Dissabte 26 de novembre a les 20.00 hores
CINEMA
Projecció del documental ¿DÓNDE ESTOY CUANDO ESTOY EN CASA?
El documental “¿DÓNDE ESTOY CUANDO ESTOY EN CASA?” es va crear i realitzar per la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València, Patronat Sud Nord i el Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València, dins del projecte de les jornades “ESPAI, GÈNERE, MEMÒRIA 2016”. Va ser presentat el 18 octubre 2016 en aquestes jornades.
Aquest dissabte 26 de novembre a les 20h es realitzarà la PRIMERA PROJECCIÓ del documental a CA REVOLTA, després de la presentació en aquestes jornades.
¿DÓNDE ESTOY CUANDO ESTOY EN CASA? – SINOPSI:
Aquest documental explora quatre relats migratoris circumscrivint-los al territori de “LA CASA”: la casa al lloc d’origen que persisteix (i resisteix) en el record i la casa a la Comunitat Valenciana, en la qual conviuen mares llatinoamericanes i els seus fills, nascuts ací o arribats a una curta edat.
Aquestes dues “cases”, la material i la immaterial, dialoguen entre si i constitueixen un relat que es transmet de mares a fills amb la força de la memòria viva. Quins són els efectes d’aquest relat? És la immigració una condició permanent / hereditària?
El lloc d’origen i el lloc d’acollida conflueixen en un mateix espai-temps desafiant les categories de pertinença. Cada casa és un nou territori: propi, singular i irrepetible.
L’objectiu principal d’aquest projecte és:
Donar visibilitat a les propietats dels llocs híbrids (d’allà i d’ací) en contrast amb la percepció del “no-lloc *” (ni d’allà i ni d’ací) vinculada al “ser immigrant”.
Un documental dirigit per: Ruth Liliana Levin
Cinematografia i edició: Juan Antonio Cerezuela i Sergio López Benedí
–> A continuació i durant la vetllada – INSTAL·LACIÓ INTERACTIVA: ON ESTIC QUAN ESTIC A CA REVOLTA?
Per a molts, Ca Revolta és una “segona casa”. Continuant amb l’esperit del documental, busquem saber com viuen i se senten en ella les persones que l’habiten.
En aquesta instal·lació, que s’ubicarà en un espai de Ca Revolta, es gravarà a les persones que vulguen compartir pensaments, sentiments, experiències … sobre la seua relació amb aquesta segona casa: Ca Revolta.
També sobre quins són els espais que habite / que compartesc / que ignore / que estrany / que em fan falta. Quins altres espais externs, aliens, habite mentre estic a Ca Revolta.
Posteriorment penjarem el vídeo resultant de la instal·lació a: http://puerta33.com/category/instalaciones/
Esdeveniment de Facebook:
https://www.facebook.com/events/979386148834367/
Trailer del documental:
https://vimeo.com/182698818
Tota la informació a: www.puerta33.com
A causa de la pluja, hem ajornat l’excursió que havíem d’haver fet aquest diumenge al diumenge vinent 4 de desembre. Confirmeu la vostra assistència si voleu anar-hi.
Diumenge 27 de novembre a les 09.00 hores
SENDERISME
RUTA CIRCULAR A TOIXA (Els Serrans)
Eixida: 9.00h. (al costat del quiosc de l’esplanada de l’avinguda Pius XII)
Dificultat: Mitjana-Baixa
Durada: 3 hores
Longitud: 9km
Recorregut: Ruta circular en què eixirem des de l’Assut de Toixa i pujarem pel barranc de Nieva fins a tindre una bonica panoràmica del poble i l’entorn. Baixarem al seu torn pel paratge anomenat Los Corrales i tornarem al poble per un camí paral·lel al riu que travessa la zona de la font del Sad, un altre lloc emblemàtic de la localitat
Dinar: menjarem de menú en un restaurant del poble, encara per determinar
Per a apuntar-vos, telefoneu al 963922088 o escriviu al correu collaexcursionistacr@gmail.com.
