Diumenge 6 de novembre de 2016 a les 19.15 hores
DEBAT 3.0 – ELS ANIMALS I ELS SEUS DRETS
Amb motiu del dia 1 de novembre “Dia Mundial del Veganisme”, Santuario Compasión Animal organitza una vesprada per a escoltar, parlar i debatre sobre els animals i els seus drets. Tres interessants xerrades, berenar i mesa redona final. A més, ens acompanyarà una exposició de fotos solidàries en què els habitants rescatats de Santuario Compasión Animal seran els protagonistes.
ENTRADA GRATUÏTA
Programa:
17:15-17:30 Inici i acomodació
17:30-18:15 “Compassió cap als animals. La clau per a un mòn millor”
Alberto Terrer / Laura Llácer (Fundadors y responsables de Santuario compasión animal)
18:15-18:45 Berenar solidari: Podràs prendre cafè, tè i delicies dolces i salades
18:45-19:30 “Interseccionalitat, confluències i línies roges”
Jesús Frare i Garcia (Membre de la Folgança d’Algemesí i de la Plataforma Carles Pinazo)
PAUSA 15 MINUTS
19:45-20:30 “Encara que no tinguen veu, ens sobren les raons”
Raquel Aguilar (Coordinadora provincial de PACMA a València)
20:30- 21:00 MESA REDONA, intercanvi d’opinions
Dijous 17 de novembre de 2016 a les 19.00 hores
FORMACIÓ PER A LA SOLIDARITAT SOCIAL
BONS TRACTES
Aprenentatge de bones pràctiques i habilitats per a millorar les relacions interpersonals i, en especial, en la parella. El programa incideix en la capacitat de les persones per a gestionar els afectes recolzant-nos en valors com la igualtat entre dones i homes, l’autonomia personal, la resolució no violenta de conflictes i la llibertat per a decidir sobre les nostres vides
A càrrec del Grup pels Bons Tractes de Ca Revolta
Organitza: Col·lectiu de Treball Social i Grup pels Bons Tractes de Ca Revolta
Divendres 25 de novembre de 2016 a les 23.00 hores
CONFERÈNCIA
LA BUDELLERIA, cervell públic
Conferències magistrals, xarrades, grups de debat, dissertacions temàtiques, sessions educatives, oradors-es especialitzats, xarraires internacionals
Participants: Àlvar Carpi, Carlos Montes, Domingo Chinchilla, Eva Domingo, Javier Canales, Mariajo Gay, Pili Paneque i Voro Cerdán, entre altres
Amiguets i amiguetes
Els afluents de la marge dreta de l’Ebre, la llista dels gasos nobles, la taula del 8, el futur plusquamperfet del verb riure, els components de la generació del 98… Quanta informació ha passat en alguna ocasió per les nostres neurones? I que en queda? Realment ha desaparegut? O està oculta en algú racó del nostre cervell? Ens ha aprofitat per a alguna cosa? Durant quan de temps hem sigut capaços de repetir-la? I si no ho haguérem aprés que en seria de nosaltres? Quin és el mínim que cal aprendre? Llegir? Escriure? Multiplicar? Memoritzar? Reflexionar? O n’hi hauria prou amb mimetitzar el que atzarosament ens ha tocat en néixer a un lloc determinat en un temps concret? És millor acumular informació o tenir-ne poca i saber usar-la? O seria millor que cadascú es formara lliurement igual que fem amb els tutorials de youtube? Aprendre és saber? Quina és la forma més ètica d’aprendre? Jugant s’aprèn millor? O cal tenir un sistema per tal d’assegurar el ple aprenentatge? Si la intel·ligència és emocional també ho ha de ser el procés d’aprendre? Repetir com una màquina llistats i definicions ens fa més intel·ligents? El sistema numèric és el millor per avaluar el que realment hem après? És possible una avaluació emocional? La formació ha de tenir l’objectiu de crear persones felices o persones útils per a la societat? Optar per la felicitat individual en detriment del be comú no és una forma de l’egoisme més extrem, tal vota del feixisme més soterrat? És més feliç qui no sap? Ensenyar és mostrar o inculcar? L’ensenyament és una eina humana o un arma del poder? Si només disposarem de 1G de memòria universal, quins són els coneixements que caldria conservar pel futur? Les necessitats de l’avenir han d’influir en el que anem a ensenyar? Qui ensenya, adoctrina o estimula? Estudiar ha de ser una obligació o un plaer? Si no hi ha més remei que ensenyar, com fer-ho?
Que fàcil resulta fer preguntes sense tenir l’obligació de respondre-les. Llençar la pedra i amagar la mà. Opinar per opinar. Si no ets d’aquests, vine el divendres 25 de novembre a les 23h. a la Budelleria, cervell públic (Ca Revolta, carrer santa Teresa, 10, València) i podràs participar amb nosaltres en la recerca de respostes.
