Dimarts 4 de juny de 2019 a les 19.30 hores
El cas Blasco: una experiència ciutadana de lluita contra la corrupciò
Amb les intervencions de Consuelo Vidal (Atelier), Rafael Mauri (Perifèries) i Raúl Vidal (advocat de l’acusació popular). Presenta Jesús González (Ca Revolta).
Una iniciativa de l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció
Dimarts 25 de juny de 2019 a les 19.00 hores
L’exili de Palestina abans i ara
Amb la presència de Salah Mohammed Salah (històric membre i fundador del Front Popular per l’Alliberament de Palestina (FPLP), membre del Consell Nacional Palestí (CNP), premiat per CEAR per la Defensa del Dret a l’Asil i Solidaritat amb les persones refugiades, president del Comité Permanent sobre Refugiats del Parlament palestí i membre de l’Organització per l’Alliberament de Palestina (OLP).
Organitza: CEAR
Col·laboren: BDS i Ca Revolta
Dijous 3 d’octubre de 2019 a les 19.00 hores
Canvi climàtic: riscos d’inundacions i sequeres
Amb Pedro Arrojo. Presentació de Rosana Pastor.
Els impactes del canvi climàtic són molt diversos i enormement preocupants. S’estan observant rècords de temporades de pluja i de sequera, amb penoses conseqüències per a les poblacions afectades, i hi ha estudis que presenten evidències dels efectes del canvi climàtic en l’actualitat. Problemes per a l’economia local, amb la producció d’aliments, generació d’incertesa i migracions massives.
Amb la perspectiva que es podria seguir alterant la prevalença de xifres rècord en els mesos de sequera i de pluja en el futur, amb conseqüències greus per a la producció agrícola, per a la seguretat alimentària i per a la qualitat de vida de les persones.
Pedro Arrojo és doctor en Ciències Físiques i professor a la Universitat de Saragossa. És expert en economia de l’aigua i va contribuir a la creació de la Fundació Nova Cultura de l’Aigua. Ha sigut Premi Mediambiental Goldman (2003). Va destacar en la lluita contra el Pla Hidrològic Nacional de 2001.
Rosana Pastor és actriu i pertany a l’associació Per l’Horta.
Dilluns 4 de novembre de 2019 a les 19.00 hores
“La gestió de l’aigua en un clima alterat”
Amb Graciela Ferrer (experta en matèria d’aigua, diputada per Compromís a les Corts Valencianes) i Francesc La Roca (Fundació Nova Cultura de l’Aigua).
L’aigua és un recurs bàsic per a la humanitat. Al seu voltant es presenten multitud de problemes, relacionats amb l’accés, la distribució, la contaminació, els drets sanitaris de la població, la seguretat alimentària, els conflictes armats desencadenats pel seu control, etc. El debat versarà sobre aquests punts, en el marc de l’actual crisi climàtica.
L’endemà, dimarts 5 a les 18.00 hores, es projectarà a la Filmoteca (Plaça de l’Ajuntament, 17, València) el documental “La sed del mundo”, que analitza aquests aspectes problemàtics al voltant de l’aigua.
Dijous 7 de novembre de 2019 a les 19.00 hores
“Emergència climàtica i horta. Què fer ara i ací”
Amb Josep Gavaldà (membre de Per l’Horta)
Front a la situació actual d’emergència climàtica, vos convidem a reflexionar sobre la planificació territorial i urbana, el disseny de noves infraestructures i la protecció de l’horta com a ferramenta de canvi.
Dijous 14 de novembre de 2019 a les 19.00 hores
Es projectarà el documental Freightened. El preu real del transport marítim
Denis Delestrac (Espanya, 2016, 90′, VOSE)
“El 90% dels productes que consumim a Occident es fabriquen a l’estranger i ens arriben per vaixell. La indústria del transport marítim és la peça clau en l’economia mundial i constitueix la base del nostre model de civilització moderna; sense ella, seria impossible complir amb les creixents demandes de les nostres societats. No obstant això, el funcionament i les normes d’aquest negoci segueixen sent en gran mesura desconegudes per a molts, malgrat que els costos ocults que se’n deriven ens afectin a tots. A causa de la seva grandària, els vaixells de càrrega ja no caben als ports tradicionals de les ciutats i s’han traslladat fora de la vista del públic, darrere de barreres i punts de control. La pel·lícula respon a preguntes com: Qui mou els fils d’aquest negoci de milers de milions de dòlars? En quina mesura controla aquesta indústria els nostres responsables polítics? Com afecta aquesta indústria el medi ambient per sobre i sota dels nivells del mar? I com és la vida pels mariners moderns? Portant-nos en un viatge a través de mars i oceans, FREIGHTENED revela en una investigació audaç totes les cares del transport marítim a nivell mundial i para atenció en les conseqüències d’una indústria del tot desconeguda.”
