Del 14 de juny al 2 de juliol de 2019
Exposició de pintures del Col·lectiu EL DADO
La cloenda de l’exposició tindrà lloc el dissabte 29 de juny a les 19.30 hores, amb la visita dels artistes del col·lectiu i una picadeta.
Horari de visites: dilluns a divendres de 18.00 a 21.00 hores, dissabtes de 19.00 a 22.00 hores
Del 17 de setembre a l’11 d’octubre de 2019
Inauguració: dimarts 17 de setembre de 2019 a les 19.30 hores
La revolta de les urnes. 2009-2019
La revolta de les urnes, de la fotògrafa Dolors Gibert i el periodista Carles B. Gorbs, és un documental fotogràfic i escrit, en forma d’exposició, que ha iniciat un recorregut cap a diverses ciutats europees com Perpinyà (a la Sala-Palau Maylli, com exposició alternativa a Visa pour l’Image), Brussel·les (Parlament Flamenc), Liège (Galerie d’Art ClairObscur)…), així com també a la Universitat Catalana d’Estiu a Prada del Conflent, la Chapelle des Armées a Amélie les Bains / Els Banys d’Arles i Palaldà, sala d’exposicions de la Societat l’Amistat (El Casino) de Cadaqués, el Museu d’Arqueologia d’Empúries i com exposició col·lectiva en l’iniciativa “Visca per la Llibertat” en diverses i nombroses localitats de la Catalunya Nord.
Durant aquestes exposicions s’han organitzat debats i conferències per tal de donar a conèixer més fidelment el perquè del conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol. Aquesta iniciativa compta amb el suport i col·laboració de les principals entitats socials i culturals de Catalunya, així com també de diversos col·lectius, associacions, sindicats i institucions, tant catalanes com europees.
Durant aquests anys 2019 i 2020 té prevista exposar a diverses poblacions europees com Brussel·les, Lovaina, Munich, Oslo, Berlin, Luxemburg, etc., així com també a Azpeitia, Altsasu, Donostia, Bilbo, València (Ca Revolta)… i, possiblement, Nova Zelanda, Puerto Rico, Mèxic…
Aquest reportatge és el seguiment del procés sobiranista de Catalunya, des del seu inici l’any 2009 (el 13 de setembre, a Arenys de Munt) fins a l’actualitat. Aquest seguiment de tot el Procés abasta les milionàries manifestacions realitzades, els judicis a polítics, les vagues generals, les campanyes electorals, les eleccions i referèndums, les conferències, les vagues de fam, l’esclat popular de treballadors, pagesia, estudiants, bombers, jubilats, etc., els cartells, pancartes, pintades, els llaços grocs com a símbol de “llibertat”, les urnes… i, evidentment, l’1 d’Octubre.
El reportatge complet consta de més de 80.000 fotografies, documentades i arxivades cronològicament, de les quals s’han triat un bon grapat en cada exposició (amb els seus corresponents peus de foto), a més de material audiovisual divers (uns 30 vídeos del 20S, 1r d’octubre, entrevistes, vídeos inèdits de “l’operació urnes”, etc.), plafons informatius, catàlegs, així com també diferents elements iconogràfics que ja s’han incorporat com a reivindicació de la llibertat i del dret d’autodeterminació de Catalunya, como ara urnes d’Arenys de Munt i de l’1 d’Octubre, llaços grocs, cartells, etc.
Fotografies: Dolors Gibert ©
Text, comissariat i coordinació: Carles B. Gorbs
Sala d’Exposicions de Ca Revolta
Del 17 de setembre a l’11 d’octubre de 2019
Horari de visites: dilluns a divendres de 18.00 a 21.00 h i dissabtes de 19.00 a 21.00 hores
Dijous 3 d’octubre de 2019 a les 19.00 hores
Concert en suport a Amàlia Garrigós.
Amb Urbàlia Rurana, Tomàs de los Santos Trio, Tendur (Mireia Tortosa), Spyros Kaniaris, Sons d’Embat, Sis Veus, Pau Alabajos, Òwix amb Jordi Pastor, Nacho Soriano, Manuel Miralles, Joan Amèric, Hugo Mas, Gilbertástico, Gent del Desert, Eva Dénia, Estrela Roja de Benimaclet, Enric Casado, Elma Sambeat i Gloria Aleza i Efrén López, Elies Monxolí, Eduard Joanes i Josep Maravilla, Edetians, Dani Miquel, Cristina Blasco i Lucas Ibáñez, Cisco Fran, Carlos Carrasco, Carles Enguix, Caballero Reynaldo, Apa i Ricardo Esteve, Àlvar Carpi i Rafa Xambó.
Dissabte 16 de novembre de 2019 a partir de les 10.30 hores
Les Moles molen
Passejada reivindicativa i guiada al paratge de Les Moles (Paterna). Amb eixida a les 10.30 hores des de l’estació del tramvia de Lloma Llarga-Terramelar o el Centre Cívic de Lloma Llarga, gran bellotada i dinar al Centre d’Educació Mediambiental Júlia (Paterna), amb productes dels seus horts autogestionats.
