Dimecres 30 de novembre de 2016 a les 19.00 hores
Propera activitat del Voluntariat pel Valencià
CLUB LECTOR: 10 DE 2
L’activitat consisteix en una tertúlia entre aprenents, voluntaris i Carme Miquel, una de les autores d’un dels deu relats que conformen el llibre. L’objectiu és oferir un espai en que els aprenents pugueu practicar valencià d’una manera lúdica. Ja sabeu que la lectura és una eina fonamental en l’aprenentatge d’una nova llengua.
Llibre: 10 de 2
En aquest enllaç podeu adquirir el llibre, editat en ocasió dels deu anys del programa, i que promou la literatura valenciana d’autors i autores rellevants https://www.escolavalenciana.com/botiga/llibres/60-10-de-2.html
Autores i autors del llibre: Gemma Pasqual, Joan Borja, Manolo Civera, Francesc Gisbert, Maria Josep Escrivà, Joan Olivares, Jordi Querol, Pepa Guardiola, Anna Moner i Carme Miquel que assistirà al club lector. A més, el pròleg és una conversa entre Carles Alberola i Dariana Groza.
Sinopsi: 10 de 2 és un recull de deu històries d’escriptores i escriptors d’arreu de les comarques valencianes.
Molts dels relats parteixen de vivències personals dels propis voluntaris i aprenents i, altres, ofereixen una particular visió dels tàndems lingüístics des d’un punt de vista més imaginatiu. És per tant, una recopilació de contes curts sobre companyes i companys de conversa, sobre parelles que s’entenen en valencià.
Carme Miquel i Diego naix a La Nucia (Marina Baixa), si bé la major part de la seua vida ha transcorregut a la ciutat de València i en pobles de la Marina Alta i de l’Horta Sud. Filla de mestres d’escola, Carme ha exercit també aquesta professió durant vora trenta-nou anys. Al llarg de la seua trajectòria ha participat en diversos moviments professionals i sindicals. Ha sigut membre fundador de la CAPPEPV (Coordinadora d’Alumnes, Pares i Professors per l’Ensenyament Públic en Valencià) i de la Federació Escola Valenciana ocupant la presidència d’ambdues entitats durant tres anys.
A més d’aquests moviments cívics relacionats amb l’ensenyament, d’altres moviments socials relacionats amb la defensa del territori i del medi ambient, han demanat també la seua atenció i la seua implicació.
Amb tot, ha compaginat l’activitat professional i cívica amb l’escriptura, que dirigeix tant a infants i joves com a lectors adults. Ha realitzat escrits de caràcter divulgatiu i didàctic i també narracións literàries i obres d’assaig. L’any 1997 rep el premi Samaruc dels bibliotecaris valencians pel llibre A cau d’orella. El 1998 rep el premi de Novel·la ciutat d’Alzira amb Aigua en cistella.
Com articulista d’opinió té una llarga trajectòria havent col·laborat en diversos mitjans. De manera periòdica ho ha fet en la revista All-i-Oli del Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament on ha publicat un article mensual durant quatre anys. I setmanalment des de l’any 1998, cada dimarts publica una columna a la pàgina “Panorama” del diari Levante EMV de València. En total comptabilitza més d’un miler d’articles. Més informació http://carmemiquel.com
CONFIRMEU L’ASSISTÈNCIA al club lector al correu info@voluntariatpelvalencia.org o el telèfon 96 340 70 60.
També podeu preparar dues o tres preguntes per a l’autora i així dinamitzar l’activitat. Podeu contactar abans amb nosaltres i consultar-nos qualsevol dubte.
Divendres 16 de desembre de 2016 a les 20.00 hores
ART PER LA REVOLTA
Proposta col·laborativa en la que 12 artistes que exposen a Ca Revolta donen una obra per fer-ne un sorteig amb la finalitat de finançar les activitats:
Miguel Ayensa
Paco Berdonces
Sergio Cruz
Dolors Enrique
Josep Manuel Esteve
Paz Graiño
José Andrés Hernández
Joan Paton
Gabriela de Paz
Verónica Riera
Jordi Vicent
Helio Yago
A la Sala d’Exposicions, fins a l’11 de gener de 2017
Dilluns a divendres de 18.00 a 22.00, dissabte de 19.00 a 22.00
–> El sorteig serà el divendres 20 de gener de 2016 a les 19.00 hores i totes les obres seran adjudicades
Divendres 16 de desembre de 2016 a les 20.00 hores
[caption id="attachment_7564" align="alignright" width="111"] Gestos (fotografia de Manuel Almodóvar)[/caption]
END – Fotografies de Manuel Almodóvar
Arran de l’atemptat de les Torres Bessones ha acabat una època (END) durant la qual el terrorisme estava menys globalitzat. Com a conseqüència d’aquest atac ha canviat mundialment la quotidianitat del poble aliè a les seues voluntats per les determinacions polítiques.
RETROSPECTIVA – Fotografies de José Luis Abad
Retrospectiva de José Luis Abad (fotògraf) durant la seua trajectòria professional.
Fotografies que han il·lustrat les millors revistes de moda nacionals i internacionals.
Com deia Ansel Adams. “Sempre hi ha dues persones en cada quadre: el fotògraf i l’espectador”.
A la Cafeteria, fins a l’11 de gener de 2017
Dilluns a divendres de 18.00 a 00.30, dissabte de 19.00 a 00.30
NIEBLAS
d’Ana Verde
“Nieblas” és un projecte que es va iniciar a l’abril de 2016 quan Pepe Gumbau ja portava deu anys amb Alzheimer.
