Dissabte 4 de febrer de 2017 a les 19.00 hores
La Plataforma de Apoyo Detenidos 27E junt al Sindicato Andaluz de Trabajadores, el col·lectiu Apoyo Detenidos del 12 de Octubre i la CGT desenvoluparan 4 ponències sobre diferents casos de repressió cap al moviment social dels últims anys.
L’acte tractarà la repressió com un problema estructural que requereix una resposta obrera i unitària, i precedirà un debat on contrastarem opinions, experiències i projeccions de futur.
Us esperem a tots i a totes!
Dijous 9 de febrer de 2017 a les 20.00 hores
La realitat i el folklore grec
Recital melòdic a càrrec de Daphne i Dimitris Athanasopoulos
Dijous 16 de febrer de 2017 a les 19:00 hores
Sala dels Arcs (Ca revolta)
El col·lectiu de Treball Social us convida a participar en un debat amb GUSTAVO GARCÍA HERRERO, membre de l’Associació Estatal de Directors i Gerents de serveis socials. Coordinador i ponent de l’Informe Sobre l’Estat Social de la Nació 2015) i durant molts anys ha segut Director de l’Alberg Municipal i Casa de Amparo de Saragossa.
Amb ell discutirem sobre l’ADN del nou model de societat en el qual ja estem instal·lats i que ens sembla imprescindible per a poder parlar tant dels drets socials com dels serveis socials amb una major perspectiva i que a la vegada faciliti un repàs crític de les propostes per a la construcció d’un nou model social valencià.
Divendres 24 de febrer de 2017 a les 23.00 hores
LA BUDELLERIA, cervell públic
Conferències magistrals, xarrades, grups de debat, dissertacions temàtiques, sessions educatives, oradors-es especialitzats, xarraires internacionals
Participants: Àlvar Carpi, Carlos Montes, Domingo Chinchilla, Eva Domingo, Javier Canales, Mariajo Gay, Pili Paneque i Voro Cerdán, entre altres
Dimecres 22 de març de 2017 a les 19.00 hores
Permisos iguals i intransferibles contra la discriminació per maternitat
Amb María Pazos Morán i Mariano Nieto Navarro.
L’informe sobre maternitat i paternitat en el treball, de l’Organització Internacional del Treball OIT (2014), assenyala Espanya com un dels tres països europeus, al costat de Lituània i Romania, on hi ha major prevalença de pressions a les treballadores embarassades perquè renuncien als seus drets laborals. En particular, sols el 55% de les mares torna al seu mateix lloc de treball després del permís de maternitat, front al 100% dels pares.
A continuació, sopar (15 euros). Reservar al tel. 963922088, de dilluns a divendres de 10.00 a 14.00h, fins al dia 20 de març.
—
Article de María Pazos a eldiario.es:
Un permiso de paternidad igual al de maternidad para luchar contra la brecha salarial
Una animació per a explicar la proposta de la PPiiNA
—
María Pazos Morán és llicenciada en Matemàtiques per la Universitat Complutense de Madrid i Màster en Estadísitica per la Universitat de Harvard. Ha centrat gran part de la seua tasca investigadora en la comparativa dels sistemes impositius de diferents països i la seua relació amb la desigualtat de gènere. Des de 2003 és Cap d’Estudis d’Investigació a l’Institut d’Estudis Fiscals, i des de 2004 coordina la investigació Hisenda Pública i Igualtat de Gènere dins d’aquesta entitat. És autora del llibre Desiguales por Ley. Col·labora amb diverses universitats i organismes públics impartint mòduls sobre Economia, Polítiques Públiques i Igualtat de Gènere. Forma part de l’Associació Internacional d’Economia Feminista (IAFFE), és membre del Consell Científic de l’Associació per una Taxa sobre les Transaccions Especulatives per a Ajuda als Ciutadans (ATTAC), del Fòrum de Política Feminista i de la Plataforma pels Permisos Iguals i Intransferibles per Naixement i Adopció (PPiiNA) de la qual és sòcia fundadora i en la qual centra gran part dels seus esforços activistes, i n’és un dels caps més visibles i representatius de la lluita per aquest dret a través d’una reforma legislativa. Publica amb assiduïtat en diferents revistes científiques i diaris i és autora de diversos assaigs sobre la seua especialitat.
