Dilluns 3 d’abril de 2017 a les 20.00 hores
Inauguració exposició:
NOSALTRES, LES ESCRIPTORES. VALENCIANES EN EL TEMPS
Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps és una exposició itinerant comissariada per Manola Roig i Rosa Roig, i organitzada per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) amb la Col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, dins de les activitats programades per al Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura.
Aquesta exposició té com objectiu donar visibilitat a les escriptores valencianes que des de Sor Isabel de Villena fins l’actualitat han escrit en el nostre territori, refent d’una forma senzilla els relats de vida de les dones que han conformat la nostra tradició literària. A més, l’exposició posa un especial èmfasi sobre les autores que escriuen en valencià, perquè pateixen una doble, i de vegades, triple invisibilització: per raó de sexe, llengua i territori.
Amb Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps intentem introduir la visió de gènere en els plans de promoció de la lectura que es dissenyen en les biblioteques i centres escolars i universitaris, alhora que intentem omplir el buit que ara mateix existeix a les històries de la literatura i als currículums escolars sobre l’obra de les escriptores valencianes.
L’exposició presenta un catàleg de 450 escriptores valencianes documentades fins ara. No excloguem cap, ni pel gènere ni per la llengua. A més, és la nostra intenció incorporar, en la mesura que siga possible, altres que s’han de recuperar de l’oblit en pròximes investigacions.
Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps es complementa amb un lloc web en què es pot trobar informació complementària sobre les escriptores catalogades, l’agenda de l’exposició i notícies al respecte.
Amb la participació de les Comissàries:
Manola Roig. Artista plàstica, il·lustradora, blocaire i rapsoda.
Rosa Roig. Blocaire, poeta i narradora.
Més informació sobre Manola Roig i Rosa Roig als blogs:
http://vidapervida.blogspot.com
http://donesdefrontera.blogspot.com
Del 3 al 8 d’abril, a la Sala dels Arcs
Horari: dilluns a dissabte de 18.00 a 00.30
Dissabte 8 d’abril a les 11.3o hores
CREIXEM AMB ELS CONTES
A càrrec d’Eva Andújar (contacontes)
Trobades* d’Escoles en Valencià 2017: EN VALENCIÀ, CREIXEM
* La Trobada de la ciutat de València serà diumenge 9 d’abril a la plaça de l’Ajuntament.
Dilluns 10 d’abril de 2017 a les 19.30 hores
Inauguració de l’exposició LABERINTO SIN TECHO
Aquesta exposició és el resultat d’una iniciativa realitzada en el Programa Persones Sense Llar de Metges del Món Comunitat Valenciana. L’activitat va consistir en la cessió d’unes quantes càmeres fotogràfiques d’usar i tirar a sis participants del programa amb l’objectiu d’expressar i mostrar la seua visió personal de la ciutat en la qual viuen. El resultat van ser 74 fotografies de la ciutat de València. L’equip de voluntariat de comunicació va realitzar una selecció i retoc fotogràfic de la mostra donant com resultat 18 fotografies que componen l’exposició.
La inauguració comptarà amb el testimoni les persones participants d’aquesta experiència.
L’exposició s’instal·larà a la Sala dels Arcs.
Divendres 21 d’abril de 2017 a les 20.00 hores
PAISATGES EN BLANC I NEGRE
Fotografies de Paz Graiño
Sóc una fotògrafa paisatgista.
El meu principal interès són els camps, els jardins, els parcs, els arbres que em parlen de manera especial.
Els meus paisatges no utilitzen el color perquè el color distreu, és massa potent.
Utilitze el blanc i negre i, en el blanc i negre, use un tipus de pel·lícula destinada als agrònoms, als militars, als científics: l’infraroig.
Què és l’infraroig?
Doncs és una pel·lícula que “veu” els raigs infrarojos de l’espectre solar, que són invisibles als nostres ulls.
A causa d’aquesta característica, la pel·lícula té la capacitat de crear un món oníric i màgic on els arbres brillen com il·luminats per una llum interior i el cel és d’un intens color negre.
Això fa que un paisatge banal es transforme en una obra d’art i et porte a una millor comprensió de la naturalesa i de la seua gran bellesa.
A la Cafeteria, fins al dia 17 de maig
Dilluns a dissabte de 18.00 a 00.30
Divendres 21 d’abril de 2017 a les 20.00 hores
Inauguració exposició:
MERCATS DEL MÓN
Fotografies de Ximo Pons
Amb les seues fotografies, Ximo Pons ens ofereix una mirada curiosa als mercats de diversos continents (Àfrica, América i Àsia) com a espais de relació personal.
A la Sala d’Exposicions, fins al dia 17 de maig
Dilluns a dissabte de 18.00 a 22.00
Dissabte 22 d’abril de 2017 a les 18.30 hores
El dia 26 d’Abril és el dia en què els col·lectius LGTB celebrem la visibilitat lèsbica. Són molts els èxits aconseguits en matèria d’igualtat, però encara queda molt per aconseguir. Com a dones, no hem escapat al sistema heteropatriarcal i la nostra sexualitat no normativa fa que ens construïm dins d’un sistema heterosexista que ens oprimeix. Acabar amb la invisibilitat del lesbianisme és una forma de reclamar un espai més divers dins d’aquesta societat. Per això necessitem la implicació de dones valentes que siguen els referents que els mitjans públics no ens ofereixen. Les dones lesbianes encara tenim camí per recórrer, avançar ens suposa un sobreesforç necessari per fer-nos presents i que se’ns reconega i considere lliures de prejudicis i estereotips.
