oct.
24
Dj
Aura – 24/10/2019
oct. 24 @ 20:30

Dijous 24 d’octubre de 2019 a les 20.30 hores

AURA
amb Arcúgal (poeta) & Odisseu de Laertes (músic)

Un espectacle de poesia expandida en tres dimensions en les quals es conjunten realitats simultànies de veu, paisatges sonors i visuals per a crear una mirada particular, intensa i veraç sobre la persona i les seues pasions; sobre l’Univers i les transformacions internes d’allò humà.

Més info

Océano

nov.
4
Dl
Graciela Ferrer i Francesc La Roca – 04/11/2019 19h00
nov. 4 @ 19:00

Dilluns 4 de novembre de 2019 a les 19.00 hores

La gestió de l’aigua en un clima alterat
Amb Graciela Ferrer (experta en matèria d’aigua, diputada per Compromís a les Corts Valencianes) i Francesc La Roca (Fundació Nova Cultura de l’Aigua).

L’aigua és un recurs bàsic per a la humanitat. Al seu voltant es presenten multitud de problemes, relacionats amb l’accés, la distribució, la contaminació, els drets sanitaris de la població, la seguretat alimentària, els conflictes armats desencadenats pel seu control, etc. El debat versarà sobre aquests punts, en el marc de l’actual crisi climàtica.

L’endemà, dimarts 5 a les 18.00 hores, es projectarà a la Filmoteca (Plaça de l’Ajuntament, 17, València) el documental “La sed del mundo”, que analitza aquests aspectes problemàtics al voltant de l’aigua.

nov.
5
Dt
La sed del mundo – 05/11/2019 18h00
nov. 5 @ 18:00

Dimarts 5 de novembre de 2019 a les 18.00 hores
–> Projecció a la Filmoteca de València (Plaça de l’Ajuntament, 17)

La sed del mundo” (La soif du monde, França, 2012, VOSE, 101′)
Direcció: Thierry Piantanida i Baptiste Rouget- Luchaire
Guió: Yann Arthus-Bertrand

Al començament del segle XXI, el ràpid desenvolupament de països amb grans poblacions, el deteriorament del medi ambient i el canvi climàtic amenacen el subministrament d’aigua i, per tant, els recursos alimentaris del món. Serem capaços d’alimentar el planeta tot i conservant la natura? “La Sed del Mundo” ens porta a una vintena de països per a conèixer homes i dones que proposen solucions, i capta les emocions de les famílies que se’n beneficien. Es pot anunciar una bona notícia ara mateix: hi ha molta aigua al nostre planeta. Es distribueix molt desigualment i posar-lo a l’abast de les persones és difícil, però és possible! Però també hi ha notícies de menys bones: l’aigua està cada vegada més contaminada o porta malalties. Cada any provoca la mort de milions d’innocents. La pel·lícula mostra la lluita per aturar aquesta plaga. A llarg termini, serem capaços d’acollir dos mil milions més de persones a mitjan segle? De les opcions que prenem avui depén el destí dels 9 als 10 mil milions d’éssers humans que habitaran la terra. Mentrestant, serem capaços d’imaginar una nova cultura de l’aigua basada en un repartiment equitatiu entre tots els usuaris, ja siguen humans, espècies vives o ecosistemes? En reinventar la nostra relació amb l’aigua, potser podrem reconciliar-nos amb el nostre planeta, els nostres humans i nosaltres mateixos.

Organitzen: Ca Revolta i Institut Valencià de Cultura-Filmoteca 

nov.
6
Dc
Festival Cinema Ciutadà Compromés – 06/11/2019 19h00
nov. 6 @ 19:00

Dimecres 6 de novembre de 2019 a les 19.00 hores

 

 


Festival de Cinema Ciutadà Compromés

Ca Revolta participa en el V Festival de Cinema Ciutadà Compromés, amb la projecció dels curtmetratges:

RIP, renaix i palpita
Rafael Giner · 2019 · 12’ · Color · Documental

Narcobot, reciclar-se o morir
Ana Genís · 2019 · 6’ · Color · Animació

Obsolescence
Jesús Martínez Tormo · 2019 · 10’ · Color · Animació

Echoes
Diana Acién · 2019 · 5’ · Color · Animació

Famdeterra
Toni Lucas · 2017 · 51’ · Color · Documental

Organitza: ACICOM amb la col·laboració, entre d’altres, de Ca Revolta

nov.
7
Dj
Josep Gavaldà – 07/11/2019 19h00
nov. 7 @ 19:00

Dijous 7 de novembre de 2019 a les 19.00 hores

Emergència climàtica i horta. Què fer ara i ací
Amb Josep Gavaldà (membre de Per l’Horta)

Front a la situació actual d’emergència climàtica, vos convidem a reflexionar sobre la planificació territorial i urbana, el disseny de noves infraestructures i la protecció de l’horta com a ferramenta de canvi.

nov.
8
Dv
Mariàngels Marqueño – 08/11/2019 19h30
nov. 8 @ 19:30

Divendres 8 de novembre de 2019 a les 19.30 hores

Presentació del llibre PARINT VERSOS. RECULL DE QUINTILLES PER A SER CANTADES

A càrrec de:
Mariàngels Marqueño Rozalén, autora
Josep Izquierdo, catedràtic de Llengua i literatura valenciana i corrector lingüístic

> MOSTRA D’ALBAES A CÀRREC DE LA COLLA GATZARA DE PATERNA:
Amparo Navarro, dolçainera
Mati Poveda, tabaletera
Encarna Fernández, cantadora
Amèlia Gimeno, cantadora


GESTACIÓ 

Tot comença en un impuls, en un instant fecund, que es fa ressò de moltes vibracions que formen la vida. En un impuls que és el fruit d’un teixit de molts i diversos fils que han nascut per a ser un.

