Dissabte 26 de novembre a les 20.00 hores
CINEMA
Projecció del documental ¿DÓNDE ESTOY CUANDO ESTOY EN CASA?
El documental “¿DÓNDE ESTOY CUANDO ESTOY EN CASA?” es va crear i realitzar per la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València, Patronat Sud Nord i el Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València, dins del projecte de les jornades “ESPAI, GÈNERE, MEMÒRIA 2016”. Va ser presentat el 18 octubre 2016 en aquestes jornades.
Aquest dissabte 26 de novembre a les 20h es realitzarà la PRIMERA PROJECCIÓ del documental a CA REVOLTA, després de la presentació en aquestes jornades.
¿DÓNDE ESTOY CUANDO ESTOY EN CASA? – SINOPSI:
Aquest documental explora quatre relats migratoris circumscrivint-los al territori de “LA CASA”: la casa al lloc d’origen que persisteix (i resisteix) en el record i la casa a la Comunitat Valenciana, en la qual conviuen mares llatinoamericanes i els seus fills, nascuts ací o arribats a una curta edat.
Aquestes dues “cases”, la material i la immaterial, dialoguen entre si i constitueixen un relat que es transmet de mares a fills amb la força de la memòria viva. Quins són els efectes d’aquest relat? És la immigració una condició permanent / hereditària?
El lloc d’origen i el lloc d’acollida conflueixen en un mateix espai-temps desafiant les categories de pertinença. Cada casa és un nou territori: propi, singular i irrepetible.
L’objectiu principal d’aquest projecte és:
Donar visibilitat a les propietats dels llocs híbrids (d’allà i d’ací) en contrast amb la percepció del “no-lloc *” (ni d’allà i ni d’ací) vinculada al “ser immigrant”.
Un documental dirigit per: Ruth Liliana Levin
Cinematografia i edició: Juan Antonio Cerezuela i Sergio López Benedí
–> A continuació i durant la vetllada – INSTAL·LACIÓ INTERACTIVA: ON ESTIC QUAN ESTIC A CA REVOLTA?
Per a molts, Ca Revolta és una “segona casa”. Continuant amb l’esperit del documental, busquem saber com viuen i se senten en ella les persones que l’habiten.
En aquesta instal·lació, que s’ubicarà en un espai de Ca Revolta, es gravarà a les persones que vulguen compartir pensaments, sentiments, experiències … sobre la seua relació amb aquesta segona casa: Ca Revolta.
També sobre quins són els espais que habite / que compartesc / que ignore / que estrany / que em fan falta. Quins altres espais externs, aliens, habite mentre estic a Ca Revolta.
Posteriorment penjarem el vídeo resultant de la instal·lació a: http://puerta33.com/category/instalaciones/
Esdeveniment de Facebook:
https://www.facebook.com/events/979386148834367/
Trailer del documental:
https://vimeo.com/182698818
Tota la informació a: www.puerta33.com
Dissabte 17 de desembre de 2016 a les 19.00 – LLIBRES
VIDAS DEL ARCO IRIS
De Jordi Petit
Presentació del llibre i col·loqui.
Incisiva i amena anàlisi de l’evolució de la comunitat LGTB a Espanya des dels temps del franquisme. El seu autor, militant del moviment d’alliberament sexual des dels seus orígens ens revela nombroses anècdotes d’aquest ambient que, des de l’ostracisme i la repressió, avança per un camí que portarà a aquest col·lectiu a l’acceptació, a la integració i la normalitat social.
Divendres 3 de febrer de 2017 a les 19.00 hores
Presentació del llibre Des del Sud fins al Nord, una llàgrima parla, de Josepa Montagut i Mariner
Poemes per tractar el món patriarcal en què vivim, des del sud fins al nord; i ho fa mostrant tota la brutalitat vers la dona que es practica en l’hemisferi sud. Mentre, el nord no és menys patriarcal, sinó que té maneres sibil·lines d’actuar contra la dona.
Moltes llàgrimes parlen per les dones al món, i aquest poemari vol ser un revulsiu, un espill que ens mostre els problemes del món patriarcal i la seua superació mitjançant l’amor a les persones i al món, tant a l’hemisferi sud com al nord.
Hi intervindran:
Josep Vicent Sanxis i Lerma, filòsof i prologuista del llibre
Josepa Montagur i Mariner, autora del llibre
Dimecres 8 de febrer de 2017 a les 22.15 hores
RETRANSMISSIÓ EN DIRECTE DEL CANAL 33 del documental LA PORTA BLAVA.
Xerrada-col·loqui amb ALICIA MEDINA directora del documental, testimonis i membres de la Campanya CIEsNo de València.
