Dimecres 30 de novembre de 2016 a les 19.00 hores
Propera activitat del Voluntariat pel Valencià
CLUB LECTOR: 10 DE 2
L’activitat consisteix en una tertúlia entre aprenents, voluntaris i Carme Miquel, una de les autores d’un dels deu relats que conformen el llibre. L’objectiu és oferir un espai en que els aprenents pugueu practicar valencià d’una manera lúdica. Ja sabeu que la lectura és una eina fonamental en l’aprenentatge d’una nova llengua.
Llibre: 10 de 2
En aquest enllaç podeu adquirir el llibre, editat en ocasió dels deu anys del programa, i que promou la literatura valenciana d’autors i autores rellevants https://www.escolavalenciana.com/botiga/llibres/60-10-de-2.html
Autores i autors del llibre: Gemma Pasqual, Joan Borja, Manolo Civera, Francesc Gisbert, Maria Josep Escrivà, Joan Olivares, Jordi Querol, Pepa Guardiola, Anna Moner i Carme Miquel que assistirà al club lector. A més, el pròleg és una conversa entre Carles Alberola i Dariana Groza.
Sinopsi: 10 de 2 és un recull de deu històries d’escriptores i escriptors d’arreu de les comarques valencianes.
Molts dels relats parteixen de vivències personals dels propis voluntaris i aprenents i, altres, ofereixen una particular visió dels tàndems lingüístics des d’un punt de vista més imaginatiu. És per tant, una recopilació de contes curts sobre companyes i companys de conversa, sobre parelles que s’entenen en valencià.
Carme Miquel i Diego naix a La Nucia (Marina Baixa), si bé la major part de la seua vida ha transcorregut a la ciutat de València i en pobles de la Marina Alta i de l’Horta Sud. Filla de mestres d’escola, Carme ha exercit també aquesta professió durant vora trenta-nou anys. Al llarg de la seua trajectòria ha participat en diversos moviments professionals i sindicals. Ha sigut membre fundador de la CAPPEPV (Coordinadora d’Alumnes, Pares i Professors per l’Ensenyament Públic en Valencià) i de la Federació Escola Valenciana ocupant la presidència d’ambdues entitats durant tres anys.
A més d’aquests moviments cívics relacionats amb l’ensenyament, d’altres moviments socials relacionats amb la defensa del territori i del medi ambient, han demanat també la seua atenció i la seua implicació.
Amb tot, ha compaginat l’activitat professional i cívica amb l’escriptura, que dirigeix tant a infants i joves com a lectors adults. Ha realitzat escrits de caràcter divulgatiu i didàctic i també narracións literàries i obres d’assaig. L’any 1997 rep el premi Samaruc dels bibliotecaris valencians pel llibre A cau d’orella. El 1998 rep el premi de Novel·la ciutat d’Alzira amb Aigua en cistella.
Com articulista d’opinió té una llarga trajectòria havent col·laborat en diversos mitjans. De manera periòdica ho ha fet en la revista All-i-Oli del Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament on ha publicat un article mensual durant quatre anys. I setmanalment des de l’any 1998, cada dimarts publica una columna a la pàgina “Panorama” del diari Levante EMV de València. En total comptabilitza més d’un miler d’articles. Més informació http://carmemiquel.com
CONFIRMEU L’ASSISTÈNCIA al club lector al correu info@voluntariatpelvalencia.org o el telèfon 96 340 70 60.
També podeu preparar dues o tres preguntes per a l’autora i així dinamitzar l’activitat. Podeu contactar abans amb nosaltres i consultar-nos qualsevol dubte.
2 DISSABTE 19.00 – PRESENTACIONS
L’OKUPACIÓ COM A FERRAMENTA PER A LA TRANSFORMACIÓ DELS BARRIS
Experiències d’arreu de l’estat.
Presentació de l’Assemblea Okupa de Ciutat Vella
Es comptarà amb experiències d’okupació arreu de l’estat com La Casa Invisible de Màlaga o el Casal Popular de Castelló, i es farà una petita posada en comú amb okupacions del cap i casal
Posteriorment, batalla musical amb Djs per l’autogestió
Dijous 19 de gener de 2017 a les 19.00 hores
ACTE SUSPÈS DEGUT A LES CONDICIONS METEOROLÒGIQUES – S’ajorna per al més aviat possible
Xerrada-debat amb GUSTAVO GARCÍA HERRERO
Membre de l’Associació de Directors i Gerents de serveis socials. Director de l’alberg municipal i Casa de Amparo de Saragossa. Coordinador i ponent de l’Informe Sobre l’Estat Social de la Nació 2015.
Organitza: Col·lectiu de treball social de Ca Revolta
(fotografia: El País)
Divendres 27 de gener de 2017 a les 23.00 hores
LA BUDELLERIA, cervell públic
Conferències magistrals, xarrades, grups de debat, dissertacions temàtiques, sessions educatives, oradors-es especialitzats, xarraires internacionals
Participants: Àlvar Carpi, Carlos Montes, Domingo Chinchilla, Eva Domingo, Javier Canales, Mariajo Gay, Pili Paneque i Voro Cerdán, entre altres
Dissabte 4 de febrer de 2017 a les 19.00 hores
La Plataforma de Apoyo Detenidos 27E junt al Sindicato Andaluz de Trabajadores, el col·lectiu Apoyo Detenidos del 12 de Octubre i la CGT desenvoluparan 4 ponències sobre diferents casos de repressió cap al moviment social dels últims anys.
