Dissabte 8 d’abril de 2017 a les 19.00 hores – CINEFÒRUM
ASIER ETA BIOK
Asier ETA biok (en català, Asier i jo), és un documental sobre l’amistat entre Aitor Merino (director de la pel·lícula) i el membre d’ETA Asier Aranguren. Va rebre el Premi Irizar al Cinema Basc al Festival Internacional de Cinema de Donostia 2013.
Davant l’anunci de l’organització ETA de realitzar el seu desarmament el pròxim dia 8 d’abril, les Joventuts d’Esquerra Republicana hem pensat que és un bon moment per a reflexionar quins podien ser els motius que van portar a algunes persones a emprendre aquest camí i quines eren les seues motivacions.
Finalment volem ajudar a desenvolupar el sentit crític de les persones davant la informació que reben. Per tot això us esperem!
Divendres 28 d’abril de 2017 a les 22.00 hores
POESIA
VOCES DEL EXTREMO VALÈNCIA 2017: POESIA I ESCOLTA
Amb la participació dels col·lectius i autors organitzadors, de Ca Revolta i Ciutat Vella Batega.
Dijous 11 de maig de 2017 a les 19.00 hores
PARANOIA RAONABLE
Llibre de poemes de Raül Vidal i Huerta
“La maduresa, l’estupefacció d’un home davant la vida, les persones i el sistema per acceptar parcialment la realitat i lluitar amb la ironia, la bogeria i la causticitat necessàries a fi de continuar sent viu amb una mínima dignitat.”
Amb l’autor, acompanyat per Josep Manel Vidal (escriptor i poeta)
Divendres 12 de maig de 2017 a les 18:30 hores
Aquesta activitat correspon a la que es va suspendre el passat dia 3 de febrer degut a una nuvolositat del 68% i a les fortes ratxes de vent.
Visita/Xarrada/Observació a l’Observatori Astronòmic (Burjassot)
El preu de la visita són de 5 euros adults i 3 euros menors de 12 anys
Passareu una vesprada molt agradable!!
Observatori Astronòmic. Universitat de València
Edifici Instituts d’Investigació. Parc Científic
C/ Catedràtic José Beltrán n° 2
Campus Burjassot-Paterna
46980 Paterna
http://observatori.uv.es/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=103&lang=va

Divendres 9 de juny de 2017 a les 19.00 hores
PROJECTES Verkami
EL ÚLTIMO BRIGADISTA
Presentació del projecte de micromecenatge en la plataforma Verkami per a realitzar un documental sobre la vida de Josep Almudéver, nascut a Marsella (França) y criat a Alcàsser (València). Josep va ser un dels brigadistes internacionals que va participar en la Guerra Civil Espanyola a favor del ban republicà, i l’únic que queda viu actualment
Dimecres 18 d’abril de 2018 a les 19.30 hores
Presentació del llibre La noche en que los Beatles llegaron a Barcelona, d’Alfons Cervera
Alfons Cervera, periodista i escriptor, autor de una abundant obra en la que destaca la novel·la i la poesia, presenta la seua última obra, sota el segell Piel de Zapa, la nova secció de literatura contemporània d’Ediciones de Intervención Cultural. Alfons insisteix en la necessitat de fer memòria, de no oblidar. En aquest cas, al voltant de la mítica actuació del grup britànic a Barcelona en 1965. Recuperar la memòria democràtica és l’eix de molts dels seus llibres: la Guerra Civil, la postguerra, la transició, i tantes coses oblidades que cal tenir presents per a conservar la identitat i entendre no sols el passat, sinó el present i com encarar el futur.
L’escriptor estarà acompanyat per Carles Dolç (arquitecte i urbanista).
Dijous 31 de maig de 2018 a les 19.00 hores
Projecció del documental FRANKENSTEIN-04155, d’Aitor Rei (Espanya, 2015, 88′) i taula rodona
La pel·lícula, finançada per micromecenatge i produïda per Boneca Lareta, tracta d’esclarir les causes de l’accident d’un tren Alvia poc abans d’entrar a Santiago de Compostela, el 24 de juliol de 2013, en el que van morir 81 persones i altres 140 van resultar ferides. Més enllà de la versió oficial, que per a variar assenyala com a únic responsable al maquinista, aquest documental compta amb opinions i valoracions de tècnics i exdirectius de Renfe i d’Adif, a més de diverses persones afectades per aquell accident.
Amb la participació de:
Aitor Rei (director del documental)
Isidoro Fernández (afectat per l’accident de l’Alvia 04155)
Beatriz Garrote (membre de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol)
més informació: frankenstein04155.com
Divendres 17 de maig de 2019 a les 19.00 hores
Presentació del llibre ACORD DEL BOTÀNIC (Balandra edicions), d’Antonio Montiel Márquez i Gonzalo Guillén Tarín. Pròleg d’Ana Noguera.
A més dels autors, hi intervindran Àfrica Ramírez (editora) i Llum Quiñonero (periodista i exdiputada de Podem a les Corts Valencianes).
L’Acord del Botànic va ser el document signat al Jardí Botànic de València a principis de la passada legislatura, amb 201 punts repartits en cinc grans àrees: el rescat a les persones, la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció, un govern per a les persones, un nou model productiu i territorial, i un finançament just i auditoria ciutadana.
Montiel, exsecretari general i exportaveu de Podem a les Corts Valencianes, i Guillén, politòleg, expliquen i analitzen la gestació i marxa d’aquell acord que va suposar un canvi dràstic en la vida política valenciana.
Divendres 24 de maig de 2019 a les 19.00 hores
Presentació del llibre VEUS DE POSTGUERRA. ALZIRA 1939-1959
Presentació a càrrec de Marc Ferri (coordinador del projecte), Sara Fita (professora, Gea-Clio) i alumnesparticipants.
Una experiència pedagògica d’investigació sobre el nostre passat recent.
Premsa: Panorama (Levante-EMV): Memòria als ulls de joves estudiants
El llibre és el resultat d’un treball realitzat per un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’IES Rei En Jaume d’Alzira, coordinats per Marc Ferri, professor de Geografia i Història. És un estudi de l’època de la postguerra a Alzira des del punt del vista de la vida diària de la gent normal i treballadora: els familiars dels alumnes. L’obra s’estructura en un pròleg i diversos capítols distribuïts segons àrees temàtiques de la vida quotidiana: la vida domèstica, l’oci, el treball, la dona, l’escola, les festes i les migracions (els que vénen i els que se’n van haver d’anar).
Un llibre senzill, però sobretot honest i correcte, fruit del bon treball en equip d’uns alumnes de 14 a 15 anys coordinats pel seu professor d’Història. Una manera diferent i motivadora de treballar amb la Història, i d’ensenyar i d’aprendre amb als alumnes.