Dijous 3 d’octubre de 2019 a les 19.00 hores
Canvi climàtic: riscos d’inundacions i sequeres
Amb Pedro Arrojo. Presentació de Rosana Pastor.
Els impactes del canvi climàtic són molt diversos i enormement preocupants. S’estan observant rècords de temporades de pluja i de sequera, amb penoses conseqüències per a les poblacions afectades, i hi ha estudis que presenten evidències dels efectes del canvi climàtic en l’actualitat. Problemes per a l’economia local, amb la producció d’aliments, generació d’incertesa i migracions massives.
Amb la perspectiva que es podria seguir alterant la prevalença de xifres rècord en els mesos de sequera i de pluja en el futur, amb conseqüències greus per a la producció agrícola, per a la seguretat alimentària i per a la qualitat de vida de les persones.
Pedro Arrojo és doctor en Ciències Físiques i professor a la Universitat de Saragossa. És expert en economia de l’aigua i va contribuir a la creació de la Fundació Nova Cultura de l’Aigua. Ha sigut Premi Mediambiental Goldman (2003). Va destacar en la lluita contra el Pla Hidrològic Nacional de 2001.
Rosana Pastor és actriu i pertany a l’associació Per l’Horta.
Dijous 17 d”octubre de 2019 a les 19.00 hores
18+1 EN PEU! Ca Revolta, 19 anys
TITELLA Un espectacle d’Edu Borja
Un titellaire boig per les marionetes ens introdueix al seu fantàstic món de fetitxes de cartró amb la tendresa d’un xiquet i el sarcasme d’un adult. Els personatges dels contes que ha llegit a les pàgines de les històries dels llibres, cobraran vida en tres dimensions i, convertits en titelles, ens explicaran un poc de cadascú en una divertida sessió de catarsi participativa. Oblidarem la banalitat de la vida quotidiana per endinsar-nos al món de la fantasia.
L’origen i evolució del titella, germà petit de la pantomima, de la ma de marionetes de distintes classes i tamanys amb gran sentit de l’humor i sensibilitat.
Comprovarem que al segle XXI encara som capaços d’emocionar-nos amb ninotets que cobren vida davant dels nostres ulls. Un homenatge a la professió de titellaire.
Divendres 18 d’octubre de 2019
18+1 EN PEU! Ca Revolta, 19 anys
a les 18.00 hores
Diversió per a tota la xicalla amb DANI MIQUEL
a les 19.30 hores
Pregó de l’aniversari, a càrrec d’AMÀLIA GARRIGÓS
Amb tabalet i dolçaina i albaes
a les 22.30 hores
Per a les amigues i amics de Ca Revolta: MIQUEL GIL TRIO
Dissabte 19 d’octubre de 2019 a les 20.00 hores
18+1 EN PEU! Ca Revolta, 19 anys
Música i poesia en solidaritat amb les persones identificades i enjudiciades per la defensa de l’horta, i a favor de la caixa de resistència del Forn de Barraca.
Artistes confirmats: Josep Alemany / Àlvar Carpi / Rafa Xambó / Sènior / Tomàs de los Santos / Trobaversos
Diumenge 20 d’octubre de 2019 a les 13.00 hores
18+1 EN PEU! Ca Revolta, 19 anys
El cor Dona Veu realitza unes Jornades de música tradicional amb la participació d’Irene Novoa, percussió, i Pilar McCarthy, cant.
I el diumenge 20 a les 13.00 hores oferirà una Mostra oberta, amb vermut comiat
Dijous 24 d’octubre de 2019 a les 20.30 hores
AURA
amb Arcúgal (poeta) & Odisseu de Laertes (músic)
Un espectacle de poesia expandida en tres dimensions en les quals es conjunten realitats simultànies de veu, paisatges sonors i visuals per a crear una mirada particular, intensa i veraç sobre la persona i les seues pasions; sobre l’Univers i les transformacions internes d’allò humà.
