Dissabte 16 de novembre de 2019 a partir de les 10.30 hores
Les Moles molen
Passejada reivindicativa i guiada al paratge de Les Moles (Paterna). Amb eixida a les 10.30 hores des de l’estació del tramvia de Lloma Llarga-Terramelar o el Centre Cívic de Lloma Llarga, gran bellotada i dinar al Centre d’Educació Mediambiental Júlia (Paterna), amb productes dels seus horts autogestionats.
Tot i els actes de protesta per a salvar Les Moles de Paterna, el TSJCV ens ha donat una garrotada judicial en afavorir les pretensions de la multinacional INTU de construir un macrocentre comercial i d’oci consumista en aquest magnífic paratge del secà valencià.
També ens preocupa el canvi de criteri manifestat pel portaveu de PSOE, ja que inicialment el Govern valencià s’havia pronunciat en contra de l’operació especulativa Port Mediterrani.
És per això que el dissabte 16 de novembre -en el marc de les Jornades de la Tardor de Ca Revolta– convoquem, conjuntament amb la Coordinadora per la Protecció de les Moles, altres entitats veïnals locals i l’Aliança per l’Emergència Climàtica, un passeig reivindicatiu que recorrerà Les Moles i durant el qual els membres de la Coordinadora Vicent Navarro i Aurelio Peña explicaran les raons de l’oposició al projecte i les virtualitats de conservar l’espai actual.
També plantarem milers de bellotes durante la “Gran bellotada” que s’ha organitzat i al migdia dinarem, a preus populars, amb els productes del propi hort a la Granja Júlia, per al que cal apuntar-se als telèfons de:
Ca Revolta: 963922088
Serafín Martos: 625355365
Cristina Martí: 650307130
Es recomana portar aigua, gorra i calçat esportiu.
Organitzen: Ca Revolta i Centre d’educació mediambiental Júlia.
Col·laboren: La gran bellotada ibèrica, Coordinadora per la protecció de les Moles, Paterna respira
Dimecres 20 de novembre de 2019 a les 17.00 hores
Taller
TRANSFORMACIÓ DE RESIDUS PLÀSTICS EN OBJECTES AMB VALOR I MATERIALS ÚTILS
Vivim envoltats de residus plàstics i la gran majoria d’ells no es reciclen ni reutilitzen. Ens enfrontem a un repte cada vegada més gran que afecta els nostres ecosistemes i en conseqüència a la nostra salut.
Màquines de codi obert que permeten realitzar el procés de reciclatge de forma íntegra per qualsevol persona, aconseguint transformar els residus plàstics en objectes útils.
Mitjançant xerrades, tallers, cursos o participant en esdeveniments tractem de conscienciar de la importància de reciclar i fer-ho d’una forma pràctica i dinàmica.
Preciós Plàstic València: Canal de Youtube i Pàgina web
Dijous 21 de novembre de 2019 a les 18.30 hores
Trobada de CEAR:
TRÀFIC D’ESSERS HUMANS I MITJANS DE COMUNICACIÓ
Les notícies sobre operacions policials contra el tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual (tracta) són habituals en els mitjans. No obstant això, per a explicar un fenomen tan complex i violent, no és suficient comptar fets aïllats (generalment associats a desarticulació de xarxes). Aquest tema requereix una anàlisi de context i la visibilització de les seues conseqüències. Després d’una anàlisi duta a terme per CEAR Euskadi sobre la representació de les dones víctimes de tràfic amb finalitats d’explotació sexual en els mitjans de comunicació escrits, les principals conclusions extretes van ser que els mitjans solen abordar el fenomen des d’un enfocament merament policial; en cap cas es presenta a les dones estrangeres víctimes de tràfic com a dones refugiades; rares vegades es compta com a font autoritzada amb la visió de les organitzacions que treballen amb dones que estan en aquesta situació; cap de les informacions fa una anàlisi de gènere i en cap cas apareixen declaracions de les víctimes.
Dijous 21 de novembre a les 18:30 en Ca Revolta, des de CEAR PV organitzem, en col·laboració amb la Unió de Periodistes, una trobada amb Naiara Gutiérrez, de CEAR Euskadi, que vindrà a presentar la campanya #SeTrataDeRefugiadas i el Decàleg per a informar sobre el tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual des del dret d’asil.
Amb aquest decàleg no es pretén parlar de bon i mal periodisme, ni fer únicament una crítica de les maneres de comunicar sobre la tracta amb finalitats d’explotació sexual en els mitjans. Les 10 recomanacions pretenen ser una guia per a les i els periodistes que informen sobre aquesta violació dels drets humans. Factors com la precarietat en els mitjans, la falta d’especialització i la rapidesa amb la qual s’informa en l’actualitat, no donen suport a una cobertura d’aquesta mena d’assumptes amb tot el coneixement i rigor que la qüestió requereix. Sent conscients d’aquesta realitat, es pretén amb aquestes 10 recomanacions contribuir a la creació de nous enfocaments, noves narratives, noves veus expertes i nous imaginaris sobre la tracta en el marc del dret d’asil, oferint per a això eines i recursos.
Dijous 21 de novembre de 2019 a les 20.00 hores
Teatre:
MA PART
Amb Ernesto Pastor i Miguel A. Sweeney
Aportació: 6€
Armin creix amb el desig ocult de provar la carn humana. A internet trobarà un misteriós anunci que el podria satisfer: “T’oferisc l’oportunitat de menjar-me viu”.
