Del 17 de setembre a l’11 d’octubre de 2019
Inauguració: dimarts 17 de setembre de 2019 a les 19.30 hores
La revolta de les urnes. 2009-2019
La revolta de les urnes, de la fotògrafa Dolors Gibert i el periodista Carles B. Gorbs, és un documental fotogràfic i escrit, en forma d’exposició, que ha iniciat un recorregut cap a diverses ciutats europees com Perpinyà (a la Sala-Palau Maylli, com exposició alternativa a Visa pour l’Image), Brussel·les (Parlament Flamenc), Liège (Galerie d’Art ClairObscur)…), així com també a la Universitat Catalana d’Estiu a Prada del Conflent, la Chapelle des Armées a Amélie les Bains / Els Banys d’Arles i Palaldà, sala d’exposicions de la Societat l’Amistat (El Casino) de Cadaqués, el Museu d’Arqueologia d’Empúries i com exposició col·lectiva en l’iniciativa “Visca per la Llibertat” en diverses i nombroses localitats de la Catalunya Nord.
Durant aquestes exposicions s’han organitzat debats i conferències per tal de donar a conèixer més fidelment el perquè del conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol. Aquesta iniciativa compta amb el suport i col·laboració de les principals entitats socials i culturals de Catalunya, així com també de diversos col·lectius, associacions, sindicats i institucions, tant catalanes com europees.
Durant aquests anys 2019 i 2020 té prevista exposar a diverses poblacions europees com Brussel·les, Lovaina, Munich, Oslo, Berlin, Luxemburg, etc., així com també a Azpeitia, Altsasu, Donostia, Bilbo, València (Ca Revolta)… i, possiblement, Nova Zelanda, Puerto Rico, Mèxic…
Aquest reportatge és el seguiment del procés sobiranista de Catalunya, des del seu inici l’any 2009 (el 13 de setembre, a Arenys de Munt) fins a l’actualitat. Aquest seguiment de tot el Procés abasta les milionàries manifestacions realitzades, els judicis a polítics, les vagues generals, les campanyes electorals, les eleccions i referèndums, les conferències, les vagues de fam, l’esclat popular de treballadors, pagesia, estudiants, bombers, jubilats, etc., els cartells, pancartes, pintades, els llaços grocs com a símbol de “llibertat”, les urnes… i, evidentment, l’1 d’Octubre.
El reportatge complet consta de més de 80.000 fotografies, documentades i arxivades cronològicament, de les quals s’han triat un bon grapat en cada exposició (amb els seus corresponents peus de foto), a més de material audiovisual divers (uns 30 vídeos del 20S, 1r d’octubre, entrevistes, vídeos inèdits de “l’operació urnes”, etc.), plafons informatius, catàlegs, així com també diferents elements iconogràfics que ja s’han incorporat com a reivindicació de la llibertat i del dret d’autodeterminació de Catalunya, como ara urnes d’Arenys de Munt i de l’1 d’Octubre, llaços grocs, cartells, etc.
Fotografies: Dolors Gibert ©
Text, comissariat i coordinació: Carles B. Gorbs
Sala d’Exposicions de Ca Revolta
Del 17 de setembre a l’11 d’octubre de 2019
Horari de visites: dilluns a divendres de 18.00 a 21.00 h i dissabtes de 19.00 a 21.00 hores
Dijous 17 d”octubre de 2019 a les 19.00 hores
18+1 EN PEU! Ca Revolta, 19 anys
TITELLA Un espectacle d’Edu Borja
Un titellaire boig per les marionetes ens introdueix al seu fantàstic món de fetitxes de cartró amb la tendresa d’un xiquet i el sarcasme d’un adult. Els personatges dels contes que ha llegit a les pàgines de les històries dels llibres, cobraran vida en tres dimensions i, convertits en titelles, ens explicaran un poc de cadascú en una divertida sessió de catarsi participativa. Oblidarem la banalitat de la vida quotidiana per endinsar-nos al món de la fantasia.
L’origen i evolució del titella, germà petit de la pantomima, de la ma de marionetes de distintes classes i tamanys amb gran sentit de l’humor i sensibilitat.
Comprovarem que al segle XXI encara som capaços d’emocionar-nos amb ninotets que cobren vida davant dels nostres ulls. Un homenatge a la professió de titellaire.
Divendres 18 d’octubre de 2019
18+1 EN PEU! Ca Revolta, 19 anys
a les 18.00 hores
Diversió per a tota la xicalla amb DANI MIQUEL
a les 19.30 hores
Pregó de l’aniversari, a càrrec d’AMÀLIA GARRIGÓS
Amb tabalet i dolçaina i albaes
a les 22.30 hores
Per a les amigues i amics de Ca Revolta: MIQUEL GIL TRIO
Dissabte 19 d’octubre de 2019 a les 20.00 hores
18+1 EN PEU! Ca Revolta, 19 anys
Música i poesia en solidaritat amb les persones identificades i enjudiciades per la defensa de l’horta, i a favor de la caixa de resistència del Forn de Barraca.