Organitza: Campanya CIEsNo de València
Divendres 10 de febrer de 2017 a les 18.30 hores
Presentació del llibre La cárcel del feminismo
de Sirin Adlbi
(Editorial Akal, col·lecció Inter Pares)
Amb Sirin Adlbi Sibai (Doctora en Estudis Internacionals Mediterranis i activista siriana-espanyola opositora al règim dels Assad), presentada per Laura Navarro (sociòloga, autora del llibre “Contra el Islam. La visión deformada del mundo árabe en Occidente” i membre de la Plataforma Ciutadana contra la Islamofòbia)
Més enllà del feminisme islàmic: una visió decolonial
És compatible l’Islam amb el feminisme? Es pot ser feminista i musulmana? Què són els feminismes islàmics? Des d’una perspectiva islàmica decolonial, la pensadora i activista hispanosiriana Sirin Adlbi abordarà aquestes qüestions per a anar més enllà d’aquests “nous” feminismes i plantejar un pensament ètic i polític feminista més complex (i, per a moltes també, més alliberador). Una oportunitat per a avançar en el debat intel·lectual i polític entre feministes, on sovint sense saber-ho l’etnocentrisme campa al seu aire. Perquè res millor que descobrir claus amb què combatre els nostres estereotips, per a construir juntes camins comuns en la lluita contra el patriarcat i els diferents sistemes de dominació imbricats en ell.
Dijous 16 de febrer de 2017 a les 22.45 hores
Trobada amb directors/es:
Just a Normal Person (Malin Björkman-Widell + Sam Gisslow)
Transit Havana (Daniel Abma + Alex Bakker)
Coordina: Lambda. Luis Noguerol
Organitza: humansfest – festival internacional de cinema i ddhh
Obert al públic
Dissabte 25 i diumenge 26 de febrer de 2017
De 10.00 a 14.00 hores
Taller intensiu d’autodefensa per dones
Grup reduït. Màxim 16 persones
Preu: 25 euros
Impartit per Mireia Muñoz Miquel
Inscripcions fins al dia 23 de febrer
A qui va dirigit: Dones de totes les edats sense necessitat de tenir cap experiència prèvia ni forma física concreta.
Què cal portar: roba còmoda
Continguts: Aprendrem a respectar els nostres límits, a empoderar-nos, a saber dir NO a allò que no desitgem amb la veu, l’actitud, la mirada i , només en casos on no quede una altra sortida, l’ús de tècniques físiques. No negarem l’ existència d’aquests casos i ens prepararem per afrontar-los.
Els exercicis buscaran treballar:
– Mantenir un estat d’alerta saludable, sense entrar en paranoia
– Potenciar tot el nostre camp visual, intuïció i reacció
– Postura còmoda, la nostra guàrdia. Col.locació del cos de cara a mantenir l’equilibri i la distància desitjada
– Moviment útil i efectiu del cos en qualsevol direcció
– Consciència de l’espai. Maneres de dirigir-se cap a l’espai segur i fugir d’aquells llocs insegurs
– Utilització pràctica de la veu tot mantenint una coherència entre allò que es diu i allò que es transmet a nivell visual
– Tècniques físiques: cops útils (mans, colzes, cames, genolls)
– Tècniques físiques: Com sortir d’una agressió en la qual ens trobem immobilitzades
Divendres 3 de març de 2017 a les 19.00 hores
CRIANDO RATAS
Dirigida per Carlos Salado (Espanya, 2016, 80’)
Un viatge a l’univers neoquinqui
Projecció seguida de cinefòrum al voltant del cinema quinqui. Un intent de mostrar des d’una perspectiva més pròxima la nostra història recent i de conscienciar sobre temes com les drogues, els barris marginals, etc.
Organitza: Col·lectiu Anticapitalista de Patraix
Divendres 10 de març de 2017 a les 19.00 hores
Presentació del llibre SOLILOQUIOS
La seua autora, Carmen Andreu, va nàixer a València i es va llicenciar en Dret, Criminologia i Ciències Polítiques a la Universitat de València. És Fiscal i ha consolidat la seua trajectòria durant anys d’exercici professional.
Des de la seua pertinença al món de la justícia, i potser per això, va sentir la necessitat de parlar en veu alta, mitjançant l’escriptura, aconseguint un petit espai en el món de les lletres, que es va plasmar en la publicació dels seus relats.
Això l’ha impulsada a recopilar alguns d’ells i altres inèdits, en un llibre que posa fi a aquesta tardana però necessària conversa amb si mateixa i amb qui vulgui compartir-la.
El llibre s’estructura en quatre etapes, en què es van deixant caure preguntes, algunes respostes i algunes denúncies, amb un llenguatge tan directe que pretén la seua lectura d’una sola passada.
A la contraportada es fa un petit homenatge als més dèbils, mitjançant una ressenya d’un relat que no està inclòs en el llibre: “Cuando caminaba perdido en una fría noche de invierno, llorando, con hambre y sin entender nuestro idioma, envolví su manita con la mía y él se dejó conducir. Era un niño roto por el dolor y la soledad, pero sus ojos mantenían intacta la inocencia y sus labios fueron capaces de intentar una sonrisa.”
La presentació serà a càrrec d’Ángeles Sanmiguel, escriptora veterana, que ha publicat el seu 5è llibre i es dedica al món de les lletres des de diferents plataformes, entre altres, la premsa escrita.
També participarà en la mateixa Eva Oz, fotògrafa responsable de la coberta del llibre.
María José Algás i Paloma Goicoechea conclouran l’acte amb la lectura d’algun relat.
S’hi servirà un vi.