Dilluns 4 de novembre de 2019 a les 19.00 hores
“La gestió de l’aigua en un clima alterat”
Amb Graciela Ferrer (experta en matèria d’aigua, diputada per Compromís a les Corts Valencianes) i Francesc La Roca (Fundació Nova Cultura de l’Aigua).
L’aigua és un recurs bàsic per a la humanitat. Al seu voltant es presenten multitud de problemes, relacionats amb l’accés, la distribució, la contaminació, els drets sanitaris de la població, la seguretat alimentària, els conflictes armats desencadenats pel seu control, etc. El debat versarà sobre aquests punts, en el marc de l’actual crisi climàtica.
L’endemà, dimarts 5 a les 18.00 hores, es projectarà a la Filmoteca (Plaça de l’Ajuntament, 17, València) el documental “La sed del mundo”, que analitza aquests aspectes problemàtics al voltant de l’aigua.
Dimarts 5 de novembre de 2019 a les 18.00 hores
–> Projecció a la Filmoteca de València (Plaça de l’Ajuntament, 17)
“La sed del mundo” (La soif du monde, França, 2012, VOSE, 101′)
Direcció: Thierry Piantanida i Baptiste Rouget- Luchaire
Guió: Yann Arthus-Bertrand
Al començament del segle XXI, el ràpid desenvolupament de països amb grans poblacions, el deteriorament del medi ambient i el canvi climàtic amenacen el subministrament d’aigua i, per tant, els recursos alimentaris del món. Serem capaços d’alimentar el planeta tot i conservant la natura? “La Sed del Mundo” ens porta a una vintena de països per a conèixer homes i dones que proposen solucions, i capta les emocions de les famílies que se’n beneficien. Es pot anunciar una bona notícia ara mateix: hi ha molta aigua al nostre planeta. Es distribueix molt desigualment i posar-lo a l’abast de les persones és difícil, però és possible! Però també hi ha notícies de menys bones: l’aigua està cada vegada més contaminada o porta malalties. Cada any provoca la mort de milions d’innocents. La pel·lícula mostra la lluita per aturar aquesta plaga. A llarg termini, serem capaços d’acollir dos mil milions més de persones a mitjan segle? De les opcions que prenem avui depén el destí dels 9 als 10 mil milions d’éssers humans que habitaran la terra. Mentrestant, serem capaços d’imaginar una nova cultura de l’aigua basada en un repartiment equitatiu entre tots els usuaris, ja siguen humans, espècies vives o ecosistemes? En reinventar la nostra relació amb l’aigua, potser podrem reconciliar-nos amb el nostre planeta, els nostres humans i nosaltres mateixos.
Organitzen: Ca Revolta i Institut Valencià de Cultura-Filmoteca
Dimecres 6 de novembre de 2019 a les 19.00 hores
Festival de Cinema Ciutadà Compromés
Ca Revolta participa en el V Festival de Cinema Ciutadà Compromés, amb la projecció dels curtmetratges:
RIP, renaix i palpita
Rafael Giner · 2019 · 12’ · Color · Documental
Narcobot, reciclar-se o morir
Ana Genís · 2019 · 6’ · Color · Animació
Obsolescence
Jesús Martínez Tormo · 2019 · 10’ · Color · Animació
Echoes
Diana Acién · 2019 · 5’ · Color · Animació
Famdeterra
Toni Lucas · 2017 · 51’ · Color · Documental
Organitza: ACICOM amb la col·laboració, entre d’altres, de Ca Revolta
Dijous 7 de novembre de 2019 a les 19.00 hores
“Emergència climàtica i horta. Què fer ara i ací”
Amb Josep Gavaldà (membre de Per l’Horta)
Front a la situació actual d’emergència climàtica, vos convidem a reflexionar sobre la planificació territorial i urbana, el disseny de noves infraestructures i la protecció de l’horta com a ferramenta de canvi.