Cada acte creatiu és un part que dóna a llum el miracle de la vida. I versar és parir paraules que venen del cantar de l’àvia, del contar de la mare, de la memòria col·lectiva feta vers.

Aquesta criatura que, humil i contundent, es presenta davant vosaltres és parida per una dona albacetenya de naixement i valenciana d’adopció, que fidel a les seues arrels, on va mamar l’insult fet fandango del iaio patern a la iaia materna i viceversa, es va retrobar un dia amb el cant d’estil valencià a l’Escola Gatzara de Paterna, portada de la mà del seus fills Irene i Andrés.

De la Serra d’Alcaraz a Paterna, dels iaios a la néta i dels fills a la mare, la paraula feta vers i cantada des dels budells sempre ha format part de la meua vida com un fil connector de la terra més enllà de les fronteres i fins i tot de les llengües.

I com que la vida té vida pròpia, les meues companyes i companys de Gatzara han sigut els impulsors necessaris per a materialitzar aquest llibre ple de moments viscuts i d’estima cap a totes les persones que l’han fet possible. Uns animant a que publicara els versos i altres per haver-los demanat o inspirat en un moment donat.

Visca la llengua viva!
Visca el cant improvisat!
Visca la figura de la versadora!

nov.
10
Dg
Nit electoral – 10/11/2019 19h30
nov. 10 @ 19:30

Diumenge 10 de novembre de 2019 a partir de les 19.30 hores

El pròxim diumenge 10N, Ca Revolta obrirà les portes per a seguir la NIT ELECTORAL en pantalla gran. Hi haurà picadeta i beguda al bar. Ànims i sort!

nov.
13
Dc
10 claves para pasarse a la banca ética – 13/11/2019 17h30
nov. 13 @ 17:30

Dimecres 13 de novembre de 2019 a les 17.30 hores

Presentació del llibre 10 claves para pasarse a la banca ética

La campanya Banca Armada, a càrrec de Setem CV i Novessendes Fundació, publica un llibre amb 10 claus sobre com passar de la Banca Armada a la Banca Ètica, editat per Icaria i amb continguts elaborats pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

Programació

17:30h
Inauguració de l’acte a càrrec de la Fundació Novessendes i SETEM CV
Performance: Álvaro Terrones: Don Cèntim. 10 maneres anti bel·licistes d’usar els teus diners.

18:00h
Presentació del llibre a càrrec de:
Edu Aragón, Tècnic del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, on coordina la Campanya Banca Armada

18:30h
Impacte de les armes espanyoles en conflicte armat:
Alejandro Pozo, Doctor en pau i conflictes, investigador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

19:00h
Tancament de l’acte i entrega de llibres a assistents

nov.
14
Dj
Freightened – 14/11/2019 19h00
nov. 14 @ 19:00

Dijous 14 de novembre de 2019 a les 19.00 hores

Es projectarà el documental Freightened. El preu real del transport marítim

Denis Delestrac (Espanya, 2016, 90′, VOSE)

“El 90% dels productes que consumim a Occident es fabriquen a l’estranger i ens arriben per vaixell. La indústria del transport marítim és la peça clau en l’economia mundial i constitueix la base del nostre model de civilització moderna; sense ella, seria impossible complir amb les creixents demandes de les nostres societats. No obstant això, el funcionament i les normes d’aquest negoci segueixen sent en gran mesura desconegudes per a molts, malgrat que els costos ocults que se’n deriven ens afectin a tots. A causa de la seva grandària, els vaixells de càrrega ja no caben als ports tradicionals de les ciutats i s’han traslladat fora de la vista del públic, darrere de barreres i punts de control. La pel·lícula respon a preguntes com: Qui mou els fils d’aquest negoci de milers de milions de dòlars? En quina mesura controla aquesta indústria els nostres responsables polítics? Com afecta aquesta indústria el medi ambient per sobre i sota dels nivells del mar? I com és la vida pels mariners moderns? Portant-nos en un viatge a través de mars i oceans, FREIGHTENED revela en una investigació audaç totes les cares del transport marítim a nivell mundial i para atenció en les conseqüències d’una indústria del tot desconeguda.”

> A continuació, tertúlia sobre el documental i els plan d’expansió del Port de València.

Organitza: Extinction Rebellion València en col·laboració amb Ca Revolta

nov.
15
Dv
Miguel Pajares – 15/11/2019 19h00
nov. 15 @ 19:00

Divendres 15 de novembre de 2019 a les 19.00 hores

El marco de protección para refugiados climáticos
Amb Miguel Pajares

Els moviments migratoris fugen cap a Europa des de zones empobrides, assetjades per guerres, conflictes ètnics o religiosos i també fugen de la crisi climàtica. En no pocs països d’Àfrica i Àsia, les sequeres són cada vegada més intenses i freqüents, el desert avança sobre el que abans eren terrenys de cultiu, la productivitat dels sòls agrícoles descendeix per l’augment de la temperatura, les pluges són cada vegada més torrencials i destructives o els ciclons són cada vegada més devastadors per a les seues costes.

La responsabilitat d’aqueixos països en l’emissió de gasos d’efecte d’hivernacle dels dos últims segles és molt xicoteta (excepte la dels països petroliers del Golf), però pateixen les pitjors conseqüències del calfament global.

Miguel Pajares és antropòleg i escriptor, President de la Comissió Catalana de CEAR.

Organitzen: Ca Revolta i CEAR