Dijous 31 de maig de 2018 a les 19.00 hores
Projecció del documental FRANKENSTEIN-04155, d’Aitor Rei (Espanya, 2015, 88′) i taula rodona
La pel·lícula, finançada per micromecenatge i produïda per Boneca Lareta, tracta d’esclarir les causes de l’accident d’un tren Alvia poc abans d’entrar a Santiago de Compostela, el 24 de juliol de 2013, en el que van morir 81 persones i altres 140 van resultar ferides. Més enllà de la versió oficial, que per a variar assenyala com a únic responsable al maquinista, aquest documental compta amb opinions i valoracions de tècnics i exdirectius de Renfe i d’Adif, a més de diverses persones afectades per aquell accident.
Amb la participació de:
Aitor Rei (director del documental)
Isidoro Fernández (afectat per l’accident de l’Alvia 04155)
Beatriz Garrote (membre de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol)
més informació: frankenstein04155.com
Dimecres 9 d’abril de 2019 a les 19.30 hores
Victoria Fernández Díaz, investigadora de l’exili republicà, ve a Ca Revolta a oferir una xerrada-col·loqui sobre la múltiple repressió que van patir les dones republicanes sota el franquisme.
Presenta l’acte Alfons Álvarez, periodista i membre de Ca Revolta.
Dilluns 20 de maig de 2019 a les 19.00 hores
Pint of Science Festival – Psicodèlia i identitats
“BASES DE LA PLASTICITAT CEREBRAL EN LA CONSTRUCCIÓ DE LA IDENTITAT”
“HISTÒRIA I POTENCIAL TERAPÈUTIC DE LES SUBSTÀNCIES PSICODÈLIQUES”
Dimarts 21 de maig de 2019 a les 19.00 hores
Pint of Science Festival – El cervell: millor que la ciència-ficció
“NOVES TÈCNIQUES EN NEUROCIENCIA: QUAN LA REALITAT SUPERA LA (CIÈNCIA) FICCIÓ”
“EL MONO QUE ES VA ENAMORAR DELS SÍMBOLS”
Dimecres 22 de maig de 2019 a les 19.00 hores
Pint of Science Festival – Adiccions i depressió
“ÉS L’ADDICCIÓ A DROGUES UNA MALALTIA QUE ES POT CURAR? EXPLORANT NOUS TRACTAMENTS”
“QUAN EL CERVELL ES DEPRIMEIX, CANVIA DE ONDA”
Dimarts 4 de juny de 2019 a les 19.30 hores
El cas Blasco: una experiència ciutadana de lluita contra la corrupciò
Amb les intervencions de Consuelo Vidal (Atelier), Rafael Mauri (Perifèries) i Raúl Vidal (advocat de l’acusació popular). Presenta Jesús González (Ca Revolta).
Una iniciativa de l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció
Dimarts 25 de juny de 2019 a les 19.00 hores
L’exili de Palestina abans i ara
Amb la presència de Salah Mohammed Salah (històric membre i fundador del Front Popular per l’Alliberament de Palestina (FPLP), membre del Consell Nacional Palestí (CNP), premiat per CEAR per la Defensa del Dret a l’Asil i Solidaritat amb les persones refugiades, president del Comité Permanent sobre Refugiats del Parlament palestí i membre de l’Organització per l’Alliberament de Palestina (OLP).
Organitza: CEAR
Col·laboren: BDS i Ca Revolta
Dijous 3 d’octubre de 2019 a les 19.00 hores
Canvi climàtic: riscos d’inundacions i sequeres
Amb Pedro Arrojo. Presentació de Rosana Pastor.
Els impactes del canvi climàtic són molt diversos i enormement preocupants. S’estan observant rècords de temporades de pluja i de sequera, amb penoses conseqüències per a les poblacions afectades, i hi ha estudis que presenten evidències dels efectes del canvi climàtic en l’actualitat. Problemes per a l’economia local, amb la producció d’aliments, generació d’incertesa i migracions massives.
Amb la perspectiva que es podria seguir alterant la prevalença de xifres rècord en els mesos de sequera i de pluja en el futur, amb conseqüències greus per a la producció agrícola, per a la seguretat alimentària i per a la qualitat de vida de les persones.
Pedro Arrojo és doctor en Ciències Físiques i professor a la Universitat de Saragossa. És expert en economia de l’aigua i va contribuir a la creació de la Fundació Nova Cultura de l’Aigua. Ha sigut Premi Mediambiental Goldman (2003). Va destacar en la lluita contra el Pla Hidrològic Nacional de 2001.
Rosana Pastor és actriu i pertany a l’associació Per l’Horta.
Dilluns 4 de novembre de 2019 a les 19.00 hores
“La gestió de l’aigua en un clima alterat”
Amb Graciela Ferrer (experta en matèria d’aigua, diputada per Compromís a les Corts Valencianes) i Francesc La Roca (Fundació Nova Cultura de l’Aigua).
L’aigua és un recurs bàsic per a la humanitat. Al seu voltant es presenten multitud de problemes, relacionats amb l’accés, la distribució, la contaminació, els drets sanitaris de la població, la seguretat alimentària, els conflictes armats desencadenats pel seu control, etc. El debat versarà sobre aquests punts, en el marc de l’actual crisi climàtica.
L’endemà, dimarts 5 a les 18.00 hores, es projectarà a la Filmoteca (Plaça de l’Ajuntament, 17, València) el documental “La sed del mundo”, que analitza aquests aspectes problemàtics al voltant de l’aigua.
Dijous 7 de novembre de 2019 a les 19.00 hores
“Emergència climàtica i horta. Què fer ara i ací”
Amb Josep Gavaldà (membre de Per l’Horta)
Front a la situació actual d’emergència climàtica, vos convidem a reflexionar sobre la planificació territorial i urbana, el disseny de noves infraestructures i la protecció de l’horta com a ferramenta de canvi.