Dijous 30 de març de 2017 a les 19.00 hores
FORMACIÓ PER A LA SOLIDARITAT SOCIAL
Programa de formació en matèries d’interès social
— LES CURES DE LA VIDA
Organitza: Col·lectiu de Treball Social de Ca Revolta.
Divendres 31 de març de 2017 a les 23.00 hores
LA BUDELLERIA, cervell públic
Conferències magistrals, xarrades, grups de debat, dissertacions temàtiques, sessions educatives, oradors-es especialitzats, xarraires internacionals
Participants: Àlvar Carpi, Carlos Montes, Domingo Chinchilla, Eva Domingo, Javier Canales, Mariajo Gay, Pili Paneque i Voro Cerdán, entre altres
Dilluns 3 d’abril de 2017 a les 20.00 hores
Inauguració exposició:
NOSALTRES, LES ESCRIPTORES. VALENCIANES EN EL TEMPS
Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps és una exposició itinerant comissariada per Manola Roig i Rosa Roig, i organitzada per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) amb la Col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, dins de les activitats programades per al Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura.
Aquesta exposició té com objectiu donar visibilitat a les escriptores valencianes que des de Sor Isabel de Villena fins l’actualitat han escrit en el nostre territori, refent d’una forma senzilla els relats de vida de les dones que han conformat la nostra tradició literària. A més, l’exposició posa un especial èmfasi sobre les autores que escriuen en valencià, perquè pateixen una doble, i de vegades, triple invisibilització: per raó de sexe, llengua i territori.
Amb Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps intentem introduir la visió de gènere en els plans de promoció de la lectura que es dissenyen en les biblioteques i centres escolars i universitaris, alhora que intentem omplir el buit que ara mateix existeix a les històries de la literatura i als currículums escolars sobre l’obra de les escriptores valencianes.
L’exposició presenta un catàleg de 450 escriptores valencianes documentades fins ara. No excloguem cap, ni pel gènere ni per la llengua. A més, és la nostra intenció incorporar, en la mesura que siga possible, altres que s’han de recuperar de l’oblit en pròximes investigacions.
Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps es complementa amb un lloc web en què es pot trobar informació complementària sobre les escriptores catalogades, l’agenda de l’exposició i notícies al respecte.
Amb la participació de les Comissàries:
Manola Roig. Artista plàstica, il·lustradora, blocaire i rapsoda.
Rosa Roig. Blocaire, poeta i narradora.
Més informació sobre Manola Roig i Rosa Roig als blogs:
http://vidapervida.blogspot.com
http://donesdefrontera.blogspot.com
Del 3 al 8 d’abril, a la Sala dels Arcs
Horari: dilluns a dissabte de 18.00 a 00.30
Dijous 6 d’abril de 2017 a les 21.00 hores – XERRADES
SOPAR TEMÀTIC
Exposició de Vicent Baydal, historiador medievalista i professor de la Universitat Oberta de Catalunya, al voltant de: “Els valencians, des de quan són valencians?”
Organitzen: Ca Revolta + Kulturcrítics
–> reserves per al sopar:
fins al dia 5, al telèfon 963922088, de 10.00 a 14.00 hores
Divendres 7 d’abril de 2017 a les 20.00 hores
Acte Nº 10 de Buc
FESTA BUC
Edicions del Buc acaba de publicar els núms. 10 i 11, ‘Fractura’, de Núria Armengol, i ‘Nit fidel i virtuosa’, de Louise Glück, traduït per Núria Busquet, i volem celebrar-ho tornant al lloc on vam nàixer, al buc de l’escala de Ca Revolta, en companyia dels nostres autors i traductors i de vosaltres, que els llegiu, i també, amb l’actuació de Josep Vicent Tallada i Samuel Iborra.
Dissabte 8 d’abril a les 11.3o hores
CREIXEM AMB ELS CONTES
A càrrec d’Eva Andújar (contacontes)
Trobades* d’Escoles en Valencià 2017: EN VALENCIÀ, CREIXEM
* La Trobada de la ciutat de València serà diumenge 9 d’abril a la plaça de l’Ajuntament.
