maig
20
Ds
Homenatge a Manolo Melero
maig 20 @ 19:30

20170520_HomenatgeMMeleroDissabte 20 de maig de 2017 a les 19.30 hores

HOMENATGE A MANOLO MELERO
El company de Ca Revolta i actor Manuel Melero va faltar el passat 1 de febrer. Amb aquest acte volem retre-li homenatge.

maig
26
Dv
La Budelleria
maig 26 @ 23:00

20170526_BudelleriaDivendres 26 de maig de 2017 a les 23.00 hores

LA BUDELLERIA, cervell públic

Conferències magistrals, xarrades, grups de debat, dissertacions temàtiques, sessions educatives, oradors-es especialitzats, xarraires internacionals

Participants: Àlvar Carpi, Carlos Montes, Domingo Chinchilla, Eva Domingo, Javier Canales, Mariajo Gay, Pili Paneque i Voro Cerdán, entre altres

Amiguets i amiguetes:

Fins ací hem arribat. Tot el que comença ha d’acabar, però hi ha moltes formes de fer-ho: en una reunió del comitè federal, detingut per la policia en el despatx a punt de destruir el disc dur de l’ordinador, rebentat per la cirrosi en una habitació d’hotel… 

Nosaltres acabem perquè volem, perquè així ho hem decidit, sense agents externs ni corrupció interna, i ho fem  amb total transparència:

Acabar és acomiadar-se, desfer-se de companys de viatge, de llocs emblemàtics, d’emocions embalades en records més o menys adulterats.

Acabar és arribar al final del trajecte, amb la feina ben feta si potser, i amb el màxim de dignitat possible.

Acabar és passar a un altre estatus, instal·lar-se en la memòria dels altres, formar part de la història.

Acabar és deixar lloc, alliberar espai per a una probable evolució, o revolució, o transformació, o transmutació, o transsubstanciació, o trans… elquesiga.

Acabar és celebrar, gaudir del que s’ha compartit, festejar el camí recorregut.

Acabar és obrir la finestra i llençar-se al no res.

Acabar és tornar a començar.

Si no tens suficient amb la poètica de l’acabar i vols saber els detalls escabrosos i el morbo que envolta aquesta decisió irrevocable, fidels al nostre esperit, només ho direm una volta i no ho tornarem a repetir mai més i ho farem aquest divendres 26 de maig a les 23h (serem molt puntuals) en Ca Revolta (C/ Santa Teresa, València) on ens acomiadarem de la Budelleria, cervell públic, com cal, tots a una veu.

Tens per davant la primera i última oportunitat de viure aquest comiat definitiu, de poder dir jo hi vaig estar, de fer uns centenars de fotos que no tornaràs a veure, d’abraçar i besar als budellers-es autèntics-ques i per a la majoria de vosaltres de vindre al menys a una Budelleria.

Aquest també és l’últim comunicat publicitari de la Budelleria, gràcies per haver-me deixat entrar en la teua intimitat cerebral  i visceral, per llegir-me fins al final, per compartir-me amb els teus, per retornar-me un 😊o un 👍o un ❤ o un 💋 …, per no esborrar-me dels teus contactes, per formar part de l’únic rastre escrit (junt a l’article del Levante del 23-2-2017) que quedarà pels futurs investigadors-es sobre les propostes escèniques de principis del segle XXI, per participar d’aquest viatge parateatral, ecosocial i postcabareter, i sobretot per deixar-me jugar.

Acabar bé és saber soltar a temps.

Salut i comiat
Bé està el que bé acaba.

juny
3
Ds
Transpasando fronteras
juny 3 @ 21:30

20170603_TranspasandoFronterasDissabte 3 de juny de 2017 a les 21.30 hores

TRANSPASANDO FRONTERAS

Un microteatre amateur sobre vides i lluites de dones trans
A càrrec d’Escoltem Velluters

Amb Francisca Céspedes, Rafa Ruiz, Kabuky, Jaime Fuertes, Carmen Fernández (guió i direcció), David Sánchez, Ángela García, Nerea Pérez, Neus Berenguer i Raquel Abulaila (fotografia)

 

juny
9
Dv
Verkami El último brigadista
juny 9 @ 19:00

20170609_UltimBrigadistaDivendres 9 de juny de 2017 a les 19.00 hores

PROJECTES Verkami

EL ÚLTIMO BRIGADISTA

Presentació del projecte de micromecenatge en la plataforma Verkami per a realitzar un documental sobre la vida de Josep Almudéver, nascut a Marsella (França) y criat a Alcàsser (València). Josep va ser un dels brigadistes internacionals que va participar en la Guerra Civil Espanyola a favor del ban republicà, i l’únic que queda viu actualment

jul.
21
Dv
Impromaclet
jul. 21 @ 22:00

20170721Divendres 21 de juliol de 2017 a les 22.00 hores

IMPROMACLET
Teatre d’improvisació

donatiu: 3€

oct.
21
Ds
Record de Mercè
oct. 21 @ 19:00

20171021_RecordMPE

El pròxim dissabte 21 d’octubre de 2017, a les 19.00 hores, farem a Ca Revolta un acte en record de Mercè Puchades i Edo.