Tot i els actes de protesta per a salvar Les Moles de Paterna, el TSJCV ens ha donat una garrotada judicial en afavorir les pretensions de la multinacional INTU de construir un macrocentre comercial i d’oci consumista en aquest magnífic paratge del secà valencià.
També ens preocupa el canvi de criteri manifestat pel portaveu de PSOE, ja que inicialment el Govern valencià s’havia pronunciat en contra de l’operació especulativa Port Mediterrani.
És per això que el dissabte 16 de novembre -en el marc de les Jornades de la Tardor de Ca Revolta– convoquem, conjuntament amb la Coordinadora per la Protecció de les Moles, altres entitats veïnals locals i l’Aliança per l’Emergència Climàtica, un passeig reivindicatiu que recorrerà Les Moles i durant el qual els membres de la Coordinadora Vicent Navarro i Aurelio Peña explicaran les raons de l’oposició al projecte i les virtualitats de conservar l’espai actual.
També plantarem milers de bellotes durante la “Gran bellotada” que s’ha organitzat i al migdia dinarem, a preus populars, amb els productes del propi hort a la Granja Júlia, per al que cal apuntar-se als telèfons de:
Ca Revolta: 963922088
Serafín Martos: 625355365
Cristina Martí: 650307130
Es recomana portar aigua, gorra i calçat esportiu.
Organitzen: Ca Revolta i Centre d’educació mediambiental Júlia.
Col·laboren: La gran bellotada ibèrica, Coordinadora per la protecció de les Moles, Paterna respira
Dimecres 20 de novembre de 2019 a les 17.00 hores
Taller
TRANSFORMACIÓ DE RESIDUS PLÀSTICS EN OBJECTES AMB VALOR I MATERIALS ÚTILS
Vivim envoltats de residus plàstics i la gran majoria d’ells no es reciclen ni reutilitzen. Ens enfrontem a un repte cada vegada més gran que afecta els nostres ecosistemes i en conseqüència a la nostra salut.
Màquines de codi obert que permeten realitzar el procés de reciclatge de forma íntegra per qualsevol persona, aconseguint transformar els residus plàstics en objectes útils.
Mitjançant xerrades, tallers, cursos o participant en esdeveniments tractem de conscienciar de la importància de reciclar i fer-ho d’una forma pràctica i dinàmica.
Preciós Plàstic València: Canal de Youtube i Pàgina web
Divendres 22 de novembre de 2019 a les 19.30 hores
Inauguració exposició:
AMETROPÍA VISIÓN INDEFINIDA
de NÉSTOR LÓPEZ
“Me veo como un domador de manchas desde el punto de vista de la creación, que parte de lo primitivo. Lo gestual en una mancha se concreta en una definición armónica. No hay una visión correcta o incorrecta de ver las cosas, cada uno procesa lo que ve, de una manera diferente.” (Néstor López)
Fins al 13 de desembre.
Horari:
dilluns a divendres de 18:00h a 21:00 hores
dissabte a partir de les 19:00h
Divendres 29 de novembre de 2019 a les 19.30 hores
Més enllà de la crisi climàtica: energia, recursos, sostenibilitat
Amb Antonio Turiel, físic a l’Institut de Ciències del Mar del CSIC i divulgador científic
Presenta: Vicent Cucarella Tormo, economista i Síndic Major de Comptes
Ací podeu veure el vídeo amb la intervenció completa de Vicent Cucarella i Antonio Turiel
Divendres 29 de novembre de 2019 a les 22.00 hores
Concert de Julio Galcerá i Vidas Ejemplares
Amb aquesta actuació conclouen les Jornades de la Tardor 2019
Dissabte 1 de febrer de 2020 a les 18.30 hores
Concerts populars i educatius
per a tots els públics
Amb el Dr. Ohannes Emirkanian (violí)
Marina Chobanyan (piano) i la participació eventual de Leticia (guitarra i ball flamenc)
Música clàssica, espanyola, armènia, russa, tangos i música a la carta.
Seran els primers dissabtes de cada mes (1 febrer, 7 març, 4 abril, 2 maig, 6 juny, 5 setembre, 3 octubre, 7 novembre i 5 desembre)
Per a participar, contactar amb: dr.emirkanian@emirkanian.com
Accés lliure
PROGRAMA 1 de febrer
Temes hispano-rioplatenses:
Havanera espanyola “Carmen”
Tango rioplatense “La cumparsita”
Tango armeni “Tango de oro”
Milonga “Taquito Militar”
Temes d’amor:
“Historia de un amor”, bolero de Carlos Almarán
“Penas de amor”, Fritz Kreisler
“Canción de amor”, Arnó Babayanian
“Pasodoble, te quiero”, Guijarro Monreal
” Y todavía te quiero”, tango de Luciano Leocata
Valsos:
“Sangre vienesa”, Johann Strauss
” La vieja serenata”, Teófilo Ibáñez
Bis:
“Czardas”, Víctor Monti