Divendres 10 de març de 2017 a les 19.00 hores
Presentació del llibre SOLILOQUIOS
La seua autora, Carmen Andreu, va nàixer a València i es va llicenciar en Dret, Criminologia i Ciències Polítiques a la Universitat de València. És Fiscal i ha consolidat la seua trajectòria durant anys d’exercici professional.
Des de la seua pertinença al món de la justícia, i potser per això, va sentir la necessitat de parlar en veu alta, mitjançant l’escriptura, aconseguint un petit espai en el món de les lletres, que es va plasmar en la publicació dels seus relats.
Això l’ha impulsada a recopilar alguns d’ells i altres inèdits, en un llibre que posa fi a aquesta tardana però necessària conversa amb si mateixa i amb qui vulgui compartir-la.
El llibre s’estructura en quatre etapes, en què es van deixant caure preguntes, algunes respostes i algunes denúncies, amb un llenguatge tan directe que pretén la seua lectura d’una sola passada.
A la contraportada es fa un petit homenatge als més dèbils, mitjançant una ressenya d’un relat que no està inclòs en el llibre: “Cuando caminaba perdido en una fría noche de invierno, llorando, con hambre y sin entender nuestro idioma, envolví su manita con la mía y él se dejó conducir. Era un niño roto por el dolor y la soledad, pero sus ojos mantenían intacta la inocencia y sus labios fueron capaces de intentar una sonrisa.”
La presentació serà a càrrec d’Ángeles Sanmiguel, escriptora veterana, que ha publicat el seu 5è llibre i es dedica al món de les lletres des de diferents plataformes, entre altres, la premsa escrita.
També participarà en la mateixa Eva Oz, fotògrafa responsable de la coberta del llibre.
María José Algás i Paloma Goicoechea conclouran l’acte amb la lectura d’algun relat.
S’hi servirà un vi.
Dimecres 22 de març de 2017 a les 19.00 hores
Permisos iguals i intransferibles contra la discriminació per maternitat
Amb María Pazos Morán i Mariano Nieto Navarro.
L’informe sobre maternitat i paternitat en el treball, de l’Organització Internacional del Treball OIT (2014), assenyala Espanya com un dels tres països europeus, al costat de Lituània i Romania, on hi ha major prevalença de pressions a les treballadores embarassades perquè renuncien als seus drets laborals. En particular, sols el 55% de les mares torna al seu mateix lloc de treball després del permís de maternitat, front al 100% dels pares.
A continuació, sopar (15 euros). Reservar al tel. 963922088, de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00h, fins al dia 20 de març.
—
Article de María Pazos a eldiario.es:
Un permiso de paternidad igual al de maternidad para luchar contra la brecha salarial
Una animació per a explicar la proposta de la PPiiNA
—
María Pazos Morán és llicenciada en Matemàtiques per la Universitat Complutense de Madrid i Màster en Estadísitica per la Universitat de Harvard. Ha centrat gran part de la seua tasca investigadora en la comparativa dels sistemes impositius de diferents països i la seua relació amb la desigualtat de gènere. Des de 2003 és Cap d’Estudis d’Investigació a l’Institut d’Estudis Fiscals, i des de 2004 coordina la investigació Hisenda Pública i Igualtat de Gènere dins d’aquesta entitat. És autora del llibre Desiguales por Ley. Col·labora amb diverses universitats i organismes públics impartint mòduls sobre Economia, Polítiques Públiques i Igualtat de Gènere. Forma part de l’Associació Internacional d’Economia Feminista (IAFFE), és membre del Consell Científic de l’Associació per una Taxa sobre les Transaccions Especulatives per a Ajuda als Ciutadans (ATTAC), del Fòrum de Política Feminista i de la Plataforma pels Permisos Iguals i Intransferibles per Naixement i Adopció (PPiiNA) de la qual és sòcia fundadora i en la qual centra gran part dels seus esforços activistes, i n’és un dels caps més visibles i representatius de la lluita per aquest dret a través d’una reforma legislativa. Publica amb assiduïtat en diferents revistes científiques i diaris i és autora de diversos assaigs sobre la seua especialitat.