Et quedaràs a casa amb totes aquestes preguntes al cap? No tens cap curiositat per saber què en traurem de tot allò? Una resposta és la fi d’una pregunta o la porta que obri la fam de la curiositat? Preguntar no és en realitat una forma d’imposar la nostra ideologia d’amagat?…
Alguna pregunta més?
Salut i respostes
Nota: La Budelleria no es responsabilitza si no trobem cap resposta ni de la qualitat de les que pugam trobar-ne.
A causa de la pluja, hem ajornat l’excursió que havíem d’haver fet aquest diumenge al diumenge vinent 4 de desembre. Confirmeu la vostra assistència si voleu anar-hi.
Diumenge 27 de novembre a les 09.00 hores
SENDERISME
RUTA CIRCULAR A TOIXA (Els Serrans)
Eixida: 9.00h. (al costat del quiosc de l’esplanada de l’avinguda Pius XII)
Dificultat: Mitjana-Baixa
Durada: 3 hores
Longitud: 9km
Recorregut: Ruta circular en què eixirem des de l’Assut de Toixa i pujarem pel barranc de Nieva fins a tindre una bonica panoràmica del poble i l’entorn. Baixarem al seu torn pel paratge anomenat Los Corrales i tornarem al poble per un camí paral·lel al riu que travessa la zona de la font del Sad, un altre lloc emblemàtic de la localitat
Dinar: menjarem de menú en un restaurant del poble, encara per determinar
Per a apuntar-vos, telefoneu al 963922088 o escriviu al correu collaexcursionistacr@gmail.com.
Bo d’ajut: 2/4 euros
Nota: La Colla excursionista de Ca Revolta no es responsabilitza de les accions, ni d’accidents o lesions de les persones participants a l’eixida organitzada. És recomanable comptar amb un segur propi
(fotografia: València Turisme)
Dimecres 30 de novembre de 2016 a les 19.00 hores
Propera activitat del Voluntariat pel Valencià
CLUB LECTOR: 10 DE 2
L’activitat consisteix en una tertúlia entre aprenents, voluntaris i Carme Miquel, una de les autores d’un dels deu relats que conformen el llibre. L’objectiu és oferir un espai en que els aprenents pugueu practicar valencià d’una manera lúdica. Ja sabeu que la lectura és una eina fonamental en l’aprenentatge d’una nova llengua.
Llibre: 10 de 2
En aquest enllaç podeu adquirir el llibre, editat en ocasió dels deu anys del programa, i que promou la literatura valenciana d’autors i autores rellevants https://www.escolavalenciana.com/botiga/llibres/60-10-de-2.html
Autores i autors del llibre: Gemma Pasqual, Joan Borja, Manolo Civera, Francesc Gisbert, Maria Josep Escrivà, Joan Olivares, Jordi Querol, Pepa Guardiola, Anna Moner i Carme Miquel que assistirà al club lector. A més, el pròleg és una conversa entre Carles Alberola i Dariana Groza.
Sinopsi: 10 de 2 és un recull de deu històries d’escriptores i escriptors d’arreu de les comarques valencianes.
Molts dels relats parteixen de vivències personals dels propis voluntaris i aprenents i, altres, ofereixen una particular visió dels tàndems lingüístics des d’un punt de vista més imaginatiu. És per tant, una recopilació de contes curts sobre companyes i companys de conversa, sobre parelles que s’entenen en valencià.
Carme Miquel i Diego naix a La Nucia (Marina Baixa), si bé la major part de la seua vida ha transcorregut a la ciutat de València i en pobles de la Marina Alta i de l’Horta Sud. Filla de mestres d’escola, Carme ha exercit també aquesta professió durant vora trenta-nou anys. Al llarg de la seua trajectòria ha participat en diversos moviments professionals i sindicals. Ha sigut membre fundador de la CAPPEPV (Coordinadora d’Alumnes, Pares i Professors per l’Ensenyament Públic en Valencià) i de la Federació Escola Valenciana ocupant la presidència d’ambdues entitats durant tres anys.
A més d’aquests moviments cívics relacionats amb l’ensenyament, d’altres moviments socials relacionats amb la defensa del territori i del medi ambient, han demanat també la seua atenció i la seua implicació.
Amb tot, ha compaginat l’activitat professional i cívica amb l’escriptura, que dirigeix tant a infants i joves com a lectors adults. Ha realitzat escrits de caràcter divulgatiu i didàctic i també narracións literàries i obres d’assaig. L’any 1997 rep el premi Samaruc dels bibliotecaris valencians pel llibre A cau d’orella. El 1998 rep el premi de Novel·la ciutat d’Alzira amb Aigua en cistella.
