Dimecres 30 de novembre de 2016 a les 19.00 hores
Propera activitat del Voluntariat pel Valencià
CLUB LECTOR: 10 DE 2
L’activitat consisteix en una tertúlia entre aprenents, voluntaris i Carme Miquel, una de les autores d’un dels deu relats que conformen el llibre. L’objectiu és oferir un espai en que els aprenents pugueu practicar valencià d’una manera lúdica. Ja sabeu que la lectura és una eina fonamental en l’aprenentatge d’una nova llengua.
Llibre: 10 de 2
En aquest enllaç podeu adquirir el llibre, editat en ocasió dels deu anys del programa, i que promou la literatura valenciana d’autors i autores rellevants https://www.escolavalenciana.com/botiga/llibres/60-10-de-2.html
Autores i autors del llibre: Gemma Pasqual, Joan Borja, Manolo Civera, Francesc Gisbert, Maria Josep Escrivà, Joan Olivares, Jordi Querol, Pepa Guardiola, Anna Moner i Carme Miquel que assistirà al club lector. A més, el pròleg és una conversa entre Carles Alberola i Dariana Groza.
Sinopsi: 10 de 2 és un recull de deu històries d’escriptores i escriptors d’arreu de les comarques valencianes.
Molts dels relats parteixen de vivències personals dels propis voluntaris i aprenents i, altres, ofereixen una particular visió dels tàndems lingüístics des d’un punt de vista més imaginatiu. És per tant, una recopilació de contes curts sobre companyes i companys de conversa, sobre parelles que s’entenen en valencià.
Carme Miquel i Diego naix a La Nucia (Marina Baixa), si bé la major part de la seua vida ha transcorregut a la ciutat de València i en pobles de la Marina Alta i de l’Horta Sud. Filla de mestres d’escola, Carme ha exercit també aquesta professió durant vora trenta-nou anys. Al llarg de la seua trajectòria ha participat en diversos moviments professionals i sindicals. Ha sigut membre fundador de la CAPPEPV (Coordinadora d’Alumnes, Pares i Professors per l’Ensenyament Públic en Valencià) i de la Federació Escola Valenciana ocupant la presidència d’ambdues entitats durant tres anys.
A més d’aquests moviments cívics relacionats amb l’ensenyament, d’altres moviments socials relacionats amb la defensa del territori i del medi ambient, han demanat també la seua atenció i la seua implicació.
Amb tot, ha compaginat l’activitat professional i cívica amb l’escriptura, que dirigeix tant a infants i joves com a lectors adults. Ha realitzat escrits de caràcter divulgatiu i didàctic i també narracións literàries i obres d’assaig. L’any 1997 rep el premi Samaruc dels bibliotecaris valencians pel llibre A cau d’orella. El 1998 rep el premi de Novel·la ciutat d’Alzira amb Aigua en cistella.
Com articulista d’opinió té una llarga trajectòria havent col·laborat en diversos mitjans. De manera periòdica ho ha fet en la revista All-i-Oli del Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament on ha publicat un article mensual durant quatre anys. I setmanalment des de l’any 1998, cada dimarts publica una columna a la pàgina “Panorama” del diari Levante EMV de València. En total comptabilitza més d’un miler d’articles. Més informació http://carmemiquel.com
CONFIRMEU L’ASSISTÈNCIA al club lector al correu info@voluntariatpelvalencia.org o el telèfon 96 340 70 60.
També podeu preparar dues o tres preguntes per a l’autora i així dinamitzar l’activitat. Podeu contactar abans amb nosaltres i consultar-nos qualsevol dubte.
2 DISSABTE 19.00 – PRESENTACIONS
L’OKUPACIÓ COM A FERRAMENTA PER A LA TRANSFORMACIÓ DELS BARRIS
Experiències d’arreu de l’estat.
Presentació de l’Assemblea Okupa de Ciutat Vella
Es comptarà amb experiències d’okupació arreu de l’estat com La Casa Invisible de Màlaga o el Casal Popular de Castelló, i es farà una petita posada en comú amb okupacions del cap i casal
Posteriorment, batalla musical amb Djs per l’autogestió
Dissabte 17 de desembre de 2016 a les 19.00 – LLIBRES
VIDAS DEL ARCO IRIS
De Jordi Petit
Presentació del llibre i col·loqui.
Incisiva i amena anàlisi de l’evolució de la comunitat LGTB a Espanya des dels temps del franquisme. El seu autor, militant del moviment d’alliberament sexual des dels seus orígens ens revela nombroses anècdotes d’aquest ambient que, des de l’ostracisme i la repressió, avança per un camí que portarà a aquest col·lectiu a l’acceptació, a la integració i la normalitat social.