> A continuació, tertúlia sobre el documental i els plan d’expansió del Port de València.
Organitza: Extinction Rebellion València en col·laboració amb Ca Revolta
Divendres 15 de novembre de 2019 a les 19.00 hores
El marco de protección para refugiados climáticos
Amb Miguel Pajares
Els moviments migratoris fugen cap a Europa des de zones empobrides, assetjades per guerres, conflictes ètnics o religiosos i també fugen de la crisi climàtica. En no pocs països d’Àfrica i Àsia, les sequeres són cada vegada més intenses i freqüents, el desert avança sobre el que abans eren terrenys de cultiu, la productivitat dels sòls agrícoles descendeix per l’augment de la temperatura, les pluges són cada vegada més torrencials i destructives o els ciclons són cada vegada més devastadors per a les seues costes.
La responsabilitat d’aqueixos països en l’emissió de gasos d’efecte d’hivernacle dels dos últims segles és molt xicoteta (excepte la dels països petroliers del Golf), però pateixen les pitjors conseqüències del calfament global.
Miguel Pajares és antropòleg i escriptor, President de la Comissió Catalana de CEAR.
Organitzen: Ca Revolta i CEAR
Dijous 21 de novembre de 2019 a les 18.30 hores
Trobada de CEAR:
TRÀFIC D’ESSERS HUMANS I MITJANS DE COMUNICACIÓ
Les notícies sobre operacions policials contra el tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual (tracta) són habituals en els mitjans. No obstant això, per a explicar un fenomen tan complex i violent, no és suficient comptar fets aïllats (generalment associats a desarticulació de xarxes). Aquest tema requereix una anàlisi de context i la visibilització de les seues conseqüències. Després d’una anàlisi duta a terme per CEAR Euskadi sobre la representació de les dones víctimes de tràfic amb finalitats d’explotació sexual en els mitjans de comunicació escrits, les principals conclusions extretes van ser que els mitjans solen abordar el fenomen des d’un enfocament merament policial; en cap cas es presenta a les dones estrangeres víctimes de tràfic com a dones refugiades; rares vegades es compta com a font autoritzada amb la visió de les organitzacions que treballen amb dones que estan en aquesta situació; cap de les informacions fa una anàlisi de gènere i en cap cas apareixen declaracions de les víctimes.
Dijous 21 de novembre a les 18:30 en Ca Revolta, des de CEAR PV organitzem, en col·laboració amb la Unió de Periodistes, una trobada amb Naiara Gutiérrez, de CEAR Euskadi, que vindrà a presentar la campanya #SeTrataDeRefugiadas i el Decàleg per a informar sobre el tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual des del dret d’asil.
Amb aquest decàleg no es pretén parlar de bon i mal periodisme, ni fer únicament una crítica de les maneres de comunicar sobre la tracta amb finalitats d’explotació sexual en els mitjans. Les 10 recomanacions pretenen ser una guia per a les i els periodistes que informen sobre aquesta violació dels drets humans. Factors com la precarietat en els mitjans, la falta d’especialització i la rapidesa amb la qual s’informa en l’actualitat, no donen suport a una cobertura d’aquesta mena d’assumptes amb tot el coneixement i rigor que la qüestió requereix. Sent conscients d’aquesta realitat, es pretén amb aquestes 10 recomanacions contribuir a la creació de nous enfocaments, noves narratives, noves veus expertes i nous imaginaris sobre la tracta en el marc del dret d’asil, oferint per a això eines i recursos.
Dimarts 26 de novembre de 2019 a les 20.30 hores
Tertúlia
Arquitectura i urbanisme per a l’emergència climàtica
Amb la intervenció de Carles Dolç Soriano, arquitecte i urbanista
Organitza: Col·lectiu Tertúlia d’arquitectes i urbanistes de Ca Revolta
Dijous 28 de novembre de 2019 a les 19.00 hores
Xerrada col·loqui
La disponibilitat de la pròpia vida, un dret encara per conquerir
Amb Javier Velasco Laiseca (president federal de l’associació Dret a Morir Dignament DMD)
Presenta i modera Isabel Pérez Ruiz, (DMD, Ca Revolta)
As of Wednesday, how many more signatures did Norman Browning say were still needed?
How many signatures were certified by Registrar of Voters Elaine Lamb in March?