Divendres 3 de febrer de 2017 a les 19.00 hores
Presentació del llibre Des del Sud fins al Nord, una llàgrima parla, de Josepa Montagut i Mariner
Poemes per tractar el món patriarcal en què vivim, des del sud fins al nord; i ho fa mostrant tota la brutalitat vers la dona que es practica en l’hemisferi sud. Mentre, el nord no és menys patriarcal, sinó que té maneres sibil·lines d’actuar contra la dona.
Moltes llàgrimes parlen per les dones al món, i aquest poemari vol ser un revulsiu, un espill que ens mostre els problemes del món patriarcal i la seua superació mitjançant l’amor a les persones i al món, tant a l’hemisferi sud com al nord.
Hi intervindran:
Josep Vicent Sanxis i Lerma, filòsof i prologuista del llibre
Josepa Montagur i Mariner, autora del llibre
Divendres 10 de febrer de 2017 a les 20.00 hores
SOLACE
Obres de Gabriela de Paz
Tècnica mixta, dibuix, grafit, collage.
Aquest treball és sobre la soledat, la natura i les memòries.
M’inspira l’art abstracte i pintures de paisatge.
A la Cafeteria, fins al dia 8 de març
Dilluns a divendres de 18.00 a 00.30, dissabte de 19.00 a 00.30
Divendres 10 de febrer de 2017 a les 18.30 hores
Presentació del llibre La cárcel del feminismo
de Sirin Adlbi
(Editorial Akal, col·lecció Inter Pares)
Amb Sirin Adlbi Sibai (Doctora en Estudis Internacionals Mediterranis i activista siriana-espanyola opositora al règim dels Assad), presentada per Laura Navarro (sociòloga, autora del llibre “Contra el Islam. La visión deformada del mundo árabe en Occidente” i membre de la Plataforma Ciutadana contra la Islamofòbia)
Més enllà del feminisme islàmic: una visió decolonial
És compatible l’Islam amb el feminisme? Es pot ser feminista i musulmana? Què són els feminismes islàmics? Des d’una perspectiva islàmica decolonial, la pensadora i activista hispanosiriana Sirin Adlbi abordarà aquestes qüestions per a anar més enllà d’aquests “nous” feminismes i plantejar un pensament ètic i polític feminista més complex (i, per a moltes també, més alliberador). Una oportunitat per a avançar en el debat intel·lectual i polític entre feministes, on sovint sense saber-ho l’etnocentrisme campa al seu aire. Perquè res millor que descobrir claus amb què combatre els nostres estereotips, per a construir juntes camins comuns en la lluita contra el patriarcat i els diferents sistemes de dominació imbricats en ell.
Divendres 10 de febrer de 2017 a les 20.00 hores
EN GRAN FORMAT
Una exposició d’il·lustracions de Cristinaperisgrau, a partir de dibuixos que ha anat recopilant als seus quaderns durant un parell d’anys, amb l’anomenat repte del “Inktober” (repte que es realitza cada any durant el mes d’octubre a les xarxes socials, i que es tracta de realitzar un dibuix a tinta, cada dia durant el mes), i que ara ha volgut portar més enllà, reptant-se a sí mateixa traslladant aquests dibuixos a teles i altres suports a mides més grans o XL com ella els anomena, utilitzant tècniques variades.
A la mostra es podran veure alguns d’aquests dibuixos que l’autora ha triat per a l’ocasió, en formats, suports i tècniques molt variades.
A la Sala d’Exposicions, fins al dia 8 de març
Dilluns a divendres de 18.00 a 22.00, dissabte de 19.00 a 22.00
Divendres 10 de març de 2017 a les 19.00 hores
Presentació del llibre SOLILOQUIOS
La seua autora, Carmen Andreu, va nàixer a València i es va llicenciar en Dret, Criminologia i Ciències Polítiques a la Universitat de València. És Fiscal i ha consolidat la seua trajectòria durant anys d’exercici professional.
Des de la seua pertinença al món de la justícia, i potser per això, va sentir la necessitat de parlar en veu alta, mitjançant l’escriptura, aconseguint un petit espai en el món de les lletres, que es va plasmar en la publicació dels seus relats.
Això l’ha impulsada a recopilar alguns d’ells i altres inèdits, en un llibre que posa fi a aquesta tardana però necessària conversa amb si mateixa i amb qui vulgui compartir-la.
El llibre s’estructura en quatre etapes, en què es van deixant caure preguntes, algunes respostes i algunes denúncies, amb un llenguatge tan directe que pretén la seua lectura d’una sola passada.
A la contraportada es fa un petit homenatge als més dèbils, mitjançant una ressenya d’un relat que no està inclòs en el llibre: “Cuando caminaba perdido en una fría noche de invierno, llorando, con hambre y sin entender nuestro idioma, envolví su manita con la mía y él se dejó conducir. Era un niño roto por el dolor y la soledad, pero sus ojos mantenían intacta la inocencia y sus labios fueron capaces de intentar una sonrisa.”
