abr.
9
Dt
Les dones dels exiliats en la postguerra
abr. 9 @ 19:30

Dimecres 9 d’abril de 2019 a les 19.30 hores

Victoria Fernández Díaz, investigadora de l’exili republicà, ve a Ca Revolta a oferir una xerrada-col·loqui sobre la múltiple repressió que van patir les dones republicanes sota el franquisme.

Presenta l’acte Alfons Álvarez, periodista i membre de Ca Revolta.

maig
17
Dv
Acord del Botànic – 17/05/2019 – 19h00
maig 17 @ 19:00

Divendres 17 de maig de 2019 a les 19.00 hores

Presentació del llibre ACORD DEL BOTÀNIC (Balandra edicions), d’Antonio Montiel Márquez i Gonzalo Guillén Tarín. Pròleg d’Ana Noguera.

A més dels autors, hi intervindran Àfrica Ramírez (editora) i Llum Quiñonero (periodista i exdiputada de Podem a les Corts Valencianes).

L’Acord del Botànic va ser el document signat al Jardí Botànic de València a principis de la passada legislatura, amb 201 punts repartits en cinc grans àrees: el rescat a les persones, la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció, un govern per a les persones, un nou model productiu i territorial, i un finançament just i auditoria ciutadana.

Montiel, exsecretari general i exportaveu de Podem a les Corts Valencianes, i Guillén, politòleg, expliquen i analitzen la gestació i marxa d’aquell acord que va suposar un canvi dràstic en la vida política valenciana.

maig
20
Dl
Pint of Science – Psicodèlia i identitas
maig 20 @ 19:00

Dilluns 20 de maig de 2019 a les 19.00 hores

Pint of Science Festival – Psicodèlia i identitats

“BASES DE LA PLASTICITAT CEREBRAL EN LA CONSTRUCCIÓ DE LA IDENTITAT”

Ramón Guirado (Universitat de València)
Els últims anys s’han descobert fàrmacs que són capaços de promoure una plasticitat cerebral similar a quan som infants o adolescents. En línia amb la idea de la tabula rasa de la ment, molts científics, filòsofs i psicòlegs creuen que durant el desenvolupament es construeix la nostra identitat, incloent-hi la presa de decisions. Repassarem alguns estudis que investiguen la base d’aquesta plasticitat i les conseqüències que podria tenir l’ús d’aquests fàrmacs en l’etapa adulta.

“HISTÒRIA I POTENCIAL TERAPÈUTIC DE LES SUBSTÀNCIES PSICODÈLIQUES”

Nicolas Gutierrez (Champalimaud Foundation)
En primer lloc repassarem la història de les drogues psicodèliques sintètiques, com el LSD, des del seu descobriment en un laboratori de química d’Oxford fins a la seua prohibició durant el boom del moviment “hippie” als Estats Units. A continuació explicarem el que sabem actualment de la farmacologia d’aquestes substàncies i del seu efecte en el cervell. Acabarem presentant els prometedors avenços en l’ús de substàncies psicodèliques en el tractament de desordres psiquiàtrics.
maig
21
Dt
Pint of Science – El cervell: millor que la ciència-ficció
maig 21 @ 19:00

 

Dimarts 21 de maig de 2019 a les 19.00 hores

Pint of Science Festival – El cervell: millor que la ciència-ficció

“NOVES TÈCNIQUES EN NEUROCIENCIA: QUAN LA REALITAT SUPERA LA (CIÈNCIA) FICCIÓ”

Yolanda Campos (Universitat de València)
 @YolLipopp 
A dia d’avui encara són moltes les incògnites per resoldre sobre el cervell i el seu funcionament. No obstant això, gràcies als avenços en tecnologia, informàtica i genètica, les eines per a ajudar-nos amb aquesta tasca són cada vegada més precises i sofisticades. Parlarem de com l’activació de circuits amb fibra òptica o la realitat virtual, entre d’altres, han deixat de ser ciència ficció en aquest camp.