Artistes confirmats: Josep Alemany / Àlvar Carpi / Rafa Xambó / Sènior / Tomàs de los Santos / Trobaversos
Diumenge 20 d’octubre de 2019 a les 13.00 hores
18+1 EN PEU! Ca Revolta, 19 anys
El cor Dona Veu realitza unes Jornades de música tradicional amb la participació d’Irene Novoa, percussió, i Pilar McCarthy, cant.
I el diumenge 20 a les 13.00 hores oferirà una Mostra oberta, amb vermut comiat
Dijous 24 d’octubre de 2019 a les 20.30 hores
AURA
amb Arcúgal (poeta) & Odisseu de Laertes (músic)
Un espectacle de poesia expandida en tres dimensions en les quals es conjunten realitats simultànies de veu, paisatges sonors i visuals per a crear una mirada particular, intensa i veraç sobre la persona i les seues pasions; sobre l’Univers i les transformacions internes d’allò humà.
Dilluns 4 de novembre de 2019 a les 19.00 hores
“La gestió de l’aigua en un clima alterat”
Amb Graciela Ferrer (experta en matèria d’aigua, diputada per Compromís a les Corts Valencianes) i Francesc La Roca (Fundació Nova Cultura de l’Aigua).
L’aigua és un recurs bàsic per a la humanitat. Al seu voltant es presenten multitud de problemes, relacionats amb l’accés, la distribució, la contaminació, els drets sanitaris de la població, la seguretat alimentària, els conflictes armats desencadenats pel seu control, etc. El debat versarà sobre aquests punts, en el marc de l’actual crisi climàtica.
L’endemà, dimarts 5 a les 18.00 hores, es projectarà a la Filmoteca (Plaça de l’Ajuntament, 17, València) el documental “La sed del mundo”, que analitza aquests aspectes problemàtics al voltant de l’aigua.
Dimarts 5 de novembre de 2019 a les 18.00 hores
–> Projecció a la Filmoteca de València (Plaça de l’Ajuntament, 17)
“La sed del mundo” (La soif du monde, França, 2012, VOSE, 101′)
Direcció: Thierry Piantanida i Baptiste Rouget- Luchaire
Guió: Yann Arthus-Bertrand
Al començament del segle XXI, el ràpid desenvolupament de països amb grans poblacions, el deteriorament del medi ambient i el canvi climàtic amenacen el subministrament d’aigua i, per tant, els recursos alimentaris del món. Serem capaços d’alimentar el planeta tot i conservant la natura? “La Sed del Mundo” ens porta a una vintena de països per a conèixer homes i dones que proposen solucions, i capta les emocions de les famílies que se’n beneficien. Es pot anunciar una bona notícia ara mateix: hi ha molta aigua al nostre planeta. Es distribueix molt desigualment i posar-lo a l’abast de les persones és difícil, però és possible! Però també hi ha notícies de menys bones: l’aigua està cada vegada més contaminada o porta malalties. Cada any provoca la mort de milions d’innocents. La pel·lícula mostra la lluita per aturar aquesta plaga. A llarg termini, serem capaços d’acollir dos mil milions més de persones a mitjan segle? De les opcions que prenem avui depén el destí dels 9 als 10 mil milions d’éssers humans que habitaran la terra. Mentrestant, serem capaços d’imaginar una nova cultura de l’aigua basada en un repartiment equitatiu entre tots els usuaris, ja siguen humans, espècies vives o ecosistemes? En reinventar la nostra relació amb l’aigua, potser podrem reconciliar-nos amb el nostre planeta, els nostres humans i nosaltres mateixos.
Organitzen: Ca Revolta i Institut Valencià de Cultura-Filmoteca
Dimecres 6 de novembre de 2019 a les 19.00 hores
Festival de Cinema Ciutadà Compromés
Ca Revolta participa en el V Festival de Cinema Ciutadà Compromés, amb la projecció dels curtmetratges:
RIP, renaix i palpita
Rafael Giner · 2019 · 12’ · Color · Documental
Narcobot, reciclar-se o morir
Ana Genís · 2019 · 6’ · Color · Animació
Obsolescence
Jesús Martínez Tormo · 2019 · 10’ · Color · Animació
Echoes
Diana Acién · 2019 · 5’ · Color · Animació
Famdeterra
Toni Lucas · 2017 · 51’ · Color · Documental
Organitza: ACICOM amb la col·laboració, entre d’altres, de Ca Revolta
Dijous 7 de novembre de 2019 a les 19.00 hores
“Emergència climàtica i horta. Què fer ara i ací”
Amb Josep Gavaldà (membre de Per l’Horta)
Front a la situació actual d’emergència climàtica, vos convidem a reflexionar sobre la planificació territorial i urbana, el disseny de noves infraestructures i la protecció de l’horta com a ferramenta de canvi.