La presentació serà a càrrec d’Ángeles Sanmiguel, escriptora veterana, que ha publicat el seu 5è llibre i es dedica al món de les lletres des de diferents plataformes, entre altres, la premsa escrita.
També participarà en la mateixa Eva Oz, fotògrafa responsable de la coberta del llibre.
María José Algás i Paloma Goicoechea conclouran l’acte amb la lectura d’algun relat.
S’hi servirà un vi.
Divendres 24 de març de 2017 a les 20.00
POESIA PER LA REVOLTA
Presentació de TAVERNÀRIES
Poemari de Manel Marí (Bromera), guardonat amb el Premi València Alfons el Magnànim de Poesia 2016.
“Beveu, beveu, lectors, abans d’escrutar l’ànim
amb què el vi inventaria verins i altres pregàries,
no deixeu que l’estat ben mirat de la raça
us estalviï el pols accelerat del dubte…”
Amb la participació de l’autor, acompanyat per Eduard Ramírez.
Dilluns 3 d’abril de 2017 a les 20.00 hores
Inauguració exposició:
NOSALTRES, LES ESCRIPTORES. VALENCIANES EN EL TEMPS
Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps és una exposició itinerant comissariada per Manola Roig i Rosa Roig, i organitzada per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) amb la Col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, dins de les activitats programades per al Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura.
Aquesta exposició té com objectiu donar visibilitat a les escriptores valencianes que des de Sor Isabel de Villena fins l’actualitat han escrit en el nostre territori, refent d’una forma senzilla els relats de vida de les dones que han conformat la nostra tradició literària. A més, l’exposició posa un especial èmfasi sobre les autores que escriuen en valencià, perquè pateixen una doble, i de vegades, triple invisibilització: per raó de sexe, llengua i territori.
Amb Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps intentem introduir la visió de gènere en els plans de promoció de la lectura que es dissenyen en les biblioteques i centres escolars i universitaris, alhora que intentem omplir el buit que ara mateix existeix a les històries de la literatura i als currículums escolars sobre l’obra de les escriptores valencianes.
L’exposició presenta un catàleg de 450 escriptores valencianes documentades fins ara. No excloguem cap, ni pel gènere ni per la llengua. A més, és la nostra intenció incorporar, en la mesura que siga possible, altres que s’han de recuperar de l’oblit en pròximes investigacions.
Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps es complementa amb un lloc web en què es pot trobar informació complementària sobre les escriptores catalogades, l’agenda de l’exposició i notícies al respecte.
Amb la participació de les Comissàries:
Manola Roig. Artista plàstica, il·lustradora, blocaire i rapsoda.
Rosa Roig. Blocaire, poeta i narradora.
Més informació sobre Manola Roig i Rosa Roig als blogs:
http://vidapervida.blogspot.com
http://donesdefrontera.blogspot.com
Del 3 al 8 d’abril, a la Sala dels Arcs
Horari: dilluns a dissabte de 18.00 a 00.30
Divendres 7 d’abril de 2017 a les 20.00 hores
Acte Nº 10 de Buc
FESTA BUC
Edicions del Buc acaba de publicar els núms. 10 i 11, ‘Fractura’, de Núria Armengol, i ‘Nit fidel i virtuosa’, de Louise Glück, traduït per Núria Busquet, i volem celebrar-ho tornant al lloc on vam nàixer, al buc de l’escala de Ca Revolta, en companyia dels nostres autors i traductors i de vosaltres, que els llegiu, i també, amb l’actuació de Josep Vicent Tallada i Samuel Iborra.
Dissabte 8 d’abril de 2017 a les 18.30 hores:
Presentació del llibre ANTÍGONA EMMORDASSADA
Reflexions dels darrers 10 anys de repressió als Països Catalans
Ens plau presentar-vos aquest projecte col·lectiu sobre la justícia política als PPCC, un recull de les clavagueres però també de la capacitat col·lectiva de plantar-hi cara.
De la desobediència com a mesura efectiva de justícia quan la llei és injusta.
Dissabte 8 d’abril, 1a presentació a València, aviat més
Amb Mireia Vehí (coautora, CUP-CC), Maria Josep Martínez (coautora, Alerta Solidària), activistes Pro Palestina i membres de la campanya DDHH
Dilluns 10 d’abril de 2017 a les 19.30 hores
Inauguració de l’exposició LABERINTO SIN TECHO
Aquesta exposició és el resultat d’una iniciativa realitzada en el Programa Persones Sense Llar de Metges del Món Comunitat Valenciana. L’activitat va consistir en la cessió d’unes quantes càmeres fotogràfiques d’usar i tirar a sis participants del programa amb l’objectiu d’expressar i mostrar la seua visió personal de la ciutat en la qual viuen. El resultat van ser 74 fotografies de la ciutat de València. L’equip de voluntariat de comunicació va realitzar una selecció i retoc fotogràfic de la mostra donant com resultat 18 fotografies que componen l’exposició.
La inauguració comptarà amb el testimoni les persones participants d’aquesta experiència.
L’exposició s’instal·larà a la Sala dels Arcs.