Bo d’ajut: 2/4 euros
Nota: La Colla excursionista de Ca Revolta no es responsabilitza de les accions, ni d’accidents o lesions de les persones participants a l’eixida organitzada. És recomanable comptar amb un segur propi
(fotografia: València Turisme)
Dimecres 30 de novembre de 2016 a les 19.00 hores
Propera activitat del Voluntariat pel Valencià
CLUB LECTOR: 10 DE 2
L’activitat consisteix en una tertúlia entre aprenents, voluntaris i Carme Miquel, una de les autores d’un dels deu relats que conformen el llibre. L’objectiu és oferir un espai en que els aprenents pugueu practicar valencià d’una manera lúdica. Ja sabeu que la lectura és una eina fonamental en l’aprenentatge d’una nova llengua.
Llibre: 10 de 2
En aquest enllaç podeu adquirir el llibre, editat en ocasió dels deu anys del programa, i que promou la literatura valenciana d’autors i autores rellevants https://www.escolavalenciana.com/botiga/llibres/60-10-de-2.html
Autores i autors del llibre: Gemma Pasqual, Joan Borja, Manolo Civera, Francesc Gisbert, Maria Josep Escrivà, Joan Olivares, Jordi Querol, Pepa Guardiola, Anna Moner i Carme Miquel que assistirà al club lector. A més, el pròleg és una conversa entre Carles Alberola i Dariana Groza.
Sinopsi: 10 de 2 és un recull de deu històries d’escriptores i escriptors d’arreu de les comarques valencianes.
Molts dels relats parteixen de vivències personals dels propis voluntaris i aprenents i, altres, ofereixen una particular visió dels tàndems lingüístics des d’un punt de vista més imaginatiu. És per tant, una recopilació de contes curts sobre companyes i companys de conversa, sobre parelles que s’entenen en valencià.
Carme Miquel i Diego naix a La Nucia (Marina Baixa), si bé la major part de la seua vida ha transcorregut a la ciutat de València i en pobles de la Marina Alta i de l’Horta Sud. Filla de mestres d’escola, Carme ha exercit també aquesta professió durant vora trenta-nou anys. Al llarg de la seua trajectòria ha participat en diversos moviments professionals i sindicals. Ha sigut membre fundador de la CAPPEPV (Coordinadora d’Alumnes, Pares i Professors per l’Ensenyament Públic en Valencià) i de la Federació Escola Valenciana ocupant la presidència d’ambdues entitats durant tres anys.
A més d’aquests moviments cívics relacionats amb l’ensenyament, d’altres moviments socials relacionats amb la defensa del territori i del medi ambient, han demanat també la seua atenció i la seua implicació.
Amb tot, ha compaginat l’activitat professional i cívica amb l’escriptura, que dirigeix tant a infants i joves com a lectors adults. Ha realitzat escrits de caràcter divulgatiu i didàctic i també narracións literàries i obres d’assaig. L’any 1997 rep el premi Samaruc dels bibliotecaris valencians pel llibre A cau d’orella. El 1998 rep el premi de Novel·la ciutat d’Alzira amb Aigua en cistella.
Com articulista d’opinió té una llarga trajectòria havent col·laborat en diversos mitjans. De manera periòdica ho ha fet en la revista All-i-Oli del Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament on ha publicat un article mensual durant quatre anys. I setmanalment des de l’any 1998, cada dimarts publica una columna a la pàgina “Panorama” del diari Levante EMV de València. En total comptabilitza més d’un miler d’articles. Més informació http://carmemiquel.com
CONFIRMEU L’ASSISTÈNCIA al club lector al correu info@voluntariatpelvalencia.org o el telèfon 96 340 70 60.
També podeu preparar dues o tres preguntes per a l’autora i així dinamitzar l’activitat. Podeu contactar abans amb nosaltres i consultar-nos qualsevol dubte.
2 DISSABTE 19.00 – PRESENTACIONS
L’OKUPACIÓ COM A FERRAMENTA PER A LA TRANSFORMACIÓ DELS BARRIS
Experiències d’arreu de l’estat.