Dins dels actes que estem estem duent a terme per treballar per la consecució d’aquests objectius hem volgut fer servir la nostra veu més interna, que és la poesia, realitzant un recital amb una selecció de poemes d’autores lesbianes i dones afins en què ens transmeten, des de la vivència, l’anàlisi de la nostra presència en àmbits que s’inicien en la infància i tracten dimensions com la social, l’afectiva, la sexual o la física, generant un nou imaginari per a l’oient aliè a la realitat lèsbica que s’acoste a la mirada diversa.
Organitza: Lambda
Sala dels Arcs, de 18.30 a 21.00 hores
Autores: Cristina Peri Rossi, Katy Parra, Elvira Sastre, Gloria Fuertes, Ana Elena Pena, Alba G, Irene X i Carmen Juan.
fotografia: Lourdes Olmos 2016
Divendres 5 de maig de 2017 a les 21.30 hores – Teatre
Survivors Produccions presenta:
COME IN MAN. QUAN EL PRINCIPI ÉS EL FINAL
Entrada 5 euros
Divendres 19 de maig de 2017 a les 21.30 hores – Teatre
Survivors Produccions presenta:
PER L’AMOR DE DÉU. AMB NOSALTRES TROBARÀS EL CAMÍ
Entrada 5 euros
(disseny cartell original: alquadrat.com)
Dissabte 20 de maig de 2017 a les 19.30 hores
HOMENATGE A MANOLO MELERO
El company de Ca Revolta i actor Manuel Melero va faltar el passat 1 de febrer. Amb aquest acte volem retre-li homenatge.
Divendres 26 de maig de 2017 a les 23.00 hores
LA BUDELLERIA, cervell públic
Conferències magistrals, xarrades, grups de debat, dissertacions temàtiques, sessions educatives, oradors-es especialitzats, xarraires internacionals
Participants: Àlvar Carpi, Carlos Montes, Domingo Chinchilla, Eva Domingo, Javier Canales, Mariajo Gay, Pili Paneque i Voro Cerdán, entre altres
Amiguets i amiguetes:
Fins ací hem arribat. Tot el que comença ha d’acabar, però hi ha moltes formes de fer-ho: en una reunió del comitè federal, detingut per la policia en el despatx a punt de destruir el disc dur de l’ordinador, rebentat per la cirrosi en una habitació d’hotel…
Nosaltres acabem perquè volem, perquè així ho hem decidit, sense agents externs ni corrupció interna, i ho fem amb total transparència:
Acabar és acomiadar-se, desfer-se de companys de viatge, de llocs emblemàtics, d’emocions embalades en records més o menys adulterats.
Acabar és arribar al final del trajecte, amb la feina ben feta si potser, i amb el màxim de dignitat possible.
Acabar és passar a un altre estatus, instal·lar-se en la memòria dels altres, formar part de la història.
Acabar és deixar lloc, alliberar espai per a una probable evolució, o revolució, o transformació, o transmutació, o transsubstanciació, o trans… elquesiga.
Acabar és celebrar, gaudir del que s’ha compartit, festejar el camí recorregut.
Acabar és obrir la finestra i llençar-se al no res.
Acabar és tornar a començar.
Si no tens suficient amb la poètica de l’acabar i vols saber els detalls escabrosos i el morbo que envolta aquesta decisió irrevocable, fidels al nostre esperit, només ho direm una volta i no ho tornarem a repetir mai més i ho farem aquest divendres 26 de maig a les 23h (serem molt puntuals) en Ca Revolta (C/ Santa Teresa, València) on ens acomiadarem de la Budelleria, cervell públic, com cal, tots a una veu.
Tens per davant la primera i última oportunitat de viure aquest comiat definitiu, de poder dir jo hi vaig estar, de fer uns centenars de fotos que no tornaràs a veure, d’abraçar i besar als budellers-es autèntics-ques i per a la majoria de vosaltres de vindre al menys a una Budelleria.
Aquest també és l’últim comunicat publicitari de la Budelleria, gràcies per haver-me deixat entrar en la teua intimitat cerebral i visceral, per llegir-me fins al final, per compartir-me amb els teus, per retornar-me un 😊o un 👍o un ❤ o un 💋 …, per no esborrar-me dels teus contactes, per formar part de l’únic rastre escrit (junt a l’article del Levante del 23-2-2017) que quedarà pels futurs investigadors-es sobre les propostes escèniques de principis del segle XXI, per participar d’aquest viatge parateatral, ecosocial i postcabareter, i sobretot per deixar-me jugar.
Acabar bé és saber soltar a temps.
Salut i comiat
Bé està el que bé acaba.