Del 14 de juny al 2 de juliol de 2019
Exposició de pintures del Col·lectiu EL DADO
La cloenda de l’exposició tindrà lloc el dissabte 29 de juny a les 19.30 hores, amb la visita dels artistes del col·lectiu i una picadeta.
Horari de visites: dilluns a divendres de 18.00 a 21.00 hores, dissabtes de 19.00 a 22.00 hores
TROBADA D’AMIGUES I AMICS DE CA REVOLTA
Dijous 20 de juny de 2019 a partir de les 19.00 hores
Benvolgudes amigues, benvolguts amics:
L’Assemblea Extraordinària del passat 30 de març va representar una fita molt important en l’etapa recent de Ca Revolta. En el procés electoral va votar el 42% del total de persones associades i encara més gent afí s’implicà en els debats previs. Una clara mostra de l’interés que desperta la possibilitat que aquesta Casa siga l’instrument que la societat valenciana necessita, mitjançant la reformulació del seu model organitzatiu, l’estimulació de la participació i la reanimació de la iniciativa col·lectiva i pública de Ca Revolta.
Com sabeu, hem plantejat un reviscolament en base a quatre àrees (feminisme, pensament crític, social i cultural), assumint que la seua posada en marxa només podrà fer-se realitat a partir d’una implicació – des de la confiança i l’horitzontalitat- de les persones que fan realitat el projecte: sòcies, socis, amigues, amics de la Casa. I, per descomptat, amb l’ampliació d’eixa base associativa. Per això hem mantingut durant el mes de maig unes reunions preparatòries al voltant d’aquests temes, en les que hem pogut compartir algunes idees i reflexions ben suggerents.
Per a presentar les conclusions d’aquestes quatre reunions i les consegüents línies d’acció possibles per al futur immediat de Ca Revolta, convoquem a la base associativa, com també a totes les amigues i amics, a una trobada que tindrà lloc el dijous 20 de juny a partir de les 19.00 de la vesprada.
La idea és fer una jornada reflexivo-festiva. Hi haurà un espai propositiu en el que es podran realitzar intervencions obertes. Els col·lectius que es reuneixen a Ca Revolta tindran també ocasió de fer les seues propostes. Gaudirem d’un àpat restaurador que ens animarà a la conversa, i acabarem amb la música estimulant d’Àlvar Carpi i Amadeu Vidal.
Tota idea, suggeriment o crítica serà benvinguda! T’hi esperem!
Ca Revolta
Dijous 11 de juliol de 2019 a les 20.30 hores
Continua el cicle de Cinebarri Feminista a la fresca amb la projecció de ‘Motherhood/Maternitats‘, aquesta vegada a Ca Revolta.
Aquest documental qüestiona per què una dona que no vol tindre fills hauria de tindre’ls.
Organitzat per l’Assemblea Feminista de València
Esteu totes convidades!
Del 17 de setembre a l’11 d’octubre de 2019
Inauguració: dimarts 17 de setembre de 2019 a les 19.30 hores
La revolta de les urnes. 2009-2019
La revolta de les urnes, de la fotògrafa Dolors Gibert i el periodista Carles B. Gorbs, és un documental fotogràfic i escrit, en forma d’exposició, que ha iniciat un recorregut cap a diverses ciutats europees com Perpinyà (a la Sala-Palau Maylli, com exposició alternativa a Visa pour l’Image), Brussel·les (Parlament Flamenc), Liège (Galerie d’Art ClairObscur)…), així com també a la Universitat Catalana d’Estiu a Prada del Conflent, la Chapelle des Armées a Amélie les Bains / Els Banys d’Arles i Palaldà, sala d’exposicions de la Societat l’Amistat (El Casino) de Cadaqués, el Museu d’Arqueologia d’Empúries i com exposició col·lectiva en l’iniciativa “Visca per la Llibertat” en diverses i nombroses localitats de la Catalunya Nord.