“Hubo un tiempo en el que los fascistas daban golpes de estado para violar los derechos humanos y hacerlos retroceder, hoy llegan al poder con los votos de la gente…” Així començava ahir la 2 Noticias.
Com hem arribat hui en dia a fer ús de la nostra llibertat per a triar als nostres executors? Com hem arribat a defensar amb orgull la posició de víctimes? Com podem explicar l’auge d’este fenomen mundial? Diuen que un rei no és tal si no té a qui regnar. Reflexionem sobre esta qüestió a través d’uns fets reals que van succeir en 2001, una història que serveix com a metàfora de la situació actual en la qual les xarxes socials i les noves tecnologies tenen molt a vore: La història del caníbal de Rothemburg.
Presentem aquest història deconstruida tal com va fer en la cuina Ferran Adrià amb la truita de creïlles. O com va fer Armin Meiwes amb la seua víctima. O com feia el mateix Jaques el destripador. La deconstrucció com a analogia de l’estat de l’home contemporani, lluny del seu propi centre.
Divendres 22 de novembre de 2019 a les 19.30 hores
Inauguració exposició:
AMETROPÍA VISIÓN INDEFINIDA
de NÉSTOR LÓPEZ
“Me veo como un domador de manchas desde el punto de vista de la creación, que parte de lo primitivo. Lo gestual en una mancha se concreta en una definición armónica. No hay una visión correcta o incorrecta de ver las cosas, cada uno procesa lo que ve, de una manera diferente.” (Néstor López)
Fins al 13 de desembre.
Horari:
dilluns a divendres de 18:00h a 21:00 hores
dissabte a partir de les 19:00h
Divendres 23 i dissabte 24 de novembre de 2019
Trobada Estatal al voltant de les Intersexualitats / DSD
LA I IX DE L’ARMARI
Donar aquest pas ens ha costat molts anys, però ara
ens sentim preparades. Estem en un moment de canvi, en què la societat s’està obrint a la diversitat. En aquest context volem posar el nostre granet de sorra perquè tot el
relacionat amb la/les intersexualitat(s) / DSD(S) deixe de tenir aquest halo d’estigma i secretisme i puguem trencar-lo persones implicades, professionals i altres persones interessades, per intercanviar experiències i expressar-nos obertament. Volem crear un espai en el qual totes puguem enriquir-nos i créixer; obrir la nostra mirada perquè siga més “kaleidoscòpica” i diversa.
Tots els detalls del Programa els pots trobar punxant ací.
Recorda inscriure’t a través del formulari i després fer-nos una transferència amb la teua aportació per a donar suport i fer possible aquesta trobada. Només així podrem confirmar la teua assistència.
Per qualsevol dubte o necessitat especial que tingues, estem a la teua disposició a través d’aquest correu: kaleidos.org@gmail.com
Esperem comptar amb tu per sumar forces i crear sinergies en aquest camí. Així mateix, t’agrairem la difusió de la Trobada entre les persones que considereu puguen estar interessades.
Kaleidos. Organització Intersex per la Diversitat
Dimarts 26 de novembre de 2019 a les 20.30 hores
Tertúlia
Arquitectura i urbanisme per a l’emergència climàtica
Amb la intervenció de Carles Dolç Soriano, arquitecte i urbanista
Organitza: Col·lectiu Tertúlia d’arquitectes i urbanistes de Ca Revolta
Dimecres 27 de novembre de 2019 a les 19.30 hores
Presentació del llibre Miquel Grau 53/1977
de Llum Quiñonero
Amb la participació de l’antropòloga Josepa Cucó, el coordinador del projecte Manuel de Juan i l’autora.
La periodista Llum Quiñonero, que presencià l’atemptat ultradretà contra Miquel Grau i tingué un paper clau en tots els esdeveniments que va desencadenar, traça un retrat exhaustiu de l’època que uneix els records personals amb la investigació. El projecte va nàixer a Alacant, amb el suport i impuls de micromecenes. Ha vist la llum a l’octubre proppassat, quan s’han complit 41 anys de l’atemptat i es publica tant en castellà com en valencià.
El llibre es completa amb les col·laboracions de la professora de secundària Dèlia Amorós, el representant de l’associació Tio Cuc Aquil·les Rubio, els periodistes Mariano Sánchez Soler i Pere Miquel Campos i l’arquitecte Carles Dolç; una crònica gràfica i extractes de l’expedient judicial, que es fa públic per primera vegada, contextualitzats per Manuel de Juan Navarro, que ha coordinat el projecte.
Organitzen: Ca Revolta i Pruna Llibres
Dijous 28 de novembre de 2019 a les 19.00 hores
Xerrada col·loqui
La disponibilitat de la pròpia vida, un dret encara per conquerir
Amb Javier Velasco Laiseca (president federal de l’associació Dret a Morir Dignament DMD)
Presenta i modera Isabel Pérez Ruiz, (DMD, Ca Revolta)
Divendres 29 de novembre de 2019 a les 19.30 hores
Més enllà de la crisi climàtica: energia, recursos, sostenibilitat
Amb Antonio Turiel, físic a l’Institut de Ciències del Mar del CSIC i divulgador científic
Presenta: Vicent Cucarella Tormo, economista i Síndic Major de Comptes
Ací podeu veure el vídeo amb la intervenció completa de Vicent Cucarella i Antonio Turiel
As of Wednesday, how many more signatures did Norman Browning say were still needed?
How many signatures were certified by Registrar of Voters Elaine Lamb in March?