Dissabte 26 de novembre a les 20.00 hores
CINEMA
Projecció del documental ¿DÓNDE ESTOY CUANDO ESTOY EN CASA?
El documental “¿DÓNDE ESTOY CUANDO ESTOY EN CASA?” es va crear i realitzar per la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València, Patronat Sud Nord i el Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València, dins del projecte de les jornades “ESPAI, GÈNERE, MEMÒRIA 2016”. Va ser presentat el 18 octubre 2016 en aquestes jornades.
Aquest dissabte 26 de novembre a les 20h es realitzarà la PRIMERA PROJECCIÓ del documental a CA REVOLTA, després de la presentació en aquestes jornades.
¿DÓNDE ESTOY CUANDO ESTOY EN CASA? – SINOPSI:
Aquest documental explora quatre relats migratoris circumscrivint-los al territori de “LA CASA”: la casa al lloc d’origen que persisteix (i resisteix) en el record i la casa a la Comunitat Valenciana, en la qual conviuen mares llatinoamericanes i els seus fills, nascuts ací o arribats a una curta edat.
Aquestes dues “cases”, la material i la immaterial, dialoguen entre si i constitueixen un relat que es transmet de mares a fills amb la força de la memòria viva. Quins són els efectes d’aquest relat? És la immigració una condició permanent / hereditària?
El lloc d’origen i el lloc d’acollida conflueixen en un mateix espai-temps desafiant les categories de pertinença. Cada casa és un nou territori: propi, singular i irrepetible.
L’objectiu principal d’aquest projecte és:
Donar visibilitat a les propietats dels llocs híbrids (d’allà i d’ací) en contrast amb la percepció del “no-lloc *” (ni d’allà i ni d’ací) vinculada al “ser immigrant”.
Un documental dirigit per: Ruth Liliana Levin
Cinematografia i edició: Juan Antonio Cerezuela i Sergio López Benedí
–> A continuació i durant la vetllada – INSTAL·LACIÓ INTERACTIVA: ON ESTIC QUAN ESTIC A CA REVOLTA?
Per a molts, Ca Revolta és una “segona casa”. Continuant amb l’esperit del documental, busquem saber com viuen i se senten en ella les persones que l’habiten.
En aquesta instal·lació, que s’ubicarà en un espai de Ca Revolta, es gravarà a les persones que vulguen compartir pensaments, sentiments, experiències … sobre la seua relació amb aquesta segona casa: Ca Revolta.
També sobre quins són els espais que habite / que compartesc / que ignore / que estrany / que em fan falta. Quins altres espais externs, aliens, habite mentre estic a Ca Revolta.
Posteriorment penjarem el vídeo resultant de la instal·lació a: http://puerta33.com/category/instalaciones/
Esdeveniment de Facebook:
https://www.facebook.com/events/979386148834367/
Trailer del documental:
https://vimeo.com/182698818
Tota la informació a: www.puerta33.com
Dimecres 8 de febrer de 2017 a les 22.15 hores
RETRANSMISSIÓ EN DIRECTE DEL CANAL 33 del documental LA PORTA BLAVA.
Xerrada-col·loqui amb ALICIA MEDINA directora del documental, testimonis i membres de la Campanya CIEsNo de València.
Organitza: Campanya CIEsNo de València
Dijous 16 de febrer de 2017 a les 22.45 hores
Trobada amb directors/es:
Just a Normal Person (Malin Björkman-Widell + Sam Gisslow)
Transit Havana (Daniel Abma + Alex Bakker)
Coordina: Lambda. Luis Noguerol
Organitza: humansfest – festival internacional de cinema i ddhh
Obert al públic
Divendres 3 de març de 2017 a les 19.00 hores
CRIANDO RATAS
Dirigida per Carlos Salado (Espanya, 2016, 80’)
Un viatge a l’univers neoquinqui
Projecció seguida de cinefòrum al voltant del cinema quinqui. Un intent de mostrar des d’una perspectiva més pròxima la nostra història recent i de conscienciar sobre temes com les drogues, els barris marginals, etc.
Organitza: Col·lectiu Anticapitalista de Patraix
Dissabte 8 d’abril de 2017 a les 19.00 hores – CINEFÒRUM
ASIER ETA BIOK
Asier ETA biok (en català, Asier i jo), és un documental sobre l’amistat entre Aitor Merino (director de la pel·lícula) i el membre d’ETA Asier Aranguren. Va rebre el Premi Irizar al Cinema Basc al Festival Internacional de Cinema de Donostia 2013.