Durant aquestes exposicions s’han organitzat debats i conferències per tal de donar a conèixer més fidelment el perquè del conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol. Aquesta iniciativa compta amb el suport i col·laboració de les principals entitats socials i culturals de Catalunya, així com també de diversos col·lectius, associacions, sindicats i institucions, tant catalanes com europees.
Durant aquests anys 2019 i 2020 té prevista exposar a diverses poblacions europees com Brussel·les, Lovaina, Munich, Oslo, Berlin, Luxemburg, etc., així com també a Azpeitia, Altsasu, Donostia, Bilbo, València (Ca Revolta)… i, possiblement, Nova Zelanda, Puerto Rico, Mèxic…
Aquest reportatge és el seguiment del procés sobiranista de Catalunya, des del seu inici l’any 2009 (el 13 de setembre, a Arenys de Munt) fins a l’actualitat. Aquest seguiment de tot el Procés abasta les milionàries manifestacions realitzades, els judicis a polítics, les vagues generals, les campanyes electorals, les eleccions i referèndums, les conferències, les vagues de fam, l’esclat popular de treballadors, pagesia, estudiants, bombers, jubilats, etc., els cartells, pancartes, pintades, els llaços grocs com a símbol de “llibertat”, les urnes… i, evidentment, l’1 d’Octubre.
El reportatge complet consta de més de 80.000 fotografies, documentades i arxivades cronològicament, de les quals s’han triat un bon grapat en cada exposició (amb els seus corresponents peus de foto), a més de material audiovisual divers (uns 30 vídeos del 20S, 1r d’octubre, entrevistes, vídeos inèdits de “l’operació urnes”, etc.), plafons informatius, catàlegs, així com també diferents elements iconogràfics que ja s’han incorporat com a reivindicació de la llibertat i del dret d’autodeterminació de Catalunya, como ara urnes d’Arenys de Munt i de l’1 d’Octubre, llaços grocs, cartells, etc.
Fotografies: Dolors Gibert ©
Text, comissariat i coordinació: Carles B. Gorbs
Sala d’Exposicions de Ca Revolta
Del 17 de setembre a l’11 d’octubre de 2019
Horari de visites: dilluns a divendres de 18.00 a 21.00 h i dissabtes de 19.00 a 21.00 hores
Dimarts 5 de novembre de 2019 a les 18.00 hores
–> Projecció a la Filmoteca de València (Plaça de l’Ajuntament, 17)
“La sed del mundo” (La soif du monde, França, 2012, VOSE, 101′)
Direcció: Thierry Piantanida i Baptiste Rouget- Luchaire
Guió: Yann Arthus-Bertrand
Al començament del segle XXI, el ràpid desenvolupament de països amb grans poblacions, el deteriorament del medi ambient i el canvi climàtic amenacen el subministrament d’aigua i, per tant, els recursos alimentaris del món. Serem capaços d’alimentar el planeta tot i conservant la natura? “La Sed del Mundo” ens porta a una vintena de països per a conèixer homes i dones que proposen solucions, i capta les emocions de les famílies que se’n beneficien. Es pot anunciar una bona notícia ara mateix: hi ha molta aigua al nostre planeta. Es distribueix molt desigualment i posar-lo a l’abast de les persones és difícil, però és possible! Però també hi ha notícies de menys bones: l’aigua està cada vegada més contaminada o porta malalties. Cada any provoca la mort de milions d’innocents. La pel·lícula mostra la lluita per aturar aquesta plaga. A llarg termini, serem capaços d’acollir dos mil milions més de persones a mitjan segle? De les opcions que prenem avui depén el destí dels 9 als 10 mil milions d’éssers humans que habitaran la terra. Mentrestant, serem capaços d’imaginar una nova cultura de l’aigua basada en un repartiment equitatiu entre tots els usuaris, ja siguen humans, espècies vives o ecosistemes? En reinventar la nostra relació amb l’aigua, potser podrem reconciliar-nos amb el nostre planeta, els nostres humans i nosaltres mateixos.