Presentació de l’Assemblea Okupa de Ciutat Vella
Es comptarà amb experiències d’okupació arreu de l’estat com La Casa Invisible de Màlaga o el Casal Popular de Castelló, i es farà una petita posada en comú amb okupacions del cap i casal
Posteriorment, batalla musical amb Djs per l’autogestió
Dimarts 13 de desembre de 2016 a les 19.00 hores
ELS MOVIMENTS SOCIALS DAVANT LES LLEIS MORDASSA: LA VIA DE LA DESOBEDIÈNCIA
Acte solidari amb l’acció antimilitarista al port de Sagunt
Conversarem amb Gabriela Serra, històrica activista dels moviments socials i actualment diputada al Parlament de Catalunya, sobre l’agudització represiva creada per les lleis mordassa que ja porten en vigor any i mig, i sobre les possibles respostes desobedients des dels moviments socials
Posteriorment ens informaran de la situació de les antimilitaristes encausades per l’acció antimilitarista del Port de Sagunt
Organitza: Antimilitaristes de Sagunt
imatge: Guanyar Alcoi
Divendres 16 de desembre de 2016 a les 20.00 hores
ART PER LA REVOLTA
Proposta col·laborativa en la que 12 artistes que exposen a Ca Revolta donen una obra per fer-ne un sorteig amb la finalitat de finançar les activitats:
Miguel Ayensa
Paco Berdonces
Sergio Cruz
Dolors Enrique
Josep Manuel Esteve
Paz Graiño
José Andrés Hernández
Joan Paton
Gabriela de Paz
Verónica Riera
Jordi Vicent
Helio Yago
A la Sala d’Exposicions, fins a l’11 de gener de 2017
Dilluns a divendres de 18.00 a 22.00, dissabte de 19.00 a 22.00
–> El sorteig serà el divendres 20 de gener de 2016 a les 19.00 hores i totes les obres seran adjudicades
Divendres 16 de desembre de 2016 a les 20.00 hores
[caption id="attachment_7564" align="alignright" width="111"] Gestos (fotografia de Manuel Almodóvar)[/caption]
END – Fotografies de Manuel Almodóvar
Arran de l’atemptat de les Torres Bessones ha acabat una època (END) durant la qual el terrorisme estava menys globalitzat. Com a conseqüència d’aquest atac ha canviat mundialment la quotidianitat del poble aliè a les seues voluntats per les determinacions polítiques.
RETROSPECTIVA – Fotografies de José Luis Abad
Retrospectiva de José Luis Abad (fotògraf) durant la seua trajectòria professional.
Fotografies que han il·lustrat les millors revistes de moda nacionals i internacionals.
Com deia Ansel Adams. “Sempre hi ha dues persones en cada quadre: el fotògraf i l’espectador”.
A la Cafeteria, fins a l’11 de gener de 2017
Dilluns a divendres de 18.00 a 00.30, dissabte de 19.00 a 00.30
Dissabte 17 de desembre de 2016 a les 19.00 – LLIBRES
VIDAS DEL ARCO IRIS
De Jordi Petit
Presentació del llibre i col·loqui.
Incisiva i amena anàlisi de l’evolució de la comunitat LGTB a Espanya des dels temps del franquisme. El seu autor, militant del moviment d’alliberament sexual des dels seus orígens ens revela nombroses anècdotes d’aquest ambient que, des de l’ostracisme i la repressió, avança per un camí que portarà a aquest col·lectiu a l’acceptació, a la integració i la normalitat social.
Diumenge 18 de desembre de 2016 a les 08.30 hores
A causa de les previsions de pluja, s’ajorna l’excursió que havíem d’haver fet aquest diumenge
AÍN-PIC DE BENALÍ (SERRA D’ESPADÀ)
Eixida: 8.30h. (Av. Aragó, davant de l’Ajuntament nou enderrocat)
Dificultat: Mitjana
Durada: 3 hores
Longitud: 11km
Desnivell: 500m
Recorregut: Ruta circular. Eixida des del poble d’Aín. Caminarem en direcció al castell d’Aín, i ens desviarem per un camí de muntanya cap al Coll de Barres (754m d’altitud), on farem un descans per a esmorzar i gaudir de les vistes. La baixada la farem per una pista forestal ampla i en bon estat. Si ens quedem ganes i forces podem visitar el castell d’Aín en ruïnes.
Dinarem de menú a algun bar de la zona
Per a apuntar-vos, telefoneu al 963922088 o escriviu al correu collaexcursionistacr@gmail.com.
Bo d’ajut: 2/4 euros.
Nota: La Colla excursionista de Ca Revolta no es responsabilitza de les accions, ni d’accidents o lesions de les persones participants a l’eixida organitzada. És recomanable comptar amb un segur propi.
imatge: Wikiloc
As of Wednesday, how many more signatures did Norman Browning say were still needed?
How many signatures were certified by Registrar of Voters Elaine Lamb in March?