Volem convidar-vos a acompanyar-nos en aquest homenatge a la nostra amiga, companya, activista i amant de la cultura.

Ens agradaria comptar amb la vostra companyia i us demanem que en feu difusió entre les vostres amistats.

Us hi esperem!

abr.
18
Dc
Alfons Cervera
abr. 18 @ 19:30

20180418_ACervera_llibreBeatles

Dimecres 18 d’abril de 2018 a les 19.30 hores

Presentació del llibre La noche en que los Beatles llegaron a Barcelona, d’Alfons Cervera

Alfons Cervera, periodista i escriptor, autor de una abundant obra en la que destaca la novel·la i la poesia, presenta la seua última obra, sota el segell Piel de Zapa, la nova secció de literatura contemporània d’Ediciones de Intervención Cultural. Alfons insisteix en la necessitat de fer memòria, de no oblidar. En aquest cas, al voltant de la mítica actuació del grup britànic a Barcelona en 1965. Recuperar la memòria democràtica és l’eix de molts dels seus llibres: la Guerra Civil, la postguerra, la transició, i tantes coses oblidades que cal tenir presents per a conservar la identitat i entendre no sols el passat, sinó el present i com encarar el futur.

L’escriptor estarà acompanyat per Carles Dolç (arquitecte i urbanista).

maig
31
Dj
Aitor Rei: Frankenstein-04155
maig 31 @ 19:00 – 21:30

Frankenstein04155Dijous 31 de maig de 2018 a les 19.00 hores

Projecció del documental FRANKENSTEIN-04155, d’Aitor Rei (Espanya, 2015, 88′) i taula rodona

La pel·lícula, finançada per micromecenatge i produïda per Boneca Lareta, tracta d’esclarir les causes de l’accident d’un tren Alvia poc abans d’entrar a Santiago de Compostela, el 24 de juliol de 2013, en el que van morir 81 persones i altres 140 van resultar ferides. Més enllà de la versió oficial, que per a variar assenyala com a únic responsable al maquinista, aquest documental compta amb opinions i valoracions de tècnics i exdirectius de Renfe i d’Adif, a més de diverses persones afectades per aquell accident.

Amb la participació de:
Aitor Rei (director del documental)
Isidoro Fernández (afectat per l’accident de l’Alvia 04155)
Beatriz Garrote (membre de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol)

més informació: frankenstein04155.com

maig
17
Dv
Acord del Botànic – 17/05/2019 – 19h00
maig 17 @ 19:00

Divendres 17 de maig de 2019 a les 19.00 hores

Presentació del llibre ACORD DEL BOTÀNIC (Balandra edicions), d’Antonio Montiel Márquez i Gonzalo Guillén Tarín. Pròleg d’Ana Noguera.

A més dels autors, hi intervindran Àfrica Ramírez (editora) i Llum Quiñonero (periodista i exdiputada de Podem a les Corts Valencianes).

L’Acord del Botànic va ser el document signat al Jardí Botànic de València a principis de la passada legislatura, amb 201 punts repartits en cinc grans àrees: el rescat a les persones, la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció, un govern per a les persones, un nou model productiu i territorial, i un finançament just i auditoria ciutadana.

Montiel, exsecretari general i exportaveu de Podem a les Corts Valencianes, i Guillén, politòleg, expliquen i analitzen la gestació i marxa d’aquell acord que va suposar un canvi dràstic en la vida política valenciana.

maig
24
Dv
Veus de postguerra – 24/05/2019 19h00
maig 24 @ 19:00

Divendres 24 de maig de 2019 a les 19.00 hores

Presentació del llibre VEUS DE POSTGUERRA. ALZIRA 1939-1959

Presentació a càrrec de Marc Ferri (coordinador del projecte), Sara Fita (professora, Gea-Clio) i alumnesparticipants.

Una experiència pedagògica d’investigació sobre el nostre passat recent.

Premsa: Panorama (Levante-EMV): Memòria als ulls de joves estudiants

El llibre és el resultat d’un treball realitzat per un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’IES Rei En Jaume d’Alzira, coordinats per Marc Ferri, professor de Geografia i Història. És un estudi de l’època de la postguerra a Alzira des del punt del vista de la vida diària de la gent normal i treballadora: els familiars dels alumnes. L’obra s’estructura en un pròleg i diversos capítols distribuïts segons àrees temàtiques de la vida quotidiana: la vida domèstica, l’oci, el treball, la dona, l’escola, les festes i les migracions (els que vénen i els que se’n van haver d’anar).

Un llibre senzill, però sobretot honest i correcte, fruit del bon treball en equip d’uns alumnes de 14 a 15 anys coordinats pel seu professor d’Història. Una manera diferent i motivadora de treballar amb la Història, i d’ensenyar i d’aprendre amb als alumnes.