Davant l’anunci de l’organització ETA de realitzar el seu desarmament el pròxim dia 8 d’abril, les Joventuts d’Esquerra Republicana hem pensat que és un bon moment per a reflexionar quins podien ser els motius que van portar a algunes persones a emprendre aquest camí i quines eren les seues motivacions.
Finalment volem ajudar a desenvolupar el sentit crític de les persones davant la informació que reben. Per tot això us esperem!
Divendres 9 de juny de 2017 a les 19.00 hores
PROJECTES Verkami
EL ÚLTIMO BRIGADISTA
Presentació del projecte de micromecenatge en la plataforma Verkami per a realitzar un documental sobre la vida de Josep Almudéver, nascut a Marsella (França) y criat a Alcàsser (València). Josep va ser un dels brigadistes internacionals que va participar en la Guerra Civil Espanyola a favor del ban republicà, i l’únic que queda viu actualment
Dijous 31 de maig de 2018 a les 19.00 hores
Projecció del documental FRANKENSTEIN-04155, d’Aitor Rei (Espanya, 2015, 88′) i taula rodona
La pel·lícula, finançada per micromecenatge i produïda per Boneca Lareta, tracta d’esclarir les causes de l’accident d’un tren Alvia poc abans d’entrar a Santiago de Compostela, el 24 de juliol de 2013, en el que van morir 81 persones i altres 140 van resultar ferides. Més enllà de la versió oficial, que per a variar assenyala com a únic responsable al maquinista, aquest documental compta amb opinions i valoracions de tècnics i exdirectius de Renfe i d’Adif, a més de diverses persones afectades per aquell accident.
Amb la participació de:
Aitor Rei (director del documental)
Isidoro Fernández (afectat per l’accident de l’Alvia 04155)
Beatriz Garrote (membre de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol)
més informació: frankenstein04155.com
Dijous 11 de juliol de 2019 a les 20.30 hores
Continua el cicle de Cinebarri Feminista a la fresca amb la projecció de ‘Motherhood/Maternitats‘, aquesta vegada a Ca Revolta.
Aquest documental qüestiona per què una dona que no vol tindre fills hauria de tindre’ls.
Organitzat per l’Assemblea Feminista de València
Esteu totes convidades!
Dimarts 5 de novembre de 2019 a les 18.00 hores
–> Projecció a la Filmoteca de València (Plaça de l’Ajuntament, 17)
“La sed del mundo” (La soif du monde, França, 2012, VOSE, 101′)
Direcció: Thierry Piantanida i Baptiste Rouget- Luchaire
Guió: Yann Arthus-Bertrand
Al començament del segle XXI, el ràpid desenvolupament de països amb grans poblacions, el deteriorament del medi ambient i el canvi climàtic amenacen el subministrament d’aigua i, per tant, els recursos alimentaris del món. Serem capaços d’alimentar el planeta tot i conservant la natura? “La Sed del Mundo” ens porta a una vintena de països per a conèixer homes i dones que proposen solucions, i capta les emocions de les famílies que se’n beneficien. Es pot anunciar una bona notícia ara mateix: hi ha molta aigua al nostre planeta. Es distribueix molt desigualment i posar-lo a l’abast de les persones és difícil, però és possible! Però també hi ha notícies de menys bones: l’aigua està cada vegada més contaminada o porta malalties. Cada any provoca la mort de milions d’innocents. La pel·lícula mostra la lluita per aturar aquesta plaga. A llarg termini, serem capaços d’acollir dos mil milions més de persones a mitjan segle? De les opcions que prenem avui depén el destí dels 9 als 10 mil milions d’éssers humans que habitaran la terra. Mentrestant, serem capaços d’imaginar una nova cultura de l’aigua basada en un repartiment equitatiu entre tots els usuaris, ja siguen humans, espècies vives o ecosistemes? En reinventar la nostra relació amb l’aigua, potser podrem reconciliar-nos amb el nostre planeta, els nostres humans i nosaltres mateixos.
Organitzen: Ca Revolta i Institut Valencià de Cultura-Filmoteca