Dijous 19 de gener de 2017 a les 19.00 hores
ACTE SUSPÈS DEGUT A LES CONDICIONS METEOROLÒGIQUES – S’ajorna per al més aviat possible
Xerrada-debat amb GUSTAVO GARCÍA HERRERO
Membre de l’Associació de Directors i Gerents de serveis socials. Director de l’alberg municipal i Casa de Amparo de Saragossa. Coordinador i ponent de l’Informe Sobre l’Estat Social de la Nació 2015.
Organitza: Col·lectiu de treball social de Ca Revolta
(fotografia: El País)
Divendres 27 de gener de 2017 a les 23.00 hores
LA BUDELLERIA, cervell públic
Conferències magistrals, xarrades, grups de debat, dissertacions temàtiques, sessions educatives, oradors-es especialitzats, xarraires internacionals
Participants: Àlvar Carpi, Carlos Montes, Domingo Chinchilla, Eva Domingo, Javier Canales, Mariajo Gay, Pili Paneque i Voro Cerdán, entre altres
Divendres 3 de febrer de 2017 a les 19.00 hores
Presentació del llibre Des del Sud fins al Nord, una llàgrima parla, de Josepa Montagut i Mariner
Poemes per tractar el món patriarcal en què vivim, des del sud fins al nord; i ho fa mostrant tota la brutalitat vers la dona que es practica en l’hemisferi sud. Mentre, el nord no és menys patriarcal, sinó que té maneres sibil·lines d’actuar contra la dona.
Moltes llàgrimes parlen per les dones al món, i aquest poemari vol ser un revulsiu, un espill que ens mostre els problemes del món patriarcal i la seua superació mitjançant l’amor a les persones i al món, tant a l’hemisferi sud com al nord.
Hi intervindran:
Josep Vicent Sanxis i Lerma, filòsof i prologuista del llibre
Josepa Montagur i Mariner, autora del llibre
Dissabte 4 de febrer de 2017 a les 19.00 hores
La Plataforma de Apoyo Detenidos 27E junt al Sindicato Andaluz de Trabajadores, el col·lectiu Apoyo Detenidos del 12 de Octubre i la CGT desenvoluparan 4 ponències sobre diferents casos de repressió cap al moviment social dels últims anys.
L’acte tractarà la repressió com un problema estructural que requereix una resposta obrera i unitària, i precedirà un debat on contrastarem opinions, experiències i projeccions de futur.
Us esperem a tots i a totes!
Divendres 10 de febrer de 2017 a les 18.30 hores
Presentació del llibre La cárcel del feminismo
de Sirin Adlbi
(Editorial Akal, col·lecció Inter Pares)
Amb Sirin Adlbi Sibai (Doctora en Estudis Internacionals Mediterranis i activista siriana-espanyola opositora al règim dels Assad), presentada per Laura Navarro (sociòloga, autora del llibre “Contra el Islam. La visión deformada del mundo árabe en Occidente” i membre de la Plataforma Ciutadana contra la Islamofòbia)
Més enllà del feminisme islàmic: una visió decolonial
És compatible l’Islam amb el feminisme? Es pot ser feminista i musulmana? Què són els feminismes islàmics? Des d’una perspectiva islàmica decolonial, la pensadora i activista hispanosiriana Sirin Adlbi abordarà aquestes qüestions per a anar més enllà d’aquests “nous” feminismes i plantejar un pensament ètic i polític feminista més complex (i, per a moltes també, més alliberador). Una oportunitat per a avançar en el debat intel·lectual i polític entre feministes, on sovint sense saber-ho l’etnocentrisme campa al seu aire. Perquè res millor que descobrir claus amb què combatre els nostres estereotips, per a construir juntes camins comuns en la lluita contra el patriarcat i els diferents sistemes de dominació imbricats en ell.
Dijous 16 de febrer de 2017 a les 19:00 hores
Sala dels Arcs (Ca revolta)
El col·lectiu de Treball Social us convida a participar en un debat amb GUSTAVO GARCÍA HERRERO, membre de l’Associació Estatal de Directors i Gerents de serveis socials. Coordinador i ponent de l’Informe Sobre l’Estat Social de la Nació 2015) i durant molts anys ha segut Director de l’Alberg Municipal i Casa de Amparo de Saragossa.
Amb ell discutirem sobre l’ADN del nou model de societat en el qual ja estem instal·lats i que ens sembla imprescindible per a poder parlar tant dels drets socials com dels serveis socials amb una major perspectiva i que a la vegada faciliti un repàs crític de les propostes per a la construcció d’un nou model social valencià.
Divendres 24 de febrer de 2017 a les 23.00 hores
LA BUDELLERIA, cervell públic
Conferències magistrals, xarrades, grups de debat, dissertacions temàtiques, sessions educatives, oradors-es especialitzats, xarraires internacionals
Participants: Àlvar Carpi, Carlos Montes, Domingo Chinchilla, Eva Domingo, Javier Canales, Mariajo Gay, Pili Paneque i Voro Cerdán, entre altres