Organitzen: Ca Revolta i Institut Valencià de Cultura-Filmoteca
Diumenge 10 de novembre de 2019 a partir de les 19.30 hores
El pròxim diumenge 10N, Ca Revolta obrirà les portes per a seguir la NIT ELECTORAL en pantalla gran. Hi haurà picadeta i beguda al bar. Ànims i sort!
Dijous 14 de novembre de 2019 a les 19.00 hores
Es projectarà el documental Freightened. El preu real del transport marítim
Denis Delestrac (Espanya, 2016, 90′, VOSE)
“El 90% dels productes que consumim a Occident es fabriquen a l’estranger i ens arriben per vaixell. La indústria del transport marítim és la peça clau en l’economia mundial i constitueix la base del nostre model de civilització moderna; sense ella, seria impossible complir amb les creixents demandes de les nostres societats. No obstant això, el funcionament i les normes d’aquest negoci segueixen sent en gran mesura desconegudes per a molts, malgrat que els costos ocults que se’n deriven ens afectin a tots. A causa de la seva grandària, els vaixells de càrrega ja no caben als ports tradicionals de les ciutats i s’han traslladat fora de la vista del públic, darrere de barreres i punts de control. La pel·lícula respon a preguntes com: Qui mou els fils d’aquest negoci de milers de milions de dòlars? En quina mesura controla aquesta indústria els nostres responsables polítics? Com afecta aquesta indústria el medi ambient per sobre i sota dels nivells del mar? I com és la vida pels mariners moderns? Portant-nos en un viatge a través de mars i oceans, FREIGHTENED revela en una investigació audaç totes les cares del transport marítim a nivell mundial i para atenció en les conseqüències d’una indústria del tot desconeguda.”
> A continuació, tertúlia sobre el documental i els plan d’expansió del Port de València.
Organitza: Extinction Rebellion València en col·laboració amb Ca Revolta
Divendres 22 de novembre de 2019 a les 19.30 hores
Inauguració exposició:
AMETROPÍA VISIÓN INDEFINIDA
de NÉSTOR LÓPEZ
“Me veo como un domador de manchas desde el punto de vista de la creación, que parte de lo primitivo. Lo gestual en una mancha se concreta en una definición armónica. No hay una visión correcta o incorrecta de ver las cosas, cada uno procesa lo que ve, de una manera diferente.” (Néstor López)
Fins al 13 de desembre.
Horari:
dilluns a divendres de 18:00h a 21:00 hores
dissabte a partir de les 19:00h
Dijous 12 de desembre de 2019 a les 19.00 hores
Projecció de
UN PELIGRO INVISIBLE
Una producció de la Plataforma Aire Limpio de la Hoya de Buñol-Chiva
Col·loqui posterior amb: Jorgina Gil, portaveu de la Plataforma
Presenta: Manuela Latorre, coordinadora de salut laboral i medi ambient de la Intersindical Valenciana
Organitza: Plataforma Aire Limpio de la Hoya de Buñol-Chiva amb la col·laboració d’Intersindical Valenciana
Dissabte 14 de desembre de 2019 a partir de les 11.30 hores
Jornada
VALÈNCIA. DE L’EXILI AL REFUGI
11.30h Presentació del projecte La nostra ciutat, el teu refugi. CEAR PV.
11.50h Projecció del documental Encontres de l’exili i presentació de la pàgina web.
12.30h Xerrada València. De l’exili al refugi a càrrec de Jorge Ramos Tolosa, professor d’Història Contemporània de la UV i codirector d’Encontres de l’exili.
14.00h Dinar de pa i porta per a compartir.
15.30h Ruta València, capital de la República, a càrrec d’Arada.
Apunta’t a info@lanostraciutatelteurefugi.com
Places limitades
Punt de trobada per a la ruta: Plaça de Bous
Durada estimada: 2 hores
As of Wednesday, how many more signatures did Norman Browning say were still needed?
How many signatures were certified by Registrar of Voters Elaine Lamb in March?