Com articulista d’opinió té una llarga trajectòria havent col·laborat en diversos mitjans. De manera periòdica ho ha fet en la revista All-i-Oli del Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament on ha publicat un article mensual durant quatre anys. I setmanalment des de l’any 1998, cada dimarts publica una columna a la pàgina “Panorama” del diari Levante EMV de València. En total comptabilitza més d’un miler d’articles. Més informació http://carmemiquel.com
CONFIRMEU L’ASSISTÈNCIA al club lector al correu info@voluntariatpelvalencia.org o el telèfon 96 340 70 60.
També podeu preparar dues o tres preguntes per a l’autora i així dinamitzar l’activitat. Podeu contactar abans amb nosaltres i consultar-nos qualsevol dubte.
Diumenge 18 de desembre de 2016 a les 08.30 hores
A causa de les previsions de pluja, s’ajorna l’excursió que havíem d’haver fet aquest diumenge
AÍN-PIC DE BENALÍ (SERRA D’ESPADÀ)
Eixida: 8.30h. (Av. Aragó, davant de l’Ajuntament nou enderrocat)
Dificultat: Mitjana
Durada: 3 hores
Longitud: 11km
Desnivell: 500m
Recorregut: Ruta circular. Eixida des del poble d’Aín. Caminarem en direcció al castell d’Aín, i ens desviarem per un camí de muntanya cap al Coll de Barres (754m d’altitud), on farem un descans per a esmorzar i gaudir de les vistes. La baixada la farem per una pista forestal ampla i en bon estat. Si ens quedem ganes i forces podem visitar el castell d’Aín en ruïnes.
Dinarem de menú a algun bar de la zona
Per a apuntar-vos, telefoneu al 963922088 o escriviu al correu collaexcursionistacr@gmail.com.
Bo d’ajut: 2/4 euros.
Nota: La Colla excursionista de Ca Revolta no es responsabilitza de les accions, ni d’accidents o lesions de les persones participants a l’eixida organitzada. És recomanable comptar amb un segur propi.
imatge: Wikiloc
COLLA EXCURSIONISTA DE CA REVOLTA
EXCURSIÓ DE GENER
15 DIUMENGE. 08.30 — SENDERISME
RUTA CIRCULAR A XELVA
(ELS SERRANS)
Eixida: 8.30h. (al costat del quiosc de l’esplanada de l’avinguda Pius XII)
Dificultat: Mitjana
Durada: 4 hores
Longitud: 12km
Desnivell acumulat: 240m
Recorregut:
Ruta circular que transcorre principalment per camins entre oliveres i fruiters.
Iniciarem la ruta a la plaça major de Xelva, i passarem pels següent punts: pont del Murte, pont de la Mozaira, cases de la Mozaira, clotades de Valbona i la font Berra. Finalment enllaçarem amb la ruta de l’aigua. Ens trobarem amb el pas d’Olinches, un túnel excavat a la roca per on circulava l’aigua. Ací serà necessari portar llanternes, no ho oblideu.
Dinar: menjarem de menú en un restaurant del poble, encara per determinar.
Per a apuntar-vos, telefoneu al 963922088 o escriviu al correucollaexcursionistacr@gmail.com.
Bo d’ajut: 2/4 euros.
Nota: La Colla excursionista de Ca Revolta no es responsabilitza de les accions, ni d’accidents o lesions de les persones participants a l’eixida organitzada. És recomanable comptar amb un segur propi.
(fotografia: wikiloc)
Dijous 19 de gener de 2017 a les 19.00 hores
ACTE SUSPÈS DEGUT A LES CONDICIONS METEOROLÒGIQUES – S’ajorna per al més aviat possible
Xerrada-debat amb GUSTAVO GARCÍA HERRERO
Membre de l’Associació de Directors i Gerents de serveis socials. Director de l’alberg municipal i Casa de Amparo de Saragossa. Coordinador i ponent de l’Informe Sobre l’Estat Social de la Nació 2015.
Organitza: Col·lectiu de treball social de Ca Revolta
(fotografia: El País)
Divendres 27 de gener de 2017 a les 23.00 hores
LA BUDELLERIA, cervell públic
Conferències magistrals, xarrades, grups de debat, dissertacions temàtiques, sessions educatives, oradors-es especialitzats, xarraires internacionals
Participants: Àlvar Carpi, Carlos Montes, Domingo Chinchilla, Eva Domingo, Javier Canales, Mariajo Gay, Pili Paneque i Voro Cerdán, entre altres
Dissabte 4 de febrer de 2017 a les 19.00 hores
La Plataforma de Apoyo Detenidos 27E junt al Sindicato Andaluz de Trabajadores, el col·lectiu Apoyo Detenidos del 12 de Octubre i la CGT desenvoluparan 4 ponències sobre diferents casos de repressió cap al moviment social dels últims anys.
L’acte tractarà la repressió com un problema estructural que requereix una resposta obrera i unitària, i precedirà un debat on contrastarem opinions, experiències i projeccions de futur.
Us esperem a tots i a totes!