Dissabte 8 d’abril de 2017 a les 18.30 hores:
Presentació del llibre ANTÍGONA EMMORDASSADA
Reflexions dels darrers 10 anys de repressió als Països Catalans
Ens plau presentar-vos aquest projecte col·lectiu sobre la justícia política als PPCC, un recull de les clavagueres però també de la capacitat col·lectiva de plantar-hi cara.
De la desobediència com a mesura efectiva de justícia quan la llei és injusta.
Dissabte 8 d’abril, 1a presentació a València, aviat més
Amb Mireia Vehí (coautora, CUP-CC), Maria Josep Martínez (coautora, Alerta Solidària), activistes Pro Palestina i membres de la campanya DDHH
Dissabte 8 d’abril de 2017 a les 19.00 hores – CINEFÒRUM
ASIER ETA BIOK
Asier ETA biok (en català, Asier i jo), és un documental sobre l’amistat entre Aitor Merino (director de la pel·lícula) i el membre d’ETA Asier Aranguren. Va rebre el Premi Irizar al Cinema Basc al Festival Internacional de Cinema de Donostia 2013.
Davant l’anunci de l’organització ETA de realitzar el seu desarmament el pròxim dia 8 d’abril, les Joventuts d’Esquerra Republicana hem pensat que és un bon moment per a reflexionar quins podien ser els motius que van portar a algunes persones a emprendre aquest camí i quines eren les seues motivacions.
Finalment volem ajudar a desenvolupar el sentit crític de les persones davant la informació que reben. Per tot això us esperem!
Dilluns 10 d’abril de 2017 a les 19.30 hores
Inauguració de l’exposició LABERINTO SIN TECHO
Aquesta exposició és el resultat d’una iniciativa realitzada en el Programa Persones Sense Llar de Metges del Món Comunitat Valenciana. L’activitat va consistir en la cessió d’unes quantes càmeres fotogràfiques d’usar i tirar a sis participants del programa amb l’objectiu d’expressar i mostrar la seua visió personal de la ciutat en la qual viuen. El resultat van ser 74 fotografies de la ciutat de València. L’equip de voluntariat de comunicació va realitzar una selecció i retoc fotogràfic de la mostra donant com resultat 18 fotografies que componen l’exposició.
La inauguració comptarà amb el testimoni les persones participants d’aquesta experiència.
L’exposició s’instal·larà a la Sala dels Arcs.
Dissabte 22 d’abril de 2017 a les 18.30 hores
El dia 26 d’Abril és el dia en què els col·lectius LGTB celebrem la visibilitat lèsbica. Són molts els èxits aconseguits en matèria d’igualtat, però encara queda molt per aconseguir. Com a dones, no hem escapat al sistema heteropatriarcal i la nostra sexualitat no normativa fa que ens construïm dins d’un sistema heterosexista que ens oprimeix. Acabar amb la invisibilitat del lesbianisme és una forma de reclamar un espai més divers dins d’aquesta societat. Per això necessitem la implicació de dones valentes que siguen els referents que els mitjans públics no ens ofereixen. Les dones lesbianes encara tenim camí per recórrer, avançar ens suposa un sobreesforç necessari per fer-nos presents i que se’ns reconega i considere lliures de prejudicis i estereotips.
Dins dels actes que estem estem duent a terme per treballar per la consecució d’aquests objectius hem volgut fer servir la nostra veu més interna, que és la poesia, realitzant un recital amb una selecció de poemes d’autores lesbianes i dones afins en què ens transmeten, des de la vivència, l’anàlisi de la nostra presència en àmbits que s’inicien en la infància i tracten dimensions com la social, l’afectiva, la sexual o la física, generant un nou imaginari per a l’oient aliè a la realitat lèsbica que s’acoste a la mirada diversa.
Organitza: Lambda
Sala dels Arcs, de 18.30 a 21.00 hores
Autores: Cristina Peri Rossi, Katy Parra, Elvira Sastre, Gloria Fuertes, Ana Elena Pena, Alba G, Irene X i Carmen Juan.
fotografia: Lourdes Olmos 2016