Mariano Nieto Navarro és Enginyer Naval per la Universitat Politècnica de Madrid. Durant 20 anys va treballar en diferents multinacionals nord-americanes del sector informàtic com ara IBM i Texas Instruments. L’any 2000 va ingressar per oposició a l’Oficina Espanyola de Patents i Marques com a Tècnic Superior Examinador de Patents, on en l’actualitat ocupa el càrrec de Cap de Servei de Documentació. Casat i amb tres fills, s’involucra en l’activisme públic per la igualtat de gènere en 2004, participant en la creació de l’associació madrilenya Stopmachismo Hombres Contra la Desigualdad de Género, la qual és, alhora, una de les associacions promotores de la Plataforma per Permisos Iguals i Intransferibles de Naixement o Adopció (PPiiNA). El 2010 participa també en la creació de la Xarxa d’Homes per la Igualtat Heterodòxia, d’àmbit nacional.
Divendres 24 de març de 2017 a les 20.00
POESIA PER LA REVOLTA
Presentació de TAVERNÀRIES
Poemari de Manel Marí (Bromera), guardonat amb el Premi València Alfons el Magnànim de Poesia 2016.
“Beveu, beveu, lectors, abans d’escrutar l’ànim
amb què el vi inventaria verins i altres pregàries,
no deixeu que l’estat ben mirat de la raça
us estalviï el pols accelerat del dubte…”
Amb la participació de l’autor, acompanyat per Eduard Ramírez.
Dijous 30 de març de 2017 a les 19.00 hores
FORMACIÓ PER A LA SOLIDARITAT SOCIAL
Programa de formació en matèries d’interès social
— LES CURES DE LA VIDA
Organitza: Col·lectiu de Treball Social de Ca Revolta.
Divendres 31 de març de 2017 a les 23.00 hores
LA BUDELLERIA, cervell públic
Conferències magistrals, xarrades, grups de debat, dissertacions temàtiques, sessions educatives, oradors-es especialitzats, xarraires internacionals
Participants: Àlvar Carpi, Carlos Montes, Domingo Chinchilla, Eva Domingo, Javier Canales, Mariajo Gay, Pili Paneque i Voro Cerdán, entre altres
Dijous 6 d’abril de 2017 a les 21.00 hores – XERRADES
SOPAR TEMÀTIC
Exposició de Vicent Baydal, historiador medievalista i professor de la Universitat Oberta de Catalunya, al voltant de: “Els valencians, des de quan són valencians?”
Organitzen: Ca Revolta + Kulturcrítics
–> reserves per al sopar:
fins al dia 5, al telèfon 963922088, de 10.00 a 14.00 hores
Divendres 7 d’abril de 2017 a les 20.00 hores
Acte Nº 10 de Buc
FESTA BUC
Edicions del Buc acaba de publicar els núms. 10 i 11, ‘Fractura’, de Núria Armengol, i ‘Nit fidel i virtuosa’, de Louise Glück, traduït per Núria Busquet, i volem celebrar-ho tornant al lloc on vam nàixer, al buc de l’escala de Ca Revolta, en companyia dels nostres autors i traductors i de vosaltres, que els llegiu, i també, amb l’actuació de Josep Vicent Tallada i Samuel Iborra.
Dissabte 8 d’abril de 2017 a les 18.30 hores:
Presentació del llibre ANTÍGONA EMMORDASSADA
Reflexions dels darrers 10 anys de repressió als Països Catalans
Ens plau presentar-vos aquest projecte col·lectiu sobre la justícia política als PPCC, un recull de les clavagueres però també de la capacitat col·lectiva de plantar-hi cara.
De la desobediència com a mesura efectiva de justícia quan la llei és injusta.
Dissabte 8 d’abril, 1a presentació a València, aviat més
Amb Mireia Vehí (coautora, CUP-CC), Maria Josep Martínez (coautora, Alerta Solidària), activistes Pro Palestina i membres de la campanya DDHH
Divendres 28 d’abril de 2017 a les 19.30 hores
Per un activisme feminista i LGTBIQ interseccional, Els/les Roma
Debat amb dos activistes especialitzats en drets humanes, minories e interseccionalitats, per a parlar sobre la romanofòbia que continua existint hui a la nostra societat, on es farà també una lectura des de la perspectiva feminista.
Amb la participació de Demetrio Gómez i una activista feminista (per confirmar).
Organitza: Joves d’Esquerra Unida de València
Divendres 28 d’abril de 2017 a les 23.00 hores
LA BUDELLERIA, cervell públic
Conferències magistrals, xarrades, grups de debat, dissertacions temàtiques, sessions educatives, oradors-es especialitzats, xarraires internacionals
Participants: Àlvar Carpi, Carlos Montes, Domingo Chinchilla, Eva Domingo, Javier Canales, Mariajo Gay, Pili Paneque i Voro Cerdán, entre altres