Mariano Nieto Navarro és Enginyer Naval per la Universitat Politècnica de Madrid. Durant 20 anys va treballar en diferents multinacionals nord-americanes del sector informàtic com ara IBM i Texas Instruments. L’any 2000 va ingressar per oposició a l’Oficina Espanyola de Patents i Marques com a Tècnic Superior Examinador de Patents, on en l’actualitat ocupa el càrrec de Cap de Servei de Documentació. Casat i amb tres fills, s’involucra en l’activisme públic per la igualtat de gènere en 2004, participant en la creació de l’associació madrilenya Stopmachismo Hombres Contra la Desigualdad de Género, la qual és, alhora, una de les associacions promotores de la Plataforma per Permisos Iguals i Intransferibles de Naixement o Adopció (PPiiNA). El 2010 participa també en la creació de la Xarxa d’Homes per la Igualtat Heterodòxia, d’àmbit nacional.
Dijous 30 de març de 2017 a les 19.00 hores
FORMACIÓ PER A LA SOLIDARITAT SOCIAL
Programa de formació en matèries d’interès social
— LES CURES DE LA VIDA
Organitza: Col·lectiu de Treball Social de Ca Revolta.
Divendres 31 de març de 2017 a les 23.00 hores
LA BUDELLERIA, cervell públic
Conferències magistrals, xarrades, grups de debat, dissertacions temàtiques, sessions educatives, oradors-es especialitzats, xarraires internacionals
Participants: Àlvar Carpi, Carlos Montes, Domingo Chinchilla, Eva Domingo, Javier Canales, Mariajo Gay, Pili Paneque i Voro Cerdán, entre altres
Dijous 6 d’abril de 2017 a les 21.00 hores – XERRADES
SOPAR TEMÀTIC
Exposició de Vicent Baydal, historiador medievalista i professor de la Universitat Oberta de Catalunya, al voltant de: “Els valencians, des de quan són valencians?”
Organitzen: Ca Revolta + Kulturcrítics
–> reserves per al sopar:
fins al dia 5, al telèfon 963922088, de 10.00 a 14.00 hores
Dissabte 8 d’abril a les 11.3o hores
CREIXEM AMB ELS CONTES
A càrrec d’Eva Andújar (contacontes)
Trobades* d’Escoles en Valencià 2017: EN VALENCIÀ, CREIXEM
* La Trobada de la ciutat de València serà diumenge 9 d’abril a la plaça de l’Ajuntament.
Dissabte 22 d’abril de 2017 a les 18.30 hores
El dia 26 d’Abril és el dia en què els col·lectius LGTB celebrem la visibilitat lèsbica. Són molts els èxits aconseguits en matèria d’igualtat, però encara queda molt per aconseguir. Com a dones, no hem escapat al sistema heteropatriarcal i la nostra sexualitat no normativa fa que ens construïm dins d’un sistema heterosexista que ens oprimeix. Acabar amb la invisibilitat del lesbianisme és una forma de reclamar un espai més divers dins d’aquesta societat. Per això necessitem la implicació de dones valentes que siguen els referents que els mitjans públics no ens ofereixen. Les dones lesbianes encara tenim camí per recórrer, avançar ens suposa un sobreesforç necessari per fer-nos presents i que se’ns reconega i considere lliures de prejudicis i estereotips.
Dins dels actes que estem estem duent a terme per treballar per la consecució d’aquests objectius hem volgut fer servir la nostra veu més interna, que és la poesia, realitzant un recital amb una selecció de poemes d’autores lesbianes i dones afins en què ens transmeten, des de la vivència, l’anàlisi de la nostra presència en àmbits que s’inicien en la infància i tracten dimensions com la social, l’afectiva, la sexual o la física, generant un nou imaginari per a l’oient aliè a la realitat lèsbica que s’acoste a la mirada diversa.
Organitza: Lambda
Sala dels Arcs, de 18.30 a 21.00 hores
Autores: Cristina Peri Rossi, Katy Parra, Elvira Sastre, Gloria Fuertes, Ana Elena Pena, Alba G, Irene X i Carmen Juan.
fotografia: Lourdes Olmos 2016