El projecte consta d’una sèrie de fotografies digitals en blanc i negre impreses sobre paper fotogràfic. Totes les fotografies són de grandària 210x297cm.
Igual que l’esposa de William Utermohlem, el pintor amb Alzheimer que va retratar el seu propi oblit durant el transcurs de la malaltia, Ana es va donar compte dels primers símptomes del seu marit quan va començar a tindre problemes d’orientació, a cometre errors en el maneig de diners o davant d’accions tan senzilles com cordar-se la camisa. Als seus seixanta-nou anys, Ana torna a ser mare. Per això no vull mostrar simplement com és el dia a dia d’una persona que patix Alzheimer, sinó mostrar també com és el dia a dia de la persona que, cada matí, ha d’alçar-se per a assistir-la. Esta és la realitat de Pepe, un home de huitanta-cinc anys que actualment no sap tan sols qui és eixe home al qual anomena “el meu amic”.
La fotografia ens mostra dos visions contraposades. La primera, la del malalt, absent i inconscient de tot el que passa al seu voltant. I la segona, la de la seua família, en especial, la d’Ana, la persona en què realment recauen les conseqüències d’esta malaltia.
En estes imatges, igual que en els autorretrats que Utermohlen va realitzar durant el transcurs de la seua malaltia, el color desapareix i, com si es tractara d’una metàfora de la malaltia, passen de viure i expressar la vida en color, a existir i comunicar-la en blanc i negre. També, com succeïx en els quadros d’Utermohlen, l’Alzheimer decolora i desfigura la persona que la patix. Els seus retrats mostren la batalla d’un home per aferrar-se a si mateix, a la seua memòria.
Durant els últims trams del camí de Pepe van arribar boires, tènues al principi, denses i envolvents al final, que cobrixen amb les seues ombres els paisatges de la seua ment. No obstant això, també he vist la seua rialla, els seus intents fallits per comptar eixa història que tant li agradava, la seua necessitat de cridar Ana constantment i les seues ganes d’eixir a passejar. Però, sobretot, he vist la paciència, l’amor i el sacrifici d’Ana. He vist com s’alça regalant-li un somriure al seu espòs encara sabent que la boira serà més densa i envolvent cada matí.
Ana Verde
A la Cafeteria, fins al 8 de febrer de 2017
Dilluns a divendres de 18.00 a 00.30, dissabte de 19.00 a 00.30
Divendres 13 de gener de 2017 a les 20.00 hores
L’ESGUARD DEL SILENCI
Pintures de Rosa Pertegás
Tècnica: Acrílics i olis sobre llenç.
Fragments de natura agitada al vent, entre els somnis i la realitat, despertant a la tardor dels sentits.
A la Sala d’Exposicions, fins al dia 8 de febrer
Dilluns a divendres de 18.00 a 22.00, dissabte de 19.00 a 22.00
Dijous 19 de gener de 2017 a les 19.00 hores
ACTE SUSPÈS DEGUT A LES CONDICIONS METEOROLÒGIQUES – S’ajorna per al més aviat possible
Xerrada-debat amb GUSTAVO GARCÍA HERRERO
Membre de l’Associació de Directors i Gerents de serveis socials. Director de l’alberg municipal i Casa de Amparo de Saragossa. Coordinador i ponent de l’Informe Sobre l’Estat Social de la Nació 2015.
Organitza: Col·lectiu de treball social de Ca Revolta
(fotografia: El País)
SORTEIG PÚBLIC de les obres de l’exposició ART PER LA REVOLTA
Proposta col·laborativa en la que 12 artistes que exposen a Ca Revolta donen una obra per fer-ne un sorteig amb la finalitat de finançar les activitats:
Miguel Ayensa, Paco Berdonces, Sergio Cruz, Dolors Enrique, Josep Manuel Esteve, Paz Graiño, José Andrés Hernández, Joan Paton, Gabriela de Paz, Verónica Riera, Jordi Vicent i Helio Yago
Totes les obres seran adjudicades
Divendres 27 de gener de 2017 a les 23.00 hores
LA BUDELLERIA, cervell públic
Conferències magistrals, xarrades, grups de debat, dissertacions temàtiques, sessions educatives, oradors-es especialitzats, xarraires internacionals
Participants: Àlvar Carpi, Carlos Montes, Domingo Chinchilla, Eva Domingo, Javier Canales, Mariajo Gay, Pili Paneque i Voro Cerdán, entre altres
Dissabte 4 de febrer de 2017 a les 19.00 hores
La Plataforma de Apoyo Detenidos 27E junt al Sindicato Andaluz de Trabajadores, el col·lectiu Apoyo Detenidos del 12 de Octubre i la CGT desenvoluparan 4 ponències sobre diferents casos de repressió cap al moviment social dels últims anys.
L’acte tractarà la repressió com un problema estructural que requereix una resposta obrera i unitària, i precedirà un debat on contrastarem opinions, experiències i projeccions de futur.
Us esperem a tots i a totes!
Divendres 10 de febrer de 2017 a les 20.00 hores
SOLACE
Obres de Gabriela de Paz
Tècnica mixta, dibuix, grafit, collage.
Aquest treball és sobre la soledat, la natura i les memòries.
M’inspira l’art abstracte i pintures de paisatge.
A la Cafeteria, fins al dia 8 de març
Dilluns a divendres de 18.00 a 00.30, dissabte de 19.00 a 00.30