L’acte tractarà la repressió com un problema estructural que requereix una resposta obrera i unitària, i precedirà un debat on contrastarem opinions, experiències i projeccions de futur.
Us esperem a tots i a totes!
Dijous 16 de febrer de 2017 a les 19:00 hores
Sala dels Arcs (Ca revolta)
El col·lectiu de Treball Social us convida a participar en un debat amb GUSTAVO GARCÍA HERRERO, membre de l’Associació Estatal de Directors i Gerents de serveis socials. Coordinador i ponent de l’Informe Sobre l’Estat Social de la Nació 2015) i durant molts anys ha segut Director de l’Alberg Municipal i Casa de Amparo de Saragossa.
Amb ell discutirem sobre l’ADN del nou model de societat en el qual ja estem instal·lats i que ens sembla imprescindible per a poder parlar tant dels drets socials com dels serveis socials amb una major perspectiva i que a la vegada faciliti un repàs crític de les propostes per a la construcció d’un nou model social valencià.
Divendres 24 de febrer de 2017 a les 23.00 hores
LA BUDELLERIA, cervell públic
Conferències magistrals, xarrades, grups de debat, dissertacions temàtiques, sessions educatives, oradors-es especialitzats, xarraires internacionals
Participants: Àlvar Carpi, Carlos Montes, Domingo Chinchilla, Eva Domingo, Javier Canales, Mariajo Gay, Pili Paneque i Voro Cerdán, entre altres
Dimecres 22 de març de 2017 a les 19.00 hores
Permisos iguals i intransferibles contra la discriminació per maternitat
Amb María Pazos Morán i Mariano Nieto Navarro.
L’informe sobre maternitat i paternitat en el treball, de l’Organització Internacional del Treball OIT (2014), assenyala Espanya com un dels tres països europeus, al costat de Lituània i Romania, on hi ha major prevalença de pressions a les treballadores embarassades perquè renuncien als seus drets laborals. En particular, sols el 55% de les mares torna al seu mateix lloc de treball després del permís de maternitat, front al 100% dels pares.
A continuació, sopar (15 euros). Reservar al tel. 963922088, de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00h, fins al dia 20 de març.
—
Article de María Pazos a eldiario.es:
Un permiso de paternidad igual al de maternidad para luchar contra la brecha salarial
Una animació per a explicar la proposta de la PPiiNA
—
María Pazos Morán és llicenciada en Matemàtiques per la Universitat Complutense de Madrid i Màster en Estadísitica per la Universitat de Harvard. Ha centrat gran part de la seua tasca investigadora en la comparativa dels sistemes impositius de diferents països i la seua relació amb la desigualtat de gènere. Des de 2003 és Cap d’Estudis d’Investigació a l’Institut d’Estudis Fiscals, i des de 2004 coordina la investigació Hisenda Pública i Igualtat de Gènere dins d’aquesta entitat. És autora del llibre Desiguales por Ley. Col·labora amb diverses universitats i organismes públics impartint mòduls sobre Economia, Polítiques Públiques i Igualtat de Gènere. Forma part de l’Associació Internacional d’Economia Feminista (IAFFE), és membre del Consell Científic de l’Associació per una Taxa sobre les Transaccions Especulatives per a Ajuda als Ciutadans (ATTAC), del Fòrum de Política Feminista i de la Plataforma pels Permisos Iguals i Intransferibles per Naixement i Adopció (PPiiNA) de la qual és sòcia fundadora i en la qual centra gran part dels seus esforços activistes, i n’és un dels caps més visibles i representatius de la lluita per aquest dret a través d’una reforma legislativa. Publica amb assiduïtat en diferents revistes científiques i diaris i és autora de diversos assaigs sobre la seua especialitat.
Mariano Nieto Navarro és Enginyer Naval per la Universitat Politècnica de Madrid. Durant 20 anys va treballar en diferents multinacionals nord-americanes del sector informàtic com ara IBM i Texas Instruments. L’any 2000 va ingressar per oposició a l’Oficina Espanyola de Patents i Marques com a Tècnic Superior Examinador de Patents, on en l’actualitat ocupa el càrrec de Cap de Servei de Documentació. Casat i amb tres fills, s’involucra en l’activisme públic per la igualtat de gènere en 2004, participant en la creació de l’associació madrilenya Stopmachismo Hombres Contra la Desigualdad de Género, la qual és, alhora, una de les associacions promotores de la Plataforma per Permisos Iguals i Intransferibles de Naixement o Adopció (PPiiNA). El 2010 participa també en la creació de la Xarxa d’Homes per la Igualtat Heterodòxia, d’àmbit nacional.
Dijous 30 de març de 2017 a les 19.00 hores
FORMACIÓ PER A LA SOLIDARITAT SOCIAL
Programa de formació en matèries d’interès social
— LES CURES DE LA VIDA
Organitza: Col·lectiu de Treball Social de Ca Revolta.
Divendres 31 de març de 2017 a les 23.00 hores
LA BUDELLERIA, cervell públic
Conferències magistrals, xarrades, grups de debat, dissertacions temàtiques, sessions educatives, oradors-es especialitzats, xarraires internacionals
Participants: Àlvar Carpi, Carlos Montes, Domingo Chinchilla, Eva Domingo, Javier Canales, Mariajo Gay, Pili Paneque i Voro Cerdán, entre altres