“EL MONO QUE ES VA ENAMORAR DELS SÍMBOLS”

Julio Sanjuan (Hospital Clínico INCLIVA. CIBERSAM )
Fa 35.000 anys es va provocar la revolució simbòlica en la nostra espècie. El cervell humà té com a característica diferencial del d’altres animals, la d’emocionar-se amb els símbols. Això ens ha permès millorar la capacitat d’aprenentatge i de comunicació de forma extraordinària. No obstant això, aquesta capacitat és també l’origen de trastorns derivats de l’excés d’emocions davant els símbols, que pot provocar trastorns mentals greus. Internet i l’ús massiu de mòbils suposen un gran avanç, però també un augment de la incidència d’aquestes patologies lligades a l’emoció simbòlica.
maig
22
Dc
Pint of Science – Adiccions i depressió
maig 22 @ 19:00

Dimecres 22 de maig de 2019 a les 19.00 hores

Pint of Science Festival – Adiccions i depressió

“ÉS L’ADDICCIÓ A DROGUES UNA MALALTIA QUE ES POT CURAR? EXPLORANT NOUS TRACTAMENTS”

Ana Polache (Universitat de València)
La manera en què la societat ha entès tradicionalment l’addicció a les drogues ha anat canviant al llarg dels últims anys. Actualment, hi ha un gran consens sobre l’anomenada “visió mèdica de l’addicció”, segons la qual es tracta d’un trastorn psiquiàtric, que afecta tant al cervell com al comportament. Així doncs, l’addicció es considera com “una malaltia cerebral crònica i recurrent” que es pot tractar, encara que el seu tractament siga molt complex. Els avenços en la investigació han permès l’exploració de tractament nous que són molt esperançadors.

“QUAN EL CERVELL ES DEPRIMEIX, CANVIA DE ONDA”

Joana Martínez (Universitat de València)
La depressió és un trastorn de l’ànim que pateixen milions de persones al món. Com a patologia mental que és, és una afecció del cervell. El nostre cervell és un òrgan elèctric, que es comunica mitjançant ones o oscil·lacions. Per tant, quan no funciona correctament aquestes oscil·lacions s’alteren. En aquesta xerrada parlarem del que se sap avui sobre els canvis que s’identifiquen en les oscil·lacions cerebrals en persones que pateixen aquest trastorn, així com dels canvis que produeixen alguns fàrmacs antidepressius.
maig
24
Dv
Veus de postguerra – 24/05/2019 19h00
maig 24 @ 19:00

Divendres 24 de maig de 2019 a les 19.00 hores

Presentació del llibre VEUS DE POSTGUERRA. ALZIRA 1939-1959

Presentació a càrrec de Marc Ferri (coordinador del projecte), Sara Fita (professora, Gea-Clio) i alumnesparticipants.

Una experiència pedagògica d’investigació sobre el nostre passat recent.

Premsa: Panorama (Levante-EMV): Memòria als ulls de joves estudiants

El llibre és el resultat d’un treball realitzat per un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’IES Rei En Jaume d’Alzira, coordinats per Marc Ferri, professor de Geografia i Història. És un estudi de l’època de la postguerra a Alzira des del punt del vista de la vida diària de la gent normal i treballadora: els familiars dels alumnes. L’obra s’estructura en un pròleg i diversos capítols distribuïts segons àrees temàtiques de la vida quotidiana: la vida domèstica, l’oci, el treball, la dona, l’escola, les festes i les migracions (els que vénen i els que se’n van haver d’anar).

Un llibre senzill, però sobretot honest i correcte, fruit del bon treball en equip d’uns alumnes de 14 a 15 anys coordinats pel seu professor d’Història. Una manera diferent i motivadora de treballar amb la Història, i d’ensenyar i d’aprendre amb als alumnes.

juny
4
Dt
Cas Blasco – 04/06/2019 19h30
juny 4 @ 19:30

Dimarts 4 de juny de 2019 a les 19.30 hores

El cas Blasco: una experiència ciutadana de lluita contra la corrupciò

Amb les intervencions de Consuelo Vidal (Atelier), Rafael Mauri (Perifèries) i Raúl Vidal (advocat de l’acusació popular). Presenta Jesús González (Ca Revolta).

 

Una iniciativa de l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció

juny
14
Dv
Col·lectiu El Dado – 14/06/2019
juny 14 – jul. 2 tot el dia

Del 14 de juny al 2 de juliol de 2019

Exposició de pintures del Col·lectiu EL DADO

La cloenda de l’exposició tindrà lloc el dissabte 29 de juny a les 19.30 hores, amb la visita dels artistes del col·lectiu i una picadeta.

Horari de visites: dilluns a divendres de 18.00 a 21.00 hores, dissabtes de 19.00 a 22.00 hores

juny
20
Dj
Trobada d’amigues i amics de Ca Revolta – 20/06/2019 19h00
juny 20 @ 19:00

TROBADA D’AMIGUES I AMICS DE CA REVOLTA

Dijous 20 de juny de 2019 a partir de les 19.00 hores

Benvolgudes amigues, benvolguts amics:

L’Assemblea Extraordinària del passat 30 de març va representar una fita molt important en l’etapa recent de Ca Revolta. En el procés electoral va votar el 42% del total de persones associades i encara més gent afí s’implicà en els debats previs. Una clara mostra de l’interés que desperta la possibilitat que aquesta Casa siga l’instrument que la societat valenciana necessita, mitjançant la reformulació del seu model organitzatiu, l’estimulació de la participació i la reanimació de la iniciativa col·lectiva i pública de Ca Revolta.

Com sabeu, hem plantejat un reviscolament en base a quatre àrees (feminisme, pensament crític, social i cultural), assumint que la seua posada en marxa només podrà fer-se realitat a partir d’una implicació – des de la confiança i l’horitzontalitat- de les persones que fan realitat el projecte: sòcies, socis, amigues, amics de la Casa. I, per descomptat, amb l’ampliació d’eixa base associativa. Per això hem mantingut durant el mes de maig unes reunions preparatòries al voltant d’aquests temes, en les que hem pogut compartir algunes idees i reflexions ben suggerents.

Per a presentar les conclusions d’aquestes quatre reunions i les consegüents línies d’acció possibles per al futur immediat de Ca Revolta, convoquem a la base associativa, com també a totes les amigues i amics, a una trobada que tindrà lloc el dijous 20 de juny a partir de les 19.00 de la vesprada.

La idea és fer una jornada reflexivo-festiva. Hi haurà un espai propositiu en el que es podran realitzar intervencions obertes. Els col·lectius que es reuneixen a Ca Revolta tindran també ocasió de fer les seues propostes. Gaudirem d’un àpat restaurador que ens animarà a la conversa, i acabarem amb la música estimulant d’Àlvar Carpi i Amadeu Vidal.

Tota idea, suggeriment o crítica serà benvinguda! T’hi esperem!

Ca Revolta

juny
25
Dt
L’exili de Palestina – 25/06/2019 19h00
juny 25 @ 19:00

Dimarts 25 de juny de 2019 a les 19.00 hores

L’exili de Palestina abans i ara

Amb la presència de Salah Mohammed Salah (històric membre i fundador del Front Popular per l’Alliberament de Palestina (FPLP), membre del Consell Nacional Palestí (CNP), premiat per CEAR per la Defensa del Dret a l’Asil i Solidaritat amb les persones refugiades, president del Comité Permanent sobre Refugiats del Parlament palestí i membre de l’Organització per l’Alliberament de Palestina (OLP).

Organitza: CEAR
Col·laboren: BDS i Ca Revolta