Divendres 7 d’abril de 2017 a les 20.00 hores
Acte Nº 10 de Buc
FESTA BUC
Edicions del Buc acaba de publicar els núms. 10 i 11, ‘Fractura’, de Núria Armengol, i ‘Nit fidel i virtuosa’, de Louise Glück, traduït per Núria Busquet, i volem celebrar-ho tornant al lloc on vam nàixer, al buc de l’escala de Ca Revolta, en companyia dels nostres autors i traductors i de vosaltres, que els llegiu, i també, amb l’actuació de Josep Vicent Tallada i Samuel Iborra.
Dissabte 8 d’abril de 2017 a les 18.30 hores:
Presentació del llibre ANTÍGONA EMMORDASSADA
Reflexions dels darrers 10 anys de repressió als Països Catalans
Ens plau presentar-vos aquest projecte col·lectiu sobre la justícia política als PPCC, un recull de les clavagueres però també de la capacitat col·lectiva de plantar-hi cara.
De la desobediència com a mesura efectiva de justícia quan la llei és injusta.
Dissabte 8 d’abril, 1a presentació a València, aviat més
Amb Mireia Vehí (coautora, CUP-CC), Maria Josep Martínez (coautora, Alerta Solidària), activistes Pro Palestina i membres de la campanya DDHH
Divendres 28 d’abril de 2017 a les 22.00 hores
POESIA
VOCES DEL EXTREMO VALÈNCIA 2017: POESIA I ESCOLTA
Amb la participació dels col·lectius i autors organitzadors, de Ca Revolta i Ciutat Vella Batega.
Dijous 11 de maig de 2017 a les 19.00 hores
PARANOIA RAONABLE
Llibre de poemes de Raül Vidal i Huerta
“La maduresa, l’estupefacció d’un home davant la vida, les persones i el sistema per acceptar parcialment la realitat i lluitar amb la ironia, la bogeria i la causticitat necessàries a fi de continuar sent viu amb una mínima dignitat.”
Amb l’autor, acompanyat per Josep Manel Vidal (escriptor i poeta)
Divendres 12 de maig de 2017 a les 18:30 hores
Aquesta activitat correspon a la que es va suspendre el passat dia 3 de febrer degut a una nuvolositat del 68% i a les fortes ratxes de vent.
Visita/Xarrada/Observació a l’Observatori Astronòmic (Burjassot)
El preu de la visita són de 5 euros adults i 3 euros menors de 12 anys
Passareu una vesprada molt agradable!!
Observatori Astronòmic. Universitat de València
Edifici Instituts d’Investigació. Parc Científic
C/ Catedràtic José Beltrán n° 2
Campus Burjassot-Paterna
46980 Paterna
http://observatori.uv.es/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=103&lang=va

Dimecres 18 d’abril de 2018 a les 19.30 hores
Presentació del llibre La noche en que los Beatles llegaron a Barcelona, d’Alfons Cervera
Alfons Cervera, periodista i escriptor, autor de una abundant obra en la que destaca la novel·la i la poesia, presenta la seua última obra, sota el segell Piel de Zapa, la nova secció de literatura contemporània d’Ediciones de Intervención Cultural. Alfons insisteix en la necessitat de fer memòria, de no oblidar. En aquest cas, al voltant de la mítica actuació del grup britànic a Barcelona en 1965. Recuperar la memòria democràtica és l’eix de molts dels seus llibres: la Guerra Civil, la postguerra, la transició, i tantes coses oblidades que cal tenir presents per a conservar la identitat i entendre no sols el passat, sinó el present i com encarar el futur.
L’escriptor estarà acompanyat per Carles Dolç (arquitecte i urbanista).
Divendres 17 de maig de 2019 a les 19.00 hores
Presentació del llibre ACORD DEL BOTÀNIC (Balandra edicions), d’Antonio Montiel Márquez i Gonzalo Guillén Tarín. Pròleg d’Ana Noguera.
A més dels autors, hi intervindran Àfrica Ramírez (editora) i Llum Quiñonero (periodista i exdiputada de Podem a les Corts Valencianes).
L’Acord del Botànic va ser el document signat al Jardí Botànic de València a principis de la passada legislatura, amb 201 punts repartits en cinc grans àrees: el rescat a les persones, la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció, un govern per a les persones, un nou model productiu i territorial, i un finançament just i auditoria ciutadana.
Montiel, exsecretari general i exportaveu de Podem a les Corts Valencianes, i Guillén, politòleg, expliquen i analitzen la gestació i marxa d’aquell acord que va suposar un canvi dràstic en la vida política valenciana.
Divendres 24 de maig de 2019 a les 19.00 hores
Presentació del llibre VEUS DE POSTGUERRA. ALZIRA 1939-1959
Presentació a càrrec de Marc Ferri (coordinador del projecte), Sara Fita (professora, Gea-Clio) i alumnesparticipants.
Una experiència pedagògica d’investigació sobre el nostre passat recent.
Premsa: Panorama (Levante-EMV): Memòria als ulls de joves estudiants
El llibre és el resultat d’un treball realitzat per un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’IES Rei En Jaume d’Alzira, coordinats per Marc Ferri, professor de Geografia i Història. És un estudi de l’època de la postguerra a Alzira des del punt del vista de la vida diària de la gent normal i treballadora: els familiars dels alumnes. L’obra s’estructura en un pròleg i diversos capítols distribuïts segons àrees temàtiques de la vida quotidiana: la vida domèstica, l’oci, el treball, la dona, l’escola, les festes i les migracions (els que vénen i els que se’n van haver d’anar).
Un llibre senzill, però sobretot honest i correcte, fruit del bon treball en equip d’uns alumnes de 14 a 15 anys coordinats pel seu professor d’Història. Una manera diferent i motivadora de treballar amb la Història, i d’ensenyar i d’aprendre amb als alumnes.
TROBADA D’AMIGUES I AMICS DE CA REVOLTA
Dijous 20 de juny de 2019 a partir de les 19.00 hores
Benvolgudes amigues, benvolguts amics:
L’Assemblea Extraordinària del passat 30 de març va representar una fita molt important en l’etapa recent de Ca Revolta. En el procés electoral va votar el 42% del total de persones associades i encara més gent afí s’implicà en els debats previs. Una clara mostra de l’interés que desperta la possibilitat que aquesta Casa siga l’instrument que la societat valenciana necessita, mitjançant la reformulació del seu model organitzatiu, l’estimulació de la participació i la reanimació de la iniciativa col·lectiva i pública de Ca Revolta.
Com sabeu, hem plantejat un reviscolament en base a quatre àrees (feminisme, pensament crític, social i cultural), assumint que la seua posada en marxa només podrà fer-se realitat a partir d’una implicació – des de la confiança i l’horitzontalitat- de les persones que fan realitat el projecte: sòcies, socis, amigues, amics de la Casa. I, per descomptat, amb l’ampliació d’eixa base associativa. Per això hem mantingut durant el mes de maig unes reunions preparatòries al voltant d’aquests temes, en les que hem pogut compartir algunes idees i reflexions ben suggerents.
Per a presentar les conclusions d’aquestes quatre reunions i les consegüents línies d’acció possibles per al futur immediat de Ca Revolta, convoquem a la base associativa, com també a totes les amigues i amics, a una trobada que tindrà lloc el dijous 20 de juny a partir de les 19.00 de la vesprada.
La idea és fer una jornada reflexivo-festiva. Hi haurà un espai propositiu en el que es podran realitzar intervencions obertes. Els col·lectius que es reuneixen a Ca Revolta tindran també ocasió de fer les seues propostes. Gaudirem d’un àpat restaurador que ens animarà a la conversa, i acabarem amb la música estimulant d’Àlvar Carpi i Amadeu Vidal.
Tota idea, suggeriment o crítica serà benvinguda! T’hi esperem!
Ca Revolta