat
Amb María Pazos Morán i Mariano Nieto Navarro.
L’informe sobre maternitat i paternitat en el treball, de l’Organització Internacional del Treball OIT (2014), assenyala Espanya com un dels tres països europeus, al costat de Lituània i Romania, on hi ha major prevalença de pressions a les treballadores embarassades perquè renuncien als seus drets laborals. En particular, sols el 55% de les mares torna al seu mateix lloc de treball després del permís de maternitat, front al 100% dels pares.
A continuació, sopar (15 euros). Reservar al tel. 963922088, de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00h, fins al dia 20 de març.
—
Article de María Pazos a eldiario.es:
Un permiso de paternidad igual al de maternidad para luchar contra la brecha salarial
Una animació per a explicar la proposta de la PPiiNA
—
María Pazos Morán és llicenciada en Matemàtiques per la Universitat Complutense de Madrid i Màster en Estadísitica per la Universitat de Harvard. Ha centrat gran part de la seua tasca investigadora en la comparativa dels sistemes impositius de diferents països i la seua relació amb la desigualtat de gènere. Des de 2003 és Cap d’Estudis d’Investigació a l’Institut d’Estudis Fiscals, i des de 2004 coordina la investigació Hisenda Pública i Igualtat de Gènere dins d’aquesta entitat. És autora del llibre Desiguales por Ley. Col·labora amb diverses universitats i organismes públics impartint mòduls sobre Economia, Polítiques Públiques i Igualtat de Gènere. Forma part de l’Associació Internacional d’Economia Feminista (IAFFE), és membre del Consell Científic de l’Associació per una Taxa sobre les Transaccions Especulatives per a Ajuda als Ciutadans (ATTAC), del Fòrum de Política Feminista i de la Plataforma pels Permisos Iguals i Intransferibles per Naixement i Adopció (PPiiNA) de la qual és sòcia fundadora i en la qual centra gran part dels seus esforços activistes, i n’és un dels caps més visibles i representatius de la lluita per aquest dret a través d’una reforma legislativa. Publica amb assiduïtat en diferents revistes científiques i diaris i és autora de diversos assaigs sobre la seua especialitat.
Mariano Nieto Navarro és Enginyer Naval per la Universitat Politècnica de Madrid. Durant 20 anys va treballar en diferents multinacionals nord-americanes del sector informàtic com ara IBM i Texas Instruments. L’any 2000 va ingressar per oposició a l’Oficina Espanyola de Patents i Marques com a Tècnic Superior Examinador de Patents, on en l’actualitat ocupa el càrrec de Cap de Servei de Documentació. Casat i amb tres fills, s’involucra en l’activisme públic per la igualtat de gènere en 2004, participant en la creació de l’associació madrilenya Stopmachismo Hombres Contra la Desigualdad de Género, la qual és, alhora, una de les associacions promotores de la Plataforma per Permisos Iguals i Intransferibles de Naixement o Adopció (PPiiNA). El 2010 participa també en la creació de la Xarxa d’Homes per la Igualtat Heterodòxia, d’àmbit nacional.
Divendres 24 de març de 2017 a les 20.00
POESIA PER LA REVOLTA
Presentació de TAVERNÀRIES
Poemari de Manel Marí (Bromera), guardonat amb el Premi València Alfons el Magnànim de Poesia 2016.
“Beveu, beveu, lectors, abans d’escrutar l’ànim
amb què el vi inventaria verins i altres pregàries,
no deixeu que l’estat ben mirat de la raça
us estalviï el pols accelerat del dubte…”
Amb la participació de l’autor, acompanyat per Eduard Ramírez.
Diumenge 26 de març de 2017 a les 09.00
Excursió a ALMEDÍXER (SERRA D’ESPADÀ) (ALT PALÀNCIA)
Eixida: 9h. (av. Aragó, a l’alçada de l’antic ajuntament)
Dificultat: Mitjana
Durada: 4 hores
Longitud: 12km
Desnivell acumulat: 348m
Recorregut: Ruta que ix des d’Almedíxer, cap a la rambla per a continuar pel Barranc d’Almansor. Farem el mateix camí de tornada. És un camí que destaca per la quantitat i frondositat de sureres que hi trobarem. Alhora, la història i les llegendes del Barranc d’Almansor i la seua font ens acompanyaran en el recorregut.
Dinar: menjarem de menú en un restaurant del poble, encara per determinar.
Per a apuntar-vos, telefoneu al 963922088 o escriviu al correu collaexcursionistacr@gmail.com
Bo d’ajut: 2/4 euros.
Nota: La Colla excursionista de Ca Revolta no es responsabilitza de les accions, ni d’accidents o lesions de les persones participants a l’eixida organitzada. És recomanable comptar amb un segur propi.
Dijous 30 de març de 2017 a les 19.00 hores
FORMACIÓ PER A LA SOLIDARITAT SOCIAL
Programa de formació en matèries d’interès social
— LES CURES DE LA VIDA
Organitza: Col·lectiu de Treball Social de Ca Revolta.
Divendres 31 de març de 2017 a les 23.00 hores
LA BUDELLERIA, cervell públic
Conferències magistrals, xarrades, grups de debat, dissertacions temàtiques, sessions educatives, oradors-es especialitzats, xarraires internacionals
Participants: Àlvar Carpi, Carlos Montes, Domingo Chinchilla, Eva Domingo, Javier Canales, Mariajo Gay, Pili Paneque i Voro Cerdán, entre altres
Dilluns 3 d’abril de 2017 a les 20.00 hores
Inauguració exposició:
NOSALTRES, LES ESCRIPTORES. VALENCIANES EN EL TEMPS
Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps és una exposició itinerant comissariada per Manola Roig i Rosa Roig, i organitzada per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) amb la Col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, dins de les activitats programades per al Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura.
Aquesta exposició té com objectiu donar visibilitat a les escriptores valencianes que des de Sor Isabel de Villena fins l’actualitat han escrit en el nostre territori, refent d’una forma senzilla els relats de vida de les dones que han conformat la nostra tradició literària. A més, l’exposició posa un especial èmfasi sobre les autores que escriuen en valencià, perquè pateixen una doble, i de vegades, triple invisibilització: per raó de sexe, llengua i territori.
Amb Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps intentem introduir la visió de gènere en els plans de promoció de la lectura que es dissenyen en les biblioteques i centres escolars i universitaris, alhora que intentem omplir el buit que ara mateix existeix a les històries de la literatura i als currículums escolars sobre l’obra de les escriptores valencianes.
L’exposició presenta un catàleg de 450 escriptores valencianes documentades fins ara. No excloguem cap, ni pel gènere ni per la llengua. A més, és la nostra intenció incorporar, en la mesura que siga possible, altres que s’han de recuperar de l’oblit en pròximes investigacions.
Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps es complementa amb un lloc web en què es pot trobar informació complementària sobre les escriptores catalogades, l’agenda de l’exposició i notícies al respecte.
Amb la participació de les Comissàries:
Manola Roig. Artista plàstica, il·lustradora, blocaire i rapsoda.
Rosa Roig. Blocaire, poeta i narradora.
Més informació sobre Manola Roig i Rosa Roig als blogs:
http://vidapervida.blogspot.com
http://donesdefrontera.blogspot.com
Del 3 al 8 d’abril, a la Sala dels Arcs
Horari: dilluns a dissabte de 18.00 a 00.30
As of Wednesday, how many more signatures did Norman Browning say were still needed?
How many signatures were certified by Registrar of Voters Elaine Lamb in March?