Dissabte 17 de desembre de 2016 a les 19.00 – LLIBRES
VIDAS DEL ARCO IRIS
De Jordi Petit
Presentació del llibre i col·loqui.
Incisiva i amena anàlisi de l’evolució de la comunitat LGTB a Espanya des dels temps del franquisme. El seu autor, militant del moviment d’alliberament sexual des dels seus orígens ens revela nombroses anècdotes d’aquest ambient que, des de l’ostracisme i la repressió, avança per un camí que portarà a aquest col·lectiu a l’acceptació, a la integració i la normalitat social.
Divendres 3 de febrer de 2017 a les 19.00 hores
Presentació del llibre Des del Sud fins al Nord, una llàgrima parla, de Josepa Montagut i Mariner
Poemes per tractar el món patriarcal en què vivim, des del sud fins al nord; i ho fa mostrant tota la brutalitat vers la dona que es practica en l’hemisferi sud. Mentre, el nord no és menys patriarcal, sinó que té maneres sibil·lines d’actuar contra la dona.
Moltes llàgrimes parlen per les dones al món, i aquest poemari vol ser un revulsiu, un espill que ens mostre els problemes del món patriarcal i la seua superació mitjançant l’amor a les persones i al món, tant a l’hemisferi sud com al nord.
Hi intervindran:
Josep Vicent Sanxis i Lerma, filòsof i prologuista del llibre
Josepa Montagur i Mariner, autora del llibre
Divendres 10 de febrer de 2017 a les 18.30 hores
Presentació del llibre La cárcel del feminismo
de Sirin Adlbi
(Editorial Akal, col·lecció Inter Pares)
Amb Sirin Adlbi Sibai (Doctora en Estudis Internacionals Mediterranis i activista siriana-espanyola opositora al règim dels Assad), presentada per Laura Navarro (sociòloga, autora del llibre “Contra el Islam. La visión deformada del mundo árabe en Occidente” i membre de la Plataforma Ciutadana contra la Islamofòbia)
Més enllà del feminisme islàmic: una visió decolonial
És compatible l’Islam amb el feminisme? Es pot ser feminista i musulmana? Què són els feminismes islàmics? Des d’una perspectiva islàmica decolonial, la pensadora i activista hispanosiriana Sirin Adlbi abordarà aquestes qüestions per a anar més enllà d’aquests “nous” feminismes i plantejar un pensament ètic i polític feminista més complex (i, per a moltes també, més alliberador). Una oportunitat per a avançar en el debat intel·lectual i polític entre feministes, on sovint sense saber-ho l’etnocentrisme campa al seu aire. Perquè res millor que descobrir claus amb què combatre els nostres estereotips, per a construir juntes camins comuns en la lluita contra el patriarcat i els diferents sistemes de dominació imbricats en ell.
Divendres 10 de març de 2017 a les 19.00 hores
Presentació del llibre SOLILOQUIOS
La seua autora, Carmen Andreu, va nàixer a València i es va llicenciar en Dret, Criminologia i Ciències Polítiques a la Universitat de València. És Fiscal i ha consolidat la seua trajectòria durant anys d’exercici professional.
Des de la seua pertinença al món de la justícia, i potser per això, va sentir la necessitat de parlar en veu alta, mitjançant l’escriptura, aconseguint un petit espai en el món de les lletres, que es va plasmar en la publicació dels seus relats.
Això l’ha impulsada a recopilar alguns d’ells i altres inèdits, en un llibre que posa fi a aquesta tardana però necessària conversa amb si mateixa i amb qui vulgui compartir-la.
El llibre s’estructura en quatre etapes, en què es van deixant caure preguntes, algunes respostes i algunes denúncies, amb un llenguatge tan directe que pretén la seua lectura d’una sola passada.
A la contraportada es fa un petit homenatge als més dèbils, mitjançant una ressenya d’un relat que no està inclòs en el llibre: “Cuando caminaba perdido en una fría noche de invierno, llorando, con hambre y sin entender nuestro idioma, envolví su manita con la mía y él se dejó conducir. Era un niño roto por el dolor y la soledad, pero sus ojos mantenían intacta la inocencia y sus labios fueron capaces de intentar una sonrisa.”
La presentació serà a càrrec d’Ángeles Sanmiguel, escriptora veterana, que ha publicat el seu 5è llibre i es dedica al món de les lletres des de diferents plataformes, entre altres, la premsa escrita.
També participarà en la mateixa Eva Oz, fotògrafa responsable de la coberta del llibre.
María José Algás i Paloma Goicoechea conclouran l’acte amb la lectura d’algun relat.
S’hi servirà un vi.
Divendres 24 de març de 2017 a les 20.00
POESIA PER LA REVOLTA
Presentació de TAVERNÀRIES
Poemari de Manel Marí (Bromera), guardonat amb el Premi València Alfons el Magnànim de Poesia 2016.
“Beveu, beveu, lectors, abans d’escrutar l’ànim
amb què el vi inventaria verins i altres pregàries,
no deixeu que l’estat ben mirat de la raça
us estalviï el pols accelerat del dubte…”
Amb la participació de l’autor, acompanyat per Eduard Ramírez.
Divendres 7 d’abril de 2017 a les 20.00 hores
Acte Nº 10 de Buc
FESTA BUC
Edicions del Buc acaba de publicar els núms. 10 i 11, ‘Fractura’, de Núria Armengol, i ‘Nit fidel i virtuosa’, de Louise Glück, traduït per Núria Busquet, i volem celebrar-ho tornant al lloc on vam nàixer, al buc de l’escala de Ca Revolta, en companyia dels nostres autors i traductors i de vosaltres, que els llegiu, i també, amb l’actuació de Josep Vicent Tallada i Samuel Iborra.
Dissabte 8 d’abril de 2017 a les 18.30 hores:
Presentació del llibre ANTÍGONA EMMORDASSADA
Reflexions dels darrers 10 anys de repressió als Països Catalans
Ens plau presentar-vos aquest projecte col·lectiu sobre la justícia política als PPCC, un recull de les clavagueres però també de la capacitat col·lectiva de plantar-hi cara.
De la desobediència com a mesura efectiva de justícia quan la llei és injusta.
Dissabte 8 d’abril, 1a presentació a València, aviat més
Amb Mireia Vehí (coautora, CUP-CC), Maria Josep Martínez (coautora, Alerta Solidària), activistes Pro Palestina i membres de la campanya DDHH
Dimecres 18 d’abril de 2018 a les 19.30 hores
Presentació del llibre La noche en que los Beatles llegaron a Barcelona, d’Alfons Cervera
Alfons Cervera, periodista i escriptor, autor de una abundant obra en la que destaca la novel·la i la poesia, presenta la seua última obra, sota el segell Piel de Zapa, la nova secció de literatura contemporània d’Ediciones de Intervención Cultural. Alfons insisteix en la necessitat de fer memòria, de no oblidar. En aquest cas, al voltant de la mítica actuació del grup britànic a Barcelona en 1965. Recuperar la memòria democràtica és l’eix de molts dels seus llibres: la Guerra Civil, la postguerra, la transició, i tantes coses oblidades que cal tenir presents per a conservar la identitat i entendre no sols el passat, sinó el present i com encarar el futur.
L’escriptor estarà acompanyat per Carles Dolç (arquitecte i urbanista).
Divendres 17 de maig de 2019 a les 19.00 hores
Presentació del llibre ACORD DEL BOTÀNIC (Balandra edicions), d’Antonio Montiel Márquez i Gonzalo Guillén Tarín. Pròleg d’Ana Noguera.
A més dels autors, hi intervindran Àfrica Ramírez (editora) i Llum Quiñonero (periodista i exdiputada de Podem a les Corts Valencianes).
L’Acord del Botànic va ser el document signat al Jardí Botànic de València a principis de la passada legislatura, amb 201 punts repartits en cinc grans àrees: el rescat a les persones, la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció, un govern per a les persones, un nou model productiu i territorial, i un finançament just i auditoria ciutadana.
Montiel, exsecretari general i exportaveu de Podem a les Corts Valencianes, i Guillén, politòleg, expliquen i analitzen la gestació i marxa d’aquell acord que va suposar un canvi dràstic en la vida política valenciana.
Divendres 24 de maig de 2019 a les 19.00 hores
Presentació del llibre VEUS DE POSTGUERRA. ALZIRA 1939-1959
Presentació a càrrec de Marc Ferri (coordinador del projecte), Sara Fita (professora, Gea-Clio) i alumnesparticipants.
Una experiència pedagògica d’investigació sobre el nostre passat recent.
Premsa: Panorama (Levante-EMV): Memòria als ulls de joves estudiants
El llibre és el resultat d’un treball realitzat per un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’IES Rei En Jaume d’Alzira, coordinats per Marc Ferri, professor de Geografia i Història. És un estudi de l’època de la postguerra a Alzira des del punt del vista de la vida diària de la gent normal i treballadora: els familiars dels alumnes. L’obra s’estructura en un pròleg i diversos capítols distribuïts segons àrees temàtiques de la vida quotidiana: la vida domèstica, l’oci, el treball, la dona, l’escola, les festes i les migracions (els que vénen i els que se’n van haver d’anar).
Un llibre senzill, però sobretot honest i correcte, fruit del bon treball en equip d’uns alumnes de 14 a 15 anys coordinats pel seu professor d’Història. Una manera diferent i motivadora de treballar amb la Història, i d’ensenyar i d’aprendre amb als alumnes.