Dimarts 5 de novembre de 2019 a les 18.00 hores
–> Projecció a la Filmoteca de València (Plaça de l’Ajuntament, 17)
“La sed del mundo” (La soif du monde, França, 2012, VOSE, 101′)
Direcció: Thierry Piantanida i Baptiste Rouget- Luchaire
Guió: Yann Arthus-Bertrand
Al començament del segle XXI, el ràpid desenvolupament de països amb grans poblacions, el deteriorament del medi ambient i el canvi climàtic amenacen el subministrament d’aigua i, per tant, els recursos alimentaris del món. Serem capaços d’alimentar el planeta tot i conservant la natura? “La Sed del Mundo” ens porta a una vintena de països per a conèixer homes i dones que proposen solucions, i capta les emocions de les famílies que se’n beneficien. Es pot anunciar una bona notícia ara mateix: hi ha molta aigua al nostre planeta. Es distribueix molt desigualment i posar-lo a l’abast de les persones és difícil, però és possible! Però també hi ha notícies de menys bones: l’aigua està cada vegada més contaminada o porta malalties. Cada any provoca la mort de milions d’innocents. La pel·lícula mostra la lluita per aturar aquesta plaga. A llarg termini, serem capaços d’acollir dos mil milions més de persones a mitjan segle? De les opcions que prenem avui depén el destí dels 9 als 10 mil milions d’éssers humans que habitaran la terra. Mentrestant, serem capaços d’imaginar una nova cultura de l’aigua basada en un repartiment equitatiu entre tots els usuaris, ja siguen humans, espècies vives o ecosistemes? En reinventar la nostra relació amb l’aigua, potser podrem reconciliar-nos amb el nostre planeta, els nostres humans i nosaltres mateixos.
Organitzen: Ca Revolta i Institut Valencià de Cultura-Filmoteca
Dijous 7 de novembre de 2019 a les 19.00 hores
“Emergència climàtica i horta. Què fer ara i ací”
Amb Josep Gavaldà (membre de Per l’Horta)
Front a la situació actual d’emergència climàtica, vos convidem a reflexionar sobre la planificació territorial i urbana, el disseny de noves infraestructures i la protecció de l’horta com a ferramenta de canvi.
Dijous 14 de novembre de 2019 a les 19.00 hores
Es projectarà el documental Freightened. El preu real del transport marítim
Denis Delestrac (Espanya, 2016, 90′, VOSE)
“El 90% dels productes que consumim a Occident es fabriquen a l’estranger i ens arriben per vaixell. La indústria del transport marítim és la peça clau en l’economia mundial i constitueix la base del nostre model de civilització moderna; sense ella, seria impossible complir amb les creixents demandes de les nostres societats. No obstant això, el funcionament i les normes d’aquest negoci segueixen sent en gran mesura desconegudes per a molts, malgrat que els costos ocults que se’n deriven ens afectin a tots. A causa de la seva grandària, els vaixells de càrrega ja no caben als ports tradicionals de les ciutats i s’han traslladat fora de la vista del públic, darrere de barreres i punts de control. La pel·lícula respon a preguntes com: Qui mou els fils d’aquest negoci de milers de milions de dòlars? En quina mesura controla aquesta indústria els nostres responsables polítics? Com afecta aquesta indústria el medi ambient per sobre i sota dels nivells del mar? I com és la vida pels mariners moderns? Portant-nos en un viatge a través de mars i oceans, FREIGHTENED revela en una investigació audaç totes les cares del transport marítim a nivell mundial i para atenció en les conseqüències d’una indústria del tot desconeguda.”
> A continuació, tertúlia sobre el documental i els plan d’expansió del Port de València.
Organitza: Extinction Rebellion València en col·laboració amb Ca Revolta
Divendres 15 de novembre de 2019 a les 19.00 hores
El marco de protección para refugiados climáticos
Amb Miguel Pajares
Els moviments migratoris fugen cap a Europa des de zones empobrides, assetjades per guerres, conflictes ètnics o religiosos i també fugen de la crisi climàtica. En no pocs països d’Àfrica i Àsia, les sequeres són cada vegada més intenses i freqüents, el desert avança sobre el que abans eren terrenys de cultiu, la productivitat dels sòls agrícoles descendeix per l’augment de la temperatura, les pluges són cada vegada més torrencials i destructives o els ciclons són cada vegada més devastadors per a les seues costes.
La responsabilitat d’aqueixos països en l’emissió de gasos d’efecte d’hivernacle dels dos últims segles és molt xicoteta (excepte la dels països petroliers del Golf), però pateixen les pitjors conseqüències del calfament global.
Miguel Pajares és antropòleg i escriptor, President de la Comissió Catalana de CEAR.
Organitzen: Ca Revolta i CEAR
Dijous 21 de novembre de 2019 a les 18.30 hores
Trobada de CEAR:
TRÀFIC D’ESSERS HUMANS I MITJANS DE COMUNICACIÓ
Les notícies sobre operacions policials contra el tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual (tracta) són habituals en els mitjans. No obstant això, per a explicar un fenomen tan complex i violent, no és suficient comptar fets aïllats (generalment associats a desarticulació de xarxes). Aquest tema requereix una anàlisi de context i la visibilització de les seues conseqüències. Després d’una anàlisi duta a terme per CEAR Euskadi sobre la representació de les dones víctimes de tràfic amb finalitats d’explotació sexual en els mitjans de comunicació escrits, les principals conclusions extretes van ser que els mitjans solen abordar el fenomen des d’un enfocament merament policial; en cap cas es presenta a les dones estrangeres víctimes de tràfic com a dones refugiades; rares vegades es compta com a font autoritzada amb la visió de les organitzacions que treballen amb dones que estan en aquesta situació; cap de les informacions fa una anàlisi de gènere i en cap cas apareixen declaracions de les víctimes.
Dijous 21 de novembre a les 18:30 en Ca Revolta, des de CEAR PV organitzem, en col·laboració amb la Unió de Periodistes, una trobada amb Naiara Gutiérrez, de CEAR Euskadi, que vindrà a presentar la campanya #SeTrataDeRefugiadas i el Decàleg per a informar sobre el tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual des del dret d’asil.
Amb aquest decàleg no es pretén parlar de bon i mal periodisme, ni fer únicament una crítica de les maneres de comunicar sobre la tracta amb finalitats d’explotació sexual en els mitjans. Les 10 recomanacions pretenen ser una guia per a les i els periodistes que informen sobre aquesta violació dels drets humans. Factors com la precarietat en els mitjans, la falta d’especialització i la rapidesa amb la qual s’informa en l’actualitat, no donen suport a una cobertura d’aquesta mena d’assumptes amb tot el coneixement i rigor que la qüestió requereix. Sent conscients d’aquesta realitat, es pretén amb aquestes 10 recomanacions contribuir a la creació de nous enfocaments, noves narratives, noves veus expertes i nous imaginaris sobre la tracta en el marc del dret d’asil, oferint per a això eines i recursos.
Dimarts 26 de novembre de 2019 a les 20.30 hores
Tertúlia
Arquitectura i urbanisme per a l’emergència climàtica
Amb la intervenció de Carles Dolç Soriano, arquitecte i urbanista
Organitza: Col·lectiu Tertúlia d’arquitectes i urbanistes de Ca Revolta
Dijous 28 de novembre de 2019 a les 19.00 hores
Xerrada col·loqui
La disponibilitat de la pròpia vida, un dret encara per conquerir
Amb Javier Velasco Laiseca (president federal de l’associació Dret a Morir Dignament DMD)
Presenta i modera Isabel Pérez Ruiz, (DMD, Ca Revolta)
Divendres 29 de novembre de 2019 a les 19.30 hores
Més enllà de la crisi climàtica: energia, recursos, sostenibilitat
Amb Antonio Turiel, físic a l’Institut de Ciències del Mar del CSIC i divulgador científic
Presenta: Vicent Cucarella Tormo, economista i Síndic Major de Comptes
Ací podeu veure el vídeo amb la intervenció completa de Vicent Cucarella i Antonio Turiel
Divendres 29 de novembre de 2019 a les 22.00 hores
Concert de Julio Galcerá i Vidas Ejemplares
Amb aquesta actuació conclouen les Jornades de la Tardor 2019
Dimarts 3 de desembre de 2019 a les 19.00 hores
Taula redona
Pel reconeixement de les dones que patiren la repressió i les lleis discriminatòries del franquisme a la presó provincial de València
Tenim el plaer de convidar-vos a l’acte informatiu que celebrarem el 3 de desembre per a donar suport a la iniciativa començada fa mesos de demanar que l’Ajuntament col·loque una placa a l’antiga presó de dones de València en homenatge a totes les que foren empresonades per oposar-se al franquisme des del primer dia i durant tota la dictadura i les que ho foren per lleis discriminatòries.
Fem aquesta taula redona com a continuació de les gestions realitzades fins ara i de la recollida de signatures en suport a la iniciativa.
Us esperem. Salutacions cordials,
Dones promotores de la iniciativa
El rètol que no arriba – Article aparegut a la revista El Temps el 06/12/2019
As of Wednesday, how many more signatures did Norman Browning say were still needed?
How many signatures were certified by Registrar